Wydajnosc baterii

• 25 Odpowiedzi
  • 2827 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline miszka

• **
  • 123
    • http://www.tychy-online.pl
Wydajnosc baterii
« dnia: Listopad 22, 2009, 17:21:38 »
Witajcie,

Kupilem niedawno toske i .... wytrzymuje mi niecaly dzien. Tzn o 7 jak wychodze z domu do mniej wiecej 18.

Czy to normalne? Czy rozgladac sie za nowa bateria?

4-5 rozmow, bez wifi i bt. Jak odpale navi to max 2-4h.

M.

*

Offline orzo

• 1042
Odp: Wydajnosc baterii
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 22, 2009, 17:38:53 »
raczej tak. navi tak zjada baterię, więc się przyzwyczaić musisz. a co do 'normalnego używania', to mnie wytrzymuje 2-3 dni, więc nie wiem co z nią robisz :P
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline miszka

• **
  • 123
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 22, 2009, 17:55:17 »
Przeszedlem z i600 i jestem w delikatnym szoku - zakladam, ze poprzedni wlasciciel dal w dupe baterii. Stad przed zakupem nowej chcialem sie upewnic.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 22, 2009, 17:59:50 »
po i600 to naprawdę szok. Niestety, tak właśnie wygląda G900 i jej największa porażka, czyli zasilanie.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline miszka

• **
  • 123
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 22, 2009, 18:14:30 »
Ale jak nowka bedzie trzymala 2-3 dni, przy zalozeniu ze na noc wylaczam nie bedzie tak zle ;)

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 22, 2009, 18:34:02 »
albo mugen albo zrobic sobie battery pack i zabierac ze soba i podładowywac toske ;]
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline miszka

• **
  • 123
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 22, 2009, 18:43:53 »
Toska sama z siebie jest duza i ciezka ... ;) a do tego batery pak to bedzie masakra :)

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 22, 2009, 19:12:48 »
battery packa zawsze mozna wrzucic do plecaka albo kupic druga baterie, ktora była by ładowana z battery packa, ktory jest w plecaku ;]
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline WK89

• 343
  • Sprzęt: iPhone 2G 8GB
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 22, 2009, 19:18:13 »
ja mam dwie baterie i przy moim uzytkowaniu starcza to na cały dzien :) mi osobiście nie przeszkadza że toska lubi prąd , wszystkie pda tak maja max to 2dni trzeba się przyzwyczaić
HTC Hermes => Toshiba G900 => HTC Universal=> HTC Raphael=>Samsung OMNIA 8GB=> HTC Raphae=> Toshiba G910=>iPhone 2G 8GB

*

Offline zaszh

• *
  • 54
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 22, 2009, 22:51:39 »
Wszystko zależy jaki ROM drzemie w trzewiach tośki.
jak się coś namiesza przy gotowaniu to potrafi wyżreć prąd z baterii w kilkanaście godzin.
teraz jadę na romie Salvy.c.83&Davideuck.  ROM jest niesamowicie szybki i wyjątkowo mało prądożerny, 3 dni i jeszcze jest ok 36% pomimo gadania, smsowania kilku godzin AM i grania w gierki.

*

Offline bomberr

• **
  • 141
  • Sprzęt: HTC DREAM ;)
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 22, 2009, 23:19:38 »
Nie uwierze dopóki nie zobacze ;p daj linka jakiegoś.. :E
Everything happens for a reason..
Po kliknięciu na zdjęcie otwiera się strona www a bez zgody nie może ->Regulamin

*

Offline WK89

• 343
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 23, 2009, 07:28:37 »
jak się coś namiesza przy gotowaniu to potrafi wyżreć prąd z baterii w kilkanaście godzin.
teraz jadę na romie Salvy.c.83&Davideuck.  ROM jest niesamowicie szybki i wyjątkowo mało prądożerny, 3 dni i jeszcze jest ok 36% pomimo gadania, smsowania kilku godzin AM i grania w gierki.

daj linka chce to przetestować
HTC Hermes => Toshiba G900 => HTC Universal=> HTC Raphael=>Samsung OMNIA 8GB=> HTC Raphae=> Toshiba G910=>iPhone 2G 8GB

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 23, 2009, 10:03:36 »
Niestety, "ten typ tak ma" i nic z tym nie zrobisz. Ja mam to szczęście, że wszędzie mam zasilanie. W samochodzie ładowarka na usb, w pracy kabel usb, w domu normalna ładowarka, no i nie mam problemów. Poza tym teraz kupiłem dodatkową baterię z batimexu, a tośka pzrestała być telefonem, a stała się mobilnym internetem z kartą playonline.

