G900 a emulacja Mame32 i ZX Spectrum

• 3 Odpowiedzi
  • 721 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AIF

• 3
G900 a emulacja Mame32 i ZX Spectrum
« dnia: Kwiecień 13, 2009, 21:37:19 »
Witam,

Czy ktoś instalował na G900 któryś z wymienionych emulatorów?

Mam zamiar kupić G900, ale wcześniej chciałbym wiedzieć, czy nie będzie problemów z tymi dwoma emulatorami.

Pozdrawiam

Odp: G900 a emulacja Mame32 i ZX Spectrum
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 15, 2009, 01:59:27 »
Hmm spektrumna i mame to nie testowałem... Działa git emulacja Amigi (PocketUAE) - choć coś niechce banglać z fabryczną klawirką (ale jutro X-Slima kupuje to problem będzie z bańki)... Generalnie Pocket UAE kożysta z GAPI więc grafika jest szybka... Emulacje NES'a narazie odpuściłem bo nie mogłem dojść z ustawieniami GAPI... Na teoretycznie pełnym wypasie, pokazywało mi tylko wycinek obrazu, ale gra chodziła super płynnie... a jak wyświetlało oki to mimo cięcia co 3 klatki był muł niesamowity... Granie bez opcjonalnego joy'a na usb w gry zręcznościowe... sprawdziłem... poroniony pomysł, ze względu na brak skosów  :S

Do emulacji myśle tosia jest mega... Czemu?? Nawet host USB to już mega wypas... podepniesz klawiature, myszke... pena... a nawet wszystko na raz o ile nie zechla więcej jak 100mA... Klawiatura wbudowana jak będzie banglać z emulatorem to też megaplus...

O brak emulatora nie masz się co martwić... przefiltrowałem troszkę temat... Na Windows Mobile są emulatory niemal wszystkiego...

Całkiem płynnie pograsz nawet na emuatorze PlayStation 1, a nawet odpalisz (ale to opcja dla zapaleńców) Win95... Polecam tosie do emulacji... Mocny proc, mocna grafa, mocny ekran... mocna maszynka :grin:

*

Offline Elric

• *
  • 86
  • Sprzęt: Toshiba G900 krótko, bez zdrobnień
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 15, 2009, 12:58:00 »
Klawiatura wbudowana jak będzie banglać z emulatorem to też megaplus...
Całkiem płynnie pograsz nawet na emuatorze PlayStation 1
No właśnie, fpsece "wspiera" klawiaturę Tosi? Na razie mam problem właśnie z zmapowaniem klawiszy... Może podeśle ktoś plik confing? Ew. jakąś wskazówkę co do ustawiania klawiszy (może to ja nie umiem).

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 15, 2009, 15:23:02 »
Granie bez opcjonalnego joy'a na usb w gry zręcznościowe... sprawdziłem... poroniony pomysł, ze względu na brak skosów  :S

Do emulacji myśle tosia jest mega... Czemu?? Nawet host USB to już mega wypas... podepniesz klawiature, myszke... pena... a nawet wszystko na raz o ile nie zechla więcej jak 100mA... Klawiatura wbudowana jak będzie banglać z emulatorem to też megaplus...

O brak emulatora nie masz się co martwić... przefiltrowałem troszkę temat... Na Windows Mobile są emulatory niemal wszystkiego...

Całkiem płynnie pograsz nawet na emuatorze PlayStation 1, a nawet odpalisz (ale to opcja dla zapaleńców) Win95... Polecam tosie do emulacji... Mocny proc, mocna grafa, mocny ekran... mocna maszynka :grin:

Zapomniales dodac ze na klawiaturze mozna wcisnac dwa przyciski w tej samej chwili (np. na universalu nie mozna), wiece teoretycznie masz skosy.  Mozesz na raz podlaczyc te wszystkie rzeczy nawet jak pobieraja ponad 100mA, tylko potrzebny Ci hub aktywny. A na emulce ps1 pograsz plynnie poda warunkiem ze nie grasz w bardzo wymagajace tytuly 3d.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone