RATUNKUUUUU !!! Pomóżcie zielonemu

• 7 Odpowiedzi
  • 1348 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RATUNKUUUUU !!! Pomóżcie zielonemu
« dnia: Styczeń 12, 2008, 11:31:59 »
Zepsuł mi sie PalmOne Tungsten T3 i pomyślałem sobie - trzeba iść z duchem czasu - i kupiłem urządzenie o 2 epoki młodsze Loox'a N560.
Nie będe tu narzekał na nieużywalność windowsmobile, bo nie o to chodzi ;-)

Problem mam następujący, Loox budzi się podczas pobytu w kieszeni, i mimo ustawień Power -> (on Battery power) Turn off if not used  after 2 min. wysysa baterie do cna, przez co PDA jest nieużywalny, bo ile razy potrzebuje z niego skorzystać jest rozładowany. Lock device nie pomaga, bo nadal budzi się po przyciśnięciu przycisków pod wyświetlaczem.

I tu prośba do Was. Czy jest jakiś programik, który zablokuje te klawisze kiedy PDA jest w pozycji ,,locked'' ? Bo naprawde mam ochote podarować to urządzenie jakiemu wrogowi....

aha WM6, które opisane jest na tym forum.

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
Odp: RATUNKUUUUU !!! Pomóżcie zielonemu
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 12, 2008, 18:11:45 »
Witam, poczytaj ten temat http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=83959.0 na końcu tego wątku opisałem jak zablokować klawisze.

*

Offline rogeros

• *
  • 51
    • Centrale telefoniczne VOIP - www.astrocom.plTelefony VoIP, Bramki VoIP - Sklep VoIP
  • Sprzęt: N560
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 12, 2008, 18:44:23 »
Witam.
Ja polecam Ci programik
http://www.voipsklep.pl/pda.rar

Masz tam program Power Count Now.exe. Zasada działania programu jest dosyć prosta.

Jeśli chcesz wyłączyć pocketa uruchamiasz właśnie ten program. Pocket sie wyłącza.
Natomiast jeśli chcesz włączyć naciskasz przycisk ON a wcześniej uruchomiony program
prosi cię o "tapnięcie" w ekran w dwa punkty. Jeśli tego nie zrobisz pocket ponownie się wyłącza.

Sam miałem takie same problemy że pocket włączał mi się sam i wysysał baterie. Nie koniecznie było to
przypadkowe naciśnięcie przycisku ON ale często przypomnienia i alarmy włączały pocketa.

W SBP Plus na głównej zakładce ustawiłem sobie skrót (ikonkę) do w/w programu.

I już od ponad pół roku przycisk ON służy mi tylko do włączania pocketa i na szczęście nie zdarzyło mi się
wyjąć "padniętego" pocketa z kieszeni.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2008, 18:50:52 wysłana przez rogeros »
REGULAMIN !!!!

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 12, 2008, 21:49:25 »
Dzięki Panowie :-)

Życie stało się piękniejsze :-)

Odp: Power Count Now.exe
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2008, 07:05:56 »
Program Power Count Now.exe sprawił, że moja n560-tka stała się wreszcie użyteczną. Skończył się problem braku prądu. Mam jednak mały kłopot. Po włączeniu podświetlenia - czyli po wyłączeniu Power Count Now.exe nie mogę korzystać z wtyczki Today SPB. Główna część ekranu dotykowego jest nieaktywna. Jeśli natomiast włączę jakiś program, najczęściej kalendarz i zaraz go zamknę ekran się uaktywnia. Miał ktoś to samo?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 20, 2008, 07:12:05 »
verox
na przyszłość - pisz w temacie wątku czego on dotyczy

[OT] Odp: RATUNKUUUUU !!! Pomóżcie zielonemu
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 20, 2008, 07:20:25 »
Witaj,

wydawało mi się, że właśnie to zrobiłem - napisałem w temacie czego dotyczy. Skoryguj jeśli się mylę.

Pozdrawiam,
Michał

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 20, 2008, 07:38:32 »
misopi