Wiadomość z sieci Graff_Zdrowie?? Jak to wywalić???

• 14 Odpowiedzi
  • 2893 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wiadomość z sieci Graff_Zdrowie?? Jak to wywalić???
« dnia: Marzec 10, 2009, 00:26:27 »
Ludzie no szok...  :mad:
Od kilku dni co średnio 30 minut przychodzi mi wiadomość z sieci z początkiem nazwy Graff_Zdrowie... Treś to mniejwięcej "Jestem 38letnim ogierem z Innowrocławia i szukam kobiet w wieku od 8 do 80lat na orgie analną"... jezu chryste... raz na dzień to bym to przeżył, ale nawet spokojnie w cod'a nie moge pograć bo jak wwali mi wiadomość to próbuje przełączać na ekran wiadomości i musze po omacku odrzucać sms... a wtedy jestem trup  :E :S

Dalej... oglądam jakiś film i mi przerywa... dalej wstaje rano i żeby nie opcja chat'u to bym musiał wywalać 25 sms'ow...

Matko pomóżcie mi bo nie daje rady z tą idiotyczną sięcią jaką jest era... Jak nie ma na to sposobu to ide do czegośtam konsumenta i ich zaskarże... Miła ślicznotka powiedziała mi że się nie da, ale może mi zaoferować świetny internet który za rok będzie śmigał jak znalazł...

Mam rom  C&C 1.23, który trochę (choć nie mam pojęcia jak) zmniejszył intensywność informacji z lokalizacji z denerwującej na umiarkowaną... Ale ten Graff_zdrowie to masakra... A jak nic z tym nie zrobie to wpadne tam do nich jak kiedyś ktoś chciał do biura stacji "neste" wpaść...  :P

Powiem wam, że szoookkkk... teraz nastepny fon to tylko "pomarańcza", albo "graj" :mrgreen:
Napisane: Marzec 10, 2009, 00:23:21
Znowu  :O Cytuje treść :

Sieć (00:25):
/Graff_zdrowie: * 600581340: dla dojrzalej z podkarpacia 600581340 * 662097644: Witam kobietki. Czy o tej poznej porze sa tu jeszcze i czytaja to kobiety z poznania i swarzedza? Buziaki dla was! :-) * cdn

Hieny nie ludzie!!!

*

Offline nit

• 416
Odp: Wiadomość z sieci Graff_Zdrowie?? Jak to wywalić???
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2009, 00:29:22 »
jeden sposób zmienić numer a drugi dowiedzieć się kto to wysyła i poprosić o wyłączenie . Ktoś cie gdzieś musiał zapisać :/ w sumie to lepiej numer zmienić bo i tak będziesz w jakiejś bazie danych

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2009, 00:29:31 »
Kanał SMS 21 - "on szuka jej"
Kanał SMS 22 - "ona szuka jego"
Kanał SMS 23 - "ona szuka jej"
Kanał SMS 24 - "on szuka jego".
"SMS Graffitti" - kanały 40-46

Nie masz włączonego może odbioru informacji z kanałów informacyjnych?  :O

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2009, 00:39:11 »
Kanał SMS 21 - "on szuka jej"
Kanał SMS 22 - "ona szuka jego"
Kanał SMS 23 - "ona szuka jej"
Kanał SMS 24 - "on szuka jego".
"SMS Graffitti" - kanały 40-46

Nie masz włączonego może odbioru informacji z kanałów informacyjnych?  :O

Nie mam w ogóle obsługi kanałów w sofcie od globalbusa

Następny sms godzina 00:44 - dokładnie 14 minut od porzedniego
Napisałem do ery dość mocnego e-maila:
"Witam !!!
Piszę z powodu niesamowitej niedogodności jaką napotkałem podczas korzystania z waszych usług...
Smutno mi o tym pisać, ale jeśli nie zatroszczą się państwo o moją sprawę, kolejną umowę podpisze z siecią Orange (w której mam telefon firmowy) lub siecią Play.

Problem mój zgłaszałem już aczkolwiek był na tyle mały, że potrafiłem go znieść. Chodzi mi o wiadomości od sieci. Dostawałem dużą ilość smsów dzienni na temat mojej lokalizacji... zminimalizowałem to stosując odpowiednie oprogramowanie do mojego palmtopa... W tej chwili jestem co ok 30 minut zamęczany wręcz informacjami tu rytuje
"Sieć (00:25):
/Graff_zdrowie: * 600581340: dla dojrzalej z podkarpacia 600581340 * 662097644: Witam kobietki. Czy o tej poznej porze sa tu jeszcze i czytaja to kobiety z poznania i swarzedza? Buziaki dla was! :-) * cdn"
Pytanie moje jest proste. Co mnie interesuje, że jakiś pan szuka "dojrzałej z podkarpacia"?? No ludzie... A na pytanie co z tym zrobić otrzymałem odpowiedz, że wyłącze to w aparacie. Dobrze powyłączałem opcje w aparacie, a nawet przy pomocy odpowiedniego oprogramowania usunąłem obsługę wiadomości sieciowych z oprogramowania palmtopa.