*

Offline crazyjaco

• **
  • 209
  • Sprzęt: Kamień Milowy ;]
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 23, 2009, 11:04:48 »

No zarzuć linkiem do tego ROM-u, bo ciekaw jestem, a nigdzie go ni ma  :P
Tosia g900 > Exec > TP > Exec > N810 > c905 > Spica > Motorola Milestone

*

don.kamillo

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 23, 2009, 11:13:45 »

Link jest na portegeclub :)
Podaję linka:
www.portegeclub.com/forum/viewtopic.php?t=1930

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 23, 2009, 11:23:50 »
Mam nadzieję, że da się bez problemu tę manilę wyłączyć, bo nie potrafię jej zdzierżyć. Wolę spb mobile shell.

*

don.kamillo

« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 23, 2009, 11:35:38 »
Pewnie jak każdą inną wtyczkę na today :) Miałem ten rom chwilę, ale brzydki jak noc. Ale skoro takie rewelacje na baterii czyni, to może jeszcze raz go wrzucę. Jakby ktoś był łaskaw przetestować i potiwerdzić działanie baterii, to poproszę :)

*

mst

« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 23, 2009, 12:11:14 »

Nie wiem co o tym myśleć, ale wydaje mi się to niemożliwe.

*

Offline crazyjaco

• **
  • 209
  • Sprzęt: Kamień Milowy ;]
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 23, 2009, 15:15:54 »
Hmm.. Szkoda, że kuchenki nie ma ma do tego "cudownego" ROM-u  :-| A chętnie bym przetestował  :evil:
Tosia g900 > Exec > TP > Exec > N810 > c905 > Spica > Motorola Milestone

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 23, 2009, 15:37:21 »

No ja patrząc na gadanie i samo AM to też mi się wierzyć nie chce może taki efekt na mugenie jest  :mrgreen:
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

*

Offline czarekfcb

• **
  • 223
  • Sprzęt: HTC Desire / HTC G1
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 23, 2009, 17:45:10 »
Jak jeszcze ktos by mogl go przetestowac to bylbym wdzieczny  :ok:

*

mst

« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 23, 2009, 20:32:46 »

No ja patrząc na gadanie i samo AM to też mi się wierzyć nie chce może taki efekt na mugenie jest  :mrgreen:

Takie rzeczy to tylko w Erze  :wink:

*

Offline WK89

• 343
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 23, 2009, 20:57:31 »
zainstalowałem ten rom ok 14 i juz jade na 2 bateri tak że bez róznicy , w/g mnie od romu zalezy troszke a najwiecej jak kto uzytkuje poceta  :ok:

*

Offline zaszh

• *
  • 54
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 23, 2009, 22:58:51 »
zainstalowałem ten rom ok 14 i juz jade na 2 bateri tak że bez róznicy , w/g mnie od romu zalezy troszke a najwiecej jak kto uzytkuje poceta  :ok:
wiadomo, że od użyszkodnika zależy dużo ale rom też ma wielki wpływ na prądożerność tośki.
taj jak do niedawna jechałem na wyśmienitych romach od globalbus'a, to mi  niestety wersja 1.35 żarła prąd jak małpa kit. czasami nawet 1 dnia tośka nie zdzierżyła a próbowałem różnie gotować.
teraz produkt Salvy.c.83&Davideuck'a przypadł mi do gustu i pod względem estetycznym jak i energetycznym.
a co do linków to jest przyklejony temat o polecanych romach dla tośi. wystarczy dobrze spojrzeć na stronę (hint dla mało spostrzegawczych - 1 temat)

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 24, 2009, 16:04:17 »
u mnie na kazdym romie Tosia trzymała tyle samo.. tj. 2-3 dni. Nigdy nie używałem xGuru, ani zmodyfikowanych sterowników IPM. Dziennie jakieś 5-10 SMS, minuta rozmowy, czasem jakiś kevtris, pasjans.. no chyba, że był bug z baterią jakiś w romie i żarło ją w ciągu 5h (w uśpieniu), ale przeważnie pomagał hr i wracało do normy. :ohreally:
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline świetlik

• 450
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9003
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 28, 2009, 12:20:08 »
Może to subiektywne uczucie ale po wgraniu ROM-u Salvy&cośtam z wydajnością baterii jakby lepiej - do tej pory używałem fabrycznego 3.07.
Od trzech dni tośka dłużej trzyma na baterii, dzwonię w ciągu dnia pracy niemal co chwilę i musiałem doładowywać w samochodzie a teraz wytrzymuje do 16.00 i zostaje jeszcze blisko 30%.
Ale jak pisałem może subiektywnie.