po kilku miesiącach nieużywania strasznie zamula -zastanawiam się nad flashowani

• 4 Odpowiedzi
  • 1309 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam wszystkich użytkowników toshiby T900  :proud:

Przez kilka miesięcy praktycznie leżała nie używana tylko od czasu do czasu jako telefon do rozmów, teraz chciałbym znowu korzystać  niej do przeglądania internetu  - problem w tym, że   strasznie zamula
Korzystam z wbudowanej  Opery 8,65 i WM6.0   chyba ;)   witryny mobilne działają, natomiast te duże i z obrazkami zazwyczaj musze zakończyć resetem urzadzenia
cały system zresztą też zamula
- kiedyś przed kilkoma miesiącami wszystko działało znacznie stabilniej  szybciej

i tak się zastanawiam czy poprostu nie zflashować systemu (napisze od razu nigdy tego nie robiłem) - ale jeżeli nie jest to aż tak trudne to powinienem sobie poradzić   :proud:
i pytanie do jakiego ROMu, nie wiem co tam teraz jest najlepsze, nie jestem w temacie

Czy wystarczy postępować według tego poradnika:

http://pdaclub.pl/forum/g900/(tutorial)-wgrywanie-nowego-romu-przy-uzyciu-kabla-usb-na-windowsie-xp/  z pierwszej strony, czy musze się przekopać przez wszystkie wątki, czy coś się zmieniło, bo temat jest z przed roku

i jaki ROM wybrać, co teraz jest najlepsze, szybkie i najbardziej stabilne

bardzo dziękuje za odpowiedzi,  bardzo chciałbym jeszcze coś z tej Toshby wykrzesać
 :)

*

dorsz85

Proponuję najpierw sformatować kartę pamięci i zrobić HR, bo możesz mieć jakiś syf w T900 albo na karcie.

*

Offline Paniki

• 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
Wgranie nowego romu to prawie to samo co HR, więc spróbuj najpierw tego w swojej Tosi ;)
I niech nikt nie powiela tego błędu z T900, no chyba, że o taki chodzi :E
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >

I niech nikt nie powiela tego błędu z T900, no chyba, że o taki chodzi

co masz na myśli??
czyli mam najpierw przeczyścić pamięć a system do stanu początkowego?

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
Chodziło o literówkę, zrób Czyszczenie Główne w ustawieniach. Karty pamięci nie ruszaj, w urządzeniach z windows mobile fragmentacja plików nie wpływa na wydajność działania samego systemu.
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)