Wszystko fajnie, gdyby wiadomości od sieci nie przychodziły dalej... Czy wy jako dostawca usług nie jesteście w stanie czegoś z tym zrobić?? Czy to prawda czego dowiedziałem się w okienku waszej filii?? Czy rzecznik praw konsumenta stwierdzi, że nie ma nic złego w tym iż dostaje informacje z propozycjami spotkań erotycznych?? Czy to jakiś dodatek do mojej taryfy w której nie moge nawet bezpłatnie sprawdzić stanu darmowych minut??

Jakość usług mniej ważnych jest w Waszej firmie tragiczna, i jeśli nie zostaną moje problemy rozwiązane to nie pomogą, żadne punkty era premia w gratisie czy pakiet darmowych 5 minut co miesiąc... Normalnie zmienie sieć, albo gdzieś to zgłosze...

Przykro mi, że musze pisać w takiej sprawie, ale jestem ciekawy jak do tego podejdziecie... Przepraszam za mocne słowa, ale kierują mną dość silne nerwy

Pozdrawiam Mikołaj Cichal wasz (jeszcze) abonent"
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 00:43:18 wysłana przez miki1406 »

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 10, 2009, 07:54:21 »
Może włożyć kartę do np. starej nokii i sprawdzić jak wyglądają te ustawienia kanałów na niej?

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 10, 2009, 08:27:16 »
Może włożyć kartę do np. starej nokii i sprawdzić jak wyglądają te ustawienia kanałów na niej?

Oki sprawdze... Choć na nokii nie miałem takich problemów :S

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 10, 2009, 08:31:00 »
Problemy z kanałami były zgłaszane wcześniej - dotyczyło to wtedy informacji o zmianie komórki tylko. Trzeba było kombinować jak koń pod górkę.  :]  Poszukaj wątków.

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 10, 2009, 13:13:31 »
Między godzinami 8:00 a 13:10 - 32wiadomości :(

*

Offline FCF

• 34
  • Sprzęt: Toschiba G900
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 10, 2009, 17:25:33 »
Miałem taki problem z wiadomościami o lokalizacji, mam kartę orange i próbowałem wszelkich sposobów ale zadziałał tylko jeden: pożyczyłem kartę ery od kolegi i z nią w telefonie włączałem i wyłączałem kanał 50, zrobiłem softreset, i po powrocie do karty orange problem zniknął

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 10, 2009, 21:04:32 »
Ha sprawa była by prostrza, gdyby w sofcie C&C 1.23 była opcja włączania/wyłączania kanałów. Usunięcie wyboru nie rozwiązało niestety (mimo moich niesłychanych nadziei) problemu...  :(

Odpalam właśnie starą 3310 którą kiedyś tuningowałem a teraz leży już od 4 lat w biurku... Pobudze baterie, odpale i spróbuje pomieszać coś  :ok:

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 15, 2009, 02:48:46 »
A może jest jakiś pogramik który na przykład będzie usuwał smsy które w nazwie nadawcy mają "Sieć"??
Wojna z Erą nic nie dała :|

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 15, 2009, 10:24:16 »
Ja bym na Twoim miejscu wgrał fabryczny np 3.06 i powalczył z problemem. Jak wyłączysz na fabrycznym to na romie c&c też nie powinno się to dziać

*

Offline FCF

• 34
  • Sprzęt: Toschiba G900
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 15, 2009, 12:10:04 »
Programik do usuwania smsów jest ale jak przyjdzie taki sms to tosia się wybudza

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 10, 2009, 17:04:10 »
Zrobiłem tak... Przywiozłem od siostry panny siemensa C65... Władowałem w to badziewie moją kartę... Włączyłem kanały, pousuwałem wszystkie wpisane a było ich z 6. wyłączyłem kanały i ponosiłem fon w sumie z 12 godzin... od godziny mam kartę w tosi i narazie cisza i spoków  :evil:

Moja wizja jest taka :

Operator wysyła do abonenta wszystkie informacje z kanałów... telefon filtruje kanały i wpuszcza tylko te które ustawiliśmy. Kiedy dostajemy wiadomości, operator dostaje wiadomość zwrotną. Kiedy wyłączone są kanały, serwer operatora dostaje raporty iż wiadomość nie dochodzą... kilkakrotny raport negatywny powoduje wyłączenie kanału, do czasu rządania listy kanałów...

UWAGA - to jest tylko takie moje dumanie, które jak widzicie trzyma się kupy... jak zadziała to innego wyjaśnienia nie ma na cudowną naprawe kanałów siemenszem  :P

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 15, 2009, 01:51:16 »
Mineło już kilka ładnych dni i... Panowie no sukces na 90procentach  :evil: Propozycje matrymonialne raz na zawsze koniec!!!!  :ok:

Przez te kilka dni przyszły do mnie 3-4wiadomości z sieci o aktualnym nadajniku (Sieć-Nieborów) ale to w ekstremalnie niskich zasięgach jak tosia załapywała GSMa lekko tylko... Myśle, że przerzucenie karty jeszcze na dzień do sziemensza wyeliminuje problem całkowicie... Strasznie polecam metode na przekładke karty... TO DZIAŁAAAAAA  :grin: