Jaki HUB do hosta USB

• 10 Odpowiedzi
  • 2892 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jaki HUB do hosta USB
« dnia: Marzec 09, 2011, 17:30:10 »
Jak w temacie.

Chcę ominąć limit 100mA w Tośce

Problem w tym że nie wiem który HUB najbardziej się do tego nadaje. Niby są jakieś badziewia na allegro, ale nie wiem które jest dostatecznie bardziewne żeby nie przesyłało informacji o potrzebnym poborze prądu. Wątek z tematem:http://pdaclub.pl/forum/zrob-to-sam/kabel-host-usb-dla-xda-flame-toshiba-g900-i-nokia-n8xx-(dziala)/30/

mam HUBA firmy tracer, ale jest za dobry- LIMIT 100mA :mad:  model: TRU-HB4
też jest niebieski i ma podobny kształt jak reszta HUBów na allegro.

Proszę o podanie konkretnego modelu który HUB nie mówi Tosi wszystkiego :wink:

I jeszcze jedno - proszę o odpowiedź osoby którze z tym obcowały i którym taki a nie inny HUB działa, bo już jeden mam ale z ograniczeniem :S

Zapytałbym kolegę Miki1406 który był autorem tego "myku"  hubem ale nie był aktywny od 2009r, więc zakładam nowy temat.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2011, 17:33:54 wysłana przez Kajzer102 »

*

Offline rad00

• **
  • 140
  • Sprzęt: Toshiba G900 SPV M3000 SE X1 Sony U
Odp: Jaki HUB do hosta USB
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2011, 19:08:17 »
Było gdzieś to opisane już na forum z tego co pamiętam to powinien być to najprostsza chińska podróba, bo takie nie wysyłają do Tosi informacji o poborze mocy. Wątpię czy ktoś ci udzieli konkretnej pomocy, jak znajdę ten wątek to ci podam link :evil:

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2011, 19:28:57 »
Koleś sam znalazł wątek i jest w nim link, który jest już nieaktualny. W piątek albo w sobotę będę u kumpla który ma jakiś hub to sprawdzę, bo mnie też to zaciekawiło. Ale z tego co pamiętam ma on hub pentagrama, więc pewnie się okaże "zbyt doprawcowany".
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline barthek

• 265
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2011, 19:33:26 »
Następny temat wałkowany dziesiątki razy w dziale G900 - Kajzer102 - używaj opcji SZUKAJ!!!

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 10, 2011, 21:22:59 »
No nie, wbić w temat, zobaczyć hub na obrazku a następnie nie znaleźć go na allegro?
http://allegro.pl/4-portowy-hub-usb-2-0-do-pc-laptopow-vista-ak43-i1478976758.html

Dosłownie pierwsza aukcja po wpisaniu "hub usb" w szukajce na allegro...
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 11, 2011, 21:50:51 »
Barthek, tak się składa że szukałem i nie znalazłem KONKRETÓW.

Stąd pisałem że interesuje mnie KONKRETNY model, czego znaleźć nie mogłem,
Loasher dziękuję za zainteresowanie i chęci ale właśnie moje wątpliwości leżą w tym że wszystkie HUBy na allegro są przaktycznie takie same- i nie wiem czy jednak nie są "lepsze".

Chociaż rzeczywiście HUB w linku który podałeś jest bardzo podobny do użytego w tamtym wątku.
Gdyby jednak ktoś był tak miły i sprawdził oznaczenia modelu (o ile ma takie coś) i o ile wogóle jakieś oznaczenia tam są:) będę wdzięczny. :O~
Póki co temat niech troche powisi może ktoś zapoda konkretne dane dla potomnych.

Jka zakupię i sprawdzę to sam zapodam :ok:

*

NikoPL

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 11, 2011, 22:10:00 »
http://allegro.pl/hub-3-x-usb-2-0-czytnik-kart-16-w-1-zasilacz-i1501017739.html
Potrzebujesz mniej więcej czegoś takiego. Musi to być HUB z osobnym zasilaniem.

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 11, 2011, 22:24:00 »
Właśnie o to chodzi, że to wcale taki być nie musi ;) I samo to, że ma zewnętrzne zasilanie nie zagwarantuje działania, bo może sam zadeklarować potrzebę natężenia ponad 100 mA...

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 11, 2011, 23:46:30 »
Mili Państwo,
okazało się że jestem po prostu trąba :(

we wspomnianym wątku autor dał link do aukcji allegro (zakończonej) ale na końcu linku są oznaczenia modelu o jaki chodzi!
To jest AK13 i ma standard USB 1.1 do 12Mb/s i takowy jest dostępny na allegro bez problemu.
Lolasher zapodał link do AK43, ale ten już jest prawdziwy USB 2.0 do 480Mb/s (a przynajmniej tak jest napisane).
Jutro zamówię AK 13 i mam nadzieje będzie gitara:)

A co do tego z osobnym zasilaniem, to NikoPL masz rację (poczytałem nieco o standardzie USB) i HUBy z zewnętrznym zasilaniem identyfikują się i wszystkie podpięte pod siebie urządzenia jako piewszej klasy (poniżej 100mA) bo przecież po to mają "pomoc z zewnątrz" żeby każdy prądożerca zadziałał  :laugh: (a przynajmniej tak powinno być)

Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie i sorry za moje niedopatrzenie :S
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2011, 23:48:47 wysłana przez Kajzer102 »

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 24, 2011, 17:29:53 »
Hymm, kupiłem taki hub i wraz przekazuje informacje o zasilaniu http://allegro.pl/ak13-hub-usb-rozdzielacz-rozgaleznik-na-4-porty-i1476166031.html

Mam szczęście, że i tak jest mi potrzebny do starego komputera.

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 28, 2011, 20:19:17 »
Ehh, Lolasher, teraz to i ja wiem:/
Niedawno przyszedł mi AK-13, zakupiony nawet u tego samego sprzedawcy :E

Nie wiem jak to działało temu Miki1406. jak widać z pustego i salomon nie naleje, rozejrzę się za jakiś czas za czymś z zewnętrznym zasilaniem. Mam nadzieję że taki myk już coś da bo po co mi 3 Huby  :O