Hmm spektrumna i mame to nie testowałem... Działa git emulacja Amigi (PocketUAE) - choć coś niechce banglać z fabryczną klawirką (ale jutro X-Slima kupuje to problem będzie z bańki)... Generalnie Pocket UAE kożysta z GAPI więc grafika jest szybka... Emulacje NES'a narazie odpuściłem bo nie mogłem dojść z ustawieniami GAPI... Na teoretycznie pełnym wypasie, pokazywało mi tylko wycinek obrazu, ale gra chodziła super płynnie... a jak wyświetlało oki to mimo cięcia co 3 klatki był muł niesamowity... Granie bez opcjonalnego joy'a na usb w gry zręcznościowe... sprawdziłem... poroniony pomysł, ze względu na brak skosów

Do emulacji myśle tosia jest mega... Czemu?? Nawet host USB to już mega wypas... podepniesz klawiature, myszke... pena... a nawet wszystko na raz o ile nie zechla więcej jak 100mA... Klawiatura wbudowana jak będzie banglać z emulatorem to też megaplus...
O brak emulatora nie masz się co martwić... przefiltrowałem troszkę temat... Na Windows Mobile są emulatory niemal wszystkiego...
Całkiem płynnie pograsz nawet na emuatorze PlayStation 1, a nawet odpalisz (ale to opcja dla zapaleńców) Win95... Polecam tosie do emulacji... Mocny proc, mocna grafa, mocny ekran... mocna maszynka