folia brando ultra clear czy anty refleks? tosia g900 z przypadku - co dalej?

• 133 Odpowiedzi
  • 21152 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
witam. jestem uzytkownikiem tego forum od dluzszego czasu, i przypadek sprawil ze jestem od pol godziny posiadaczem tosi. co mam teraz zrobic. zaznaczam, ze nie byl to zakup po wielogodzinnych namyslach, po prostu bardzo okazyjny. co mam dalej zrobic? na co uwazac? co jest w tosi podstepnego? z czym sie ja je;)? i wogle wasze rady dla nowego usera. zauwazylem puki co ze tutaj wszystko jakies male w niej jest. gdzie jest info o proc i radio? tyle pytan, tyle watkow... pomozcie nowemu userowi;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2009, 08:02:56 wysłana przez beju69 »
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: tosia g900 z przypadku - co dalej?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 13, 2009, 18:47:55 »
poczytać przyklejone tematy zwłaszcza faq
w dziale tosi jest wszystko
szczegółów szukaj w wątkach indeksujących

*

Offline DonJeday

• *
  • 72
  • Lubię wąchać vinyl!
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: iPhone 8GB
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 13, 2009, 19:44:06 »
Nie wiem jak innym, ale mi na przykłąd odpryskuje farba na tej srebrnej otoczce. Nie wiem czy przyjmą to na gwarancje jak myslicie?

BTW. Zacznik od zmienieniu romu ;) naprawdę to pomaga, bo napoczątku tosia bardzo, ale to bardzo zamula, po pewnym czasie robi się to męczące ;p

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 13, 2009, 20:28:39 »
Nie wiem jak innym, ale mi na przykłąd odpryskuje farba na tej srebrnej otoczce. Nie wiem czy przyjmą to na gwarancje jak myslicie?

Z gwarancją nie wiem, ale dzieje się tak z wiekszością (jak nie z każdą) Tośką, też to miałem  :P
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline barthek

• 265
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 13, 2009, 21:14:34 »
DonJeday - odpryski nie podlegają gwarancji, bo są uważane za skutek nieprawidłowego użytkowania. Na swojej tak nie mam. Żeby zaczęły podlegać gwarancji to trzeba by było zrobić aferę jak użytkownicy HTC Blackstone z odpryskami w lakierze :P

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 13, 2009, 21:17:48 »
witam. jestem uzytkownikiem tego forum od dluzszego czasu, i przypadek sprawil ze jestem od pol godziny posiadaczem tosi. co mam teraz zrobic. zaznaczam, ze nie byl to zakup po wielogodzinnych namyslach, po prostu bardzo okazyjny. co mam dalej zrobic? na co uwazac? co jest w tosi podstepnego? z czym sie ja je;)? i wogle wasze rady dla nowego usera. zauwazylem puki co ze tutaj wszystko jakies male w niej jest. gdzie jest info o proc i radio? tyle pytan, tyle watkow... pomozcie nowemu userowi;)

Pochwal się co to znaczy okazyjnie  :D Aha... dręczą mnie (jeśli jesteś abonentem Ery, a ja jestem) komunikaty sieciowe, których nijak nie idzie wyłączyć (domyślam się, że poprzedni user mojej tosi właśnie dlatego ją zepchnął... Przyznał się, że od roku walczył z komunikatami i wysiadł... A usuwanie 30sms w ciągu dnia z nazwą miejscowości - średnio przyjemne)

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 13, 2009, 21:52:38 »
kupilem za 400 zl komplet, legalny, z gwarancja od 17.10.2008, komplet pudelkowy, brak tylko drugiego rysika o ile byl, akcesoria nieodpakowane. wiec zainwestowalem :) lekkie ryski kolo aparatu, z tylu na obudowie, w miejscu zdejmowania pokrywy baterii...

a ze 3 godziny wczesniej sprzedalem hermesa za 480... cóż, mialem jeszcze troche na koncie i oto jest toshiba.

sadze ze cena bardzo dobra, bo z tego co patrzylem na aukcjach, to minimum 500zl widzialem.

