folia brando ultra clear czy anty refleks? tosia g900 z przypadku - co dalej?

• 133 Odpowiedzi
  • 22189 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
Odp: folia brando ultra clear czy anty refleks? tosia g900 z przypadku - co dalej?
« Odpowiedź #120 dnia: Listopad 07, 2009, 23:16:25 »
naprawde wydaj nieco wiecej na brando załowac niebedziesz moja 3ma rok ponad i ma sie dobrze niema z nia problemow anie z wyswietlaczem
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline czarekfcb

• **
  • 223
  • Sprzęt: HTC Desire / HTC G1
Odp: folia brando ultra clear czy anty refleks? tosia g900 z przypadku - co dalej?
« Odpowiedź #121 dnia: Listopad 08, 2009, 10:14:29 »
naprawde wydaj nieco wiecej na brando załowac niebedziesz moja 3ma rok ponad i ma sie dobrze niema z nia problemow anie z wyswietlaczem

Brando kosztuje okolo 30zł z przesylką,tak? To jest dwa razy więcej,a Tosię będę używał jeszcze przez jakiś miesiąc,góra dwa i nie chce zeby sie bardziej ekran porysowal :/ Tutaj w zestawie tym co podalem dają chyba dwie takie folijki to moze nie jest tak źle :D

Ale to jak,nikt nie korzystał z takiej?

*

Offline alien2

• 265
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #122 dnia: Listopad 08, 2009, 14:44:03 »
Ja korzystałem z foli flexfol (czy jakoś tak), i generalnie folia dobrze spełniała swoje zadanie, ale miała jedną poważną wadę - potwornie ciężko ją założyć bez żadnych pęcherzyków powietrza (nie ma mikroporów).

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
« Odpowiedź #123 dnia: Listopad 09, 2009, 21:46:48 »
Jak Tośkę sprzedasz z Brando, możesz doliczyć do kosztów. Nie kumam polityki tanich folii, w dodatku "na wodę".

Te kilka kropel może być zabójcze
It's beyond your imagination

*

Offline czarekfcb

• **
  • 223
  • Sprzęt: HTC Desire / HTC G1
« Odpowiedź #124 dnia: Listopad 10, 2009, 14:29:21 »
no niby tak,ale cena tosi w ostatnim czasie mocno spadla i zakupilem ostatnio nowa baterie i za bardzo hajsu nie mialem...zobacze,moze bede zalowal ;D dam znac jak sie sprawuje folia jak dojdzie.

*

Offline kreteda

• **
  • 242
    • Cs 1.6 forum i serwerownia
  • Sprzęt: G900 - > teraz Magic .32a
« Odpowiedź #125 dnia: Listopad 10, 2009, 18:10:34 »
miałem g900 z protector +   ( brando )   i powiem, że między innymi przez to ją sprzedalem bo szkoda folii wyrzucać a tamta tak psuła obraz, że odechciewało sie używać.   polecam  ultra clear  100000x lepsza .     nie matuje kolorów i ostrości.              nigdy nie wezmę protektor +   
lajt.

*

Offline kuba1992i

• **
  • 102
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Ace 2
« Odpowiedź #126 dnia: Listopad 11, 2009, 13:34:47 »
A ja ogólnie nie lubię folii, trzeba pokochać w Tosi rysy ;D
Mój ekran ma pełno rys ale już się do tego przy przyzwyczaiłem i nie zwracam uwagi ;)

*

koldasz

« Odpowiedź #127 dnia: Listopad 11, 2009, 13:47:51 »
jakie rysy moja roczna toska poszla na handel bez 1 rysy.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Odp: folia brando ultra clear czy anty refleks? tosia g900 z przypadku - co dale
« Odpowiedź #128 dnia: Listopad 11, 2009, 13:55:13 »
Pojawianie sie rys zalezne jest od tego jak uzytkujesz - jedni po tygodniu maja skatowany ekran jakby pole orali, a inni po dwoch latach maja ekran nowke sztukencje.

Gdybym mial decydowac sie teraz ponownie na folie do g900 byla by to ultra clear. Idealna widocznosc + dobre zabezpieczenie ekranu i wprost perfekcyjne dopasowanie.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline kuba1992i

• **
  • 102
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Ace 2
« Odpowiedź #129 dnia: Listopad 11, 2009, 15:11:37 »
jakie rysy moja roczna toska poszla na handel bez 1 rysy.

Sporo mi się w sumie zrobiło od ostrego rysika ;/
Ale końcówka wymieniona i wszystko ok ;)

Wcześniej zabezpieczyłem na trochę ekran folią od hp ipaq ale strasznie nie lubię jak mi się jakość ekranu psuje nawet minimalnie ;)

*

Offline stelma6

• **
  • 131
  • Sprzęt: Omnia II (i8000) + S55
« Odpowiedź #130 dnia: Listopad 26, 2009, 10:34:06 »
Odkopię tenat:
Czy Wam po naklejeniu Brando Protector+ obraz z telefonu wygląda jakby był "Zaszumiony" - malutkie kolorowe kropeczki widzę, czy to ja źle ją załozyłem, bo jeśli tak ma być, to pierniczę i odklejam tę folię...

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #131 dnia: Listopad 26, 2009, 10:41:26 »
Malutkie artefakty mogą się pojawiać Ale to bardzo malutkie. Zawsze z folią jest gorzej pomijając rysy, które niweluje do pewnego stopnia, o ile są na ekraniku.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #132 dnia: Listopad 26, 2009, 11:14:07 »
Używasz folii Protector Plus i stąd ten wygląd. Ta folia ma to odo siebie, jej celem jest maksymalna ochrona wyświetlacza. Było trzeba kupić sobie folię Ultra Clear, chroni tak samo a w ogóle jej nie widać ;)
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline stelma6

• **
  • 131
  • Sprzęt: Omnia II (i8000) + S55
« Odpowiedź #133 dnia: Listopad 26, 2009, 21:37:26 »
Miba, fakt są bardzo malutkie ale jest ich baardzo dużo, powodują zmniejszenie czytelności wyświetlacza, póki co chyba zdemontuję ją, chociaż dzięki niej o niebo lepiej pisze się rysikiem, i lepiej steruje się telefonem przy pomocy palca (nie spodziewałem się tego), ale jak wszyscy pisali że kontrast się tylko zmniejsza, to myślałem że tak rzeczywiście jest,ale chyba Tosia ma zbyt dużą rozdzielczość do tej folii... Mój brat kupił do HTC S710 jakąś chińszczyznę za 3 złote, a obraz jest dużo lepszy niż z tą folią... Chyba ją zdemontuję i może ponowię montaż jak będę miał trochę więcej czasu i cierpliwości :)