problem z activesync

• 9 Odpowiedzi
  • 1025 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z activesync
« dnia: Marzec 19, 2006, 22:15:36 »
Witam,

Chcialbym was poprosic o pomoc w rozwiazaniu problemu z ActiveSync ktory na chwile obecna nie widzi FS n520. Sytuacja wyglada tak jest zainstalowane AS w wersji 4.0 z plyty dostarczonej z PDA (probowalem rowniez nowego 4.1 ze strony MS ale jest to samo) i standardowy wyjety z pudelka pocket. Po podlaczeniu za pomoca dostarczonego kabla PC "nie widzi" urzadzenia, na poczatku moich zmagan AS pokazywal ze jeszcze probuje sie laczyc ale i tak nic nie znajdywal w chwili obecnej nie pokazuje nic takiego. Po podlaczeniu PDA do laptopa kablem pokazywal sie komunikat iz znaleziono nowe uzadzenie. Szukalem troche informacji na forum i na google i tak: nie mam zadnego probramu antywirusowego, firewall jest wylaczony, zadnych programow ingerujacych w komponenty sieciowe nie posiadam (jedynie klient checkpoint ale wylaczylem go), opcja "Allow USB connections" jest wlaczona w AS. Juz skonczyly mi sie informacje i pomysly co jeszcze sprawdzic. Pomozcie mi prosze  :? ... AS byl juz przeinstalowywany, resety komputera byly robione, PDA mial juz worm i cold reset ale nic to nie pomoglo.

Aha i jeszcze jedna sprawa - gdy podpialem pda pierwszy raz do PC zainstalowalem AS dostalem komunikat w sprawie ustanowienia partnerstwa miedzy uzadzeniami ale pech chcial ze musialem wyjsc i dalem cancel na tym ekranie a teraz nie moge nigdzie znalesc tego ekranu/menu etc upatruje tutaj mozliwy problem - czy to moze byc to? Jesli tak to podpowiedzcie mi gdzie szukac tego menu.

Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi.
Pozdrawiam

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
problem z activesync
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 19, 2006, 22:26:01 »
Odinstaluj i zainstaluj ponownie, tylko wersję 4.1

*

Offline viperaberus

• *
  • 73
    • Drużyna wojów najemnych Blotunga
  • Sprzęt: Loox 720 + 1gb CF + GPS Rikaline 6033
Firewall
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 20, 2006, 12:25:09 »
Czasami firewall'e utrudniają komunikacje, może i tutaj o to chodzi.
Dedicated to ODIN...
www.blotunga.w.activ.pl <-- Moje zabawy ]:->
www.4dziki.prv.pl <-- "Zabierzcie mnie gitarrre" Moja kapelka :D
www.bieszczady.pl/podberdem <-- A tu sobie żyje

problem z activesync
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2006, 15:42:18 »
Cytat: "cytryna2"
Odinstaluj i zainstaluj ponownie, tylko wersję 4.1

to rowniez robilem i nie pomoglo

Re: Firewall
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2006, 15:44:21 »
Cytat: "viperaberus"

viperaberus - doceniam ze chciales pomoc ale czytaj ze zrozumieniem  :idea:  :arrow:
Cytat: "kamils"
[...]firewall jest wylaczony[...]

*

Offline viperaberus

• *
  • 73
    • Drużyna wojów najemnych Blotunga
  • Sprzęt: Loox 720 + 1gb CF + GPS Rikaline 6033
Re: Firewall
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 20, 2006, 18:46:14 »
Cytat: "viperaberus"

viperaberus - doceniam ze chciales pomoc ale czytaj ze zrozumieniem  :idea:  :arrow:
[...]firewall jest wylaczony[...]

Ano fakt, sorry :]
Dedicated to ODIN...
www.blotunga.w.activ.pl <-- Moje zabawy ]:->
www.4dziki.prv.pl <-- "Zabierzcie mnie gitarrre" Moja kapelka :D
www.bieszczady.pl/podberdem <-- A tu sobie żyje

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
problem z activesync
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 20, 2006, 21:50:25 »
Z tego co pamiętam po zainstalowaniu wersji 4.0 też miałem problemy, odinstalowanie nic nie pomogło, dopiero ręczne wyrzucenie śmieci po 4.0 i wgranie 4.1 pomogło. Spróbuj odinstalować całkowicie, następnie ręcznie poszukaj śmieci i zainstaluj 4.1
Ja miałem jeszcze jedną prozaiczną przyczynę wtyczka do stacji dokującej była żle wsadzona ( nie do końca wsunięta ).

*

Offline krutoj

• 263
  • Sprzęt: N520, E60
problem z activesync
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 20, 2006, 21:55:13 »
Z tego co pamiętam po zainstalowaniu wersji 4.0 też miałem problemy, odinstalowanie nic nie pomogło, dopiero ręczne wyrzucenie śmieci po 4.0 i wgranie 4.1 pomogło. Spróbuj odinstalować całkowicie, następnie ręcznie poszukaj śmieci i zainstaluj 4.1

a nie prosciej cofnac system (zakladam, ze kolega ma xp) skoro reinstal AS nic nie pomogl?

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
problem z activesync
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 20, 2006, 22:15:51 »
Cytat: "krutoj"

a nie prosciej cofnac system (zakladam, ze kolega ma xp) skoro reinstal AS nic nie pomogl?

Może i prościej tylko nie zawsze cofnięcie systemu jest skuteczne.

problem z activesync
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 21, 2006, 08:40:37 »
tak system to XP wersja Pro. Mowiac o smieciach masz na mysli pozostalosc jaka zostaje w C:\Program Files\Microsoft ActiveSync\ ? Czy jeszcze o czyms? Faktycznie tego katalogu nie usuwalem. Wieczorem przetestuje i zobacze co wyjdzie.