zapowiada sie dzis wieczorem odkrywanie tosi, oraz zajecie na kilka dni w pracy ;)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 13, 2009, 21:53:39 »
tosia nie dawała 2 rysików
bardzo, bardzo dobra cena!  :ok:

*

Offline DonJeday

• *
  • 72
  • Lubię wąchać vinyl!
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 13, 2009, 22:00:27 »
Ja nówkę kupiłem za 680 ;p

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 13, 2009, 22:04:57 »
no po sprawdzeniu po zakupie allegro czy przypadkiem nie staniala, to tez doszedlem do wniosku ze dobra cena. natomiast myslalem ze standardem sa dwa rysiki w zestawach pda :) a tu heca taka. a kabel hosta usb jest w zestawie? czy nie ma? bo nie wiem czy zestaw jest kompletny czy nie :)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 13, 2009, 22:24:00 »
Tak, był kabel hosta w zestawie. (Taki krótki)

*

Offline DonJeday

• *
  • 72
  • Lubię wąchać vinyl!
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 13, 2009, 22:31:24 »
http://pl.youtube.com/watch?v=AKJuJj7Qtlk

Tu masz całą zawartość pudła.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
Odp: folia brando ultra clear czy anty refleks? tosia g900 z przypadku - co dale
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 14, 2009, 08:06:05 »
up!

ktora folia brando lepiej sie sprawuje na tosi g900? ultra clear cczy anty refleks? jade dzis po folie wiec prosilbym o szybkie odpowiedzi.... :)

w hermesie uzytkowalem foli anty refleks, natomiast nie wiem czy przy rozdzialce toshiby nie bedzie jakis przeklaman na obrazie, folia anty refleks ma zupelnie inna fakture niz ultra clear, taka z tego co zauwazylem na hermesie bardziej ziarnista.

nie bedzie problemow ze znieksztalceniem obrazu przy rozdzialce tosi?

pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline najebkowicz

• 15
  • Sprzęt: Touch Pro
Odp: folia brando ultra clear czy anty refleks? tosia g900 z przypadku - co dalej?
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 14, 2009, 08:19:24 »
Ja mam anty refleksa, nie zauważyłem żadnych zniekształceń. Co prawda jakość wizji jest słabsza niż bez folii, ale trzeba iść na kompromis.
Ultra Lite, Ultra Fast, Ultra-Clean, Non-Sense 6.1 ROM Based on Gen.Y R5.5 MultiLANG

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
Odp: folia brando ultra clear czy anty refleks? tosia g900 z przypadku - co dale
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 14, 2009, 08:29:47 »
no a jak sprawa sie ma z ultra-clear?
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 14, 2009, 08:36:43 »
Było o tych foliach na forum - poszukaj. Na tej ultra clear widać podobno ryski powstające w trakcie używania. Na matowej za to ciężko się ich dopatrzeć. Ja mam matową i bez problemów dostrzegam malutkie szczegóły. Na pewno matowa troszkę redukuje ostrość kolorów wyświetlacza ale da się spokojnie wytrzymać.

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
Odp: folia brando ultra clear czy anty refleks? tosia g900 z przypadku - co dalej?
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 14, 2009, 14:39:03 »
Na UC widać ryski, ale a wyłączonym, podczas pracy ekranu są niewidoczne w ogóle, nawet na czarnym tle.

Tosie mam w kieszeni, czasem w skarpecie , więc jak na takie warunki folia jest i tak wytrzymała :wink:

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 14, 2009, 15:05:23 »
poczytalem watek o screen protectorach i doszedlem do wniosku ze bedzie to brando ale matowa, czyli jaka posiadalem :) o 16 z pracy wychodze i jade po brando :)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline alien2

• 265
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 15, 2009, 10:26:15 »
Ja mam trochę inne pytanie, otóż czy folie mają jakieś mikropory czy coś w tym stylu?
Kupiłem tańsze folie (Flex Fol) i przykleiła się bdb, ale na środku ekranu nie zauważyłem milimetrowej kropelki wody.
Folia już "przyrosła" do ekranu i nie chce mi się jej zakładać na nowo, więc czy woda ma jakieś szanse odparować za kilka dni?

