GoForce 5500 GAPI

• 127 Odpowiedzi
  • 25522 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: GoForce 5500 GAPI
« Odpowiedź #120 dnia: Marzec 12, 2009, 11:03:02 »
Nie sądzę by ta biblioteka dawała duże przyspieszenie. Może troszkę optymalizować ale sama też jakoś do sprzętu się odwołuje i prawdopodobnie poprzez GAPI właśnie. Pewnie raczej ułatwia pisanie kodu w porównaniu z dość siermiężnym gapi tylko. Kod gry możesz przerobić jak masz źródła w tym wypadku.

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #121 dnia: Marzec 18, 2009, 18:36:55 »
hmm...moze zrobimy jakis spis gier(i programow co kozystaja z gapi) i linki do nich (tylko spaczowane EXE i biblioteka gapi  nic wiecej!) ktore działaja z GAPI dla naszej toski i krotka nontka czy odpalaja sie jak sie skaluja czy szybciej działaja itd....Co wy na to?
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #122 dnia: Marzec 18, 2009, 18:47:53 »
Tylko trzeba uważać na kwestię licencji żeby niczyich praw autorskich nie naruszyć. Można zrobić na pewno jakieś posumowanie/katalog.

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
« Odpowiedź #123 dnia: Marzec 18, 2009, 19:04:15 »
Jak kiedys czytałem o tym....tak robia cracki....ze to jest jako patch i nienarusza licencji czy jakos tak... wiec czemu zmiana jednego hexu ma bardziej naruszac? Pozatym uprosci to proces grania na tosce instalujemy gre kopiujemy i co ? działa niesiedzimy w hexach i oszczędzamy czas bo udostepniamy to do sciagniecia

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #124 dnia: Marzec 18, 2009, 20:46:02 »
Chodzi mi o to żeby nie było komercyjnych pełnych wersji gier w tym katalogu bezpośrednio zamieszczonych.

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
« Odpowiedź #125 dnia: Marzec 18, 2009, 22:53:50 »
no jasne to tylko exeki reszte trzeba miec ;]

*

Offline alien2

• 265
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #126 dnia: Marzec 23, 2009, 12:57:29 »
działa komuś landscape right streched w PocketSNESie?
próbowałem kilka wersji i na żadnej nie działa. działają wszystkie inne pozycje, ale ta nie.
trochę dziwne, a co najgorsze, że ta jest najbardziej potrzebna bo na przednim panelu trochę za mało przycisków do grania
ponawiam pytanko

*

Offline mr.deimos

• **
  • 186
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #127 dnia: Marzec 23, 2009, 14:54:22 »
działa komuś landscape right streched w PocketSNESie?
próbowałem kilka wersji i na żadnej nie działa. działają wszystkie inne pozycje, ale ta nie.
trochę dziwne, a co najgorsze, że ta jest najbardziej potrzebna bo na przednim panelu trochę za mało przycisków do grania
U mnie nie działa. Ale nawet gdyby działało, to niewiele by ci dało. Sterownik klawiatury jest szczególnie podatny na błąd z zacinającymi się klawiszami kiedy naciskasz więcej niż jeden przycisk na raz, a grając na klawiaturze sprzętowej nie sposób tego uniknąć. Próbowałem pocketGBA obsługiwać klawiaturą sprzętową i klawisze zacinały się mniej więcej raz na minutę. Dla porównania, grając d-padem+przyciskami ekranowymi ten błąd zdarzył się dosłownie z 5 razy w trakcie przejścia dość długiej gry i to tylko wtedy kiedy niechcący oprócz klawiszy kierunkowych nacisnąłem środkowy klawisz d-pada. Więc chyba najlepszym rozwiązaniem będzie gra z wykorzystaniem klawiszy ekranowych lub zewnętrznej klawiatury/pada.