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 15, 2009, 15:54:13 »
Nie wiem, ale jeśli to jest folia na klej, to współczuję i życzę powodzenia w ściąganiu jej, można uszkodzić digitalizer.

Stać cie na krowę, to stać cie na łańcuch, trzeba było kupić normalną folię :| Kupujesz sprzęt za kilka stów i  ryzykujesz uszkodzenie dla 10 zł :P

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 15, 2009, 16:02:52 »
tez nie bardzo rozumiem tego podejscia, dla mnie jedyna sluszna folia jest brando, niezniszczalna, nie ingerujaca wogle w urządzenie, calkowicie user friendly... powinny byc zakazane folie na klej... zakazana ich sprzedaz i uzytkowanie :)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 15, 2009, 16:05:38 »
dobra przyznam się, dla mnie jedyna słuszna to jej brak.

.. a teraz pewnie wszyscy mnie zjadą... :E
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 15, 2009, 16:09:49 »
no to zjeżdżamy  :P
ty taki jeden !$!%#% chyba cie $@#^%$&^ ze foli k%$& nie uzywasz! to po$@#%^ nie uzywac foli

a tak powaznie nie szkoda ci ekranu?
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 15, 2009, 16:18:51 »
już miałem porysowany przy zakupie lekko, a z folią jakoś nie lubię pracować. Jak dotąd dodatkowych rys nie mam, może dlatego, że nie ląduje pocket w kieszeni? (na smyczce noszę tą cegłe)
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 15, 2009, 16:22:24 »
na g900 też folii nie miałem i zero rys
dlatego że od pierwszych chwil wylądował w aluetui i prawie zawsze obsługiwałem go przyciskami bez używania ekranu  :P

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 15, 2009, 16:26:13 »
na g900 też folii nie miałem i zero rys
dlatego że od pierwszych chwil wylądował w aluetui i prawie zawsze obsługiwałem go przyciskami bez używania ekranu  :P

no to co to za frajda z posiadania dotykowego ekranu jak go nie uzywasz :)? dosc pokretne tlumaczenie dla mnie.
no ale co kto lubi... nie ma ktos pojecia co to za strzalki? http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=122146.0 , piąty post :(?
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 15, 2009, 16:27:40 »
nie tłumaczę
i nie napisałem, że nie używam
w tamtym poście dostałeś odpowiedź

*

Offline alien2

• 265
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 15, 2009, 16:46:58 »
ale ja nie pisałem, że na klej :E
elektrostatyczna i powiem, że całkiem dobrze imituje brando.

kilka dni temu zmieniałem folie (też zamiennik brando) w 2,5 letnim charmerze (folia nie zmieniana przez cały czas!) i po zdjęciu okazało się, że sprzęcik wygląda jakby go świeżo z wystawy ściągnęli, zero rys na ekranie, nawet najmniejszych, więc da się trafić na dobry zamiennik.

wie ktoś czy folie mają mikropory przez które woda ma możliwość odparowania?

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 15, 2009, 18:09:28 »
Po założeniu mojej pierwszej brando, pomyliłem totalnie folie osłonki i brando, ale o tym nie chce mi się znowu pisać :P

Generalnie jak już brando była na ekranie, a na niej osłonka, to na wode ją mocowałem myśląc, ze to bando mi sie nie che przykleić i narzekałem na jakość obrazu :E I wtedy z rogów znikała mi woda i folia sie odklejała, wiec jeśli coś miało wyparować , to po kilku godzinach powinieneć mieć odparowane :wink:

*

Offline barthek

• 265
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 15, 2009, 18:50:47 »
Właśnie przed chwilą naklejałem protector plus i powstały mi małe pęcherze wokół opruchów kurzu chcę ją odkleić, tylko jak? - nie ma gdzie zaczepić :mad: