POMOCY!!LOOX n500 świruje!

• 21 Odpowiedzi
  • 4161 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

POMOCY!!LOOX n500 świruje!
« dnia: Listopad 11, 2007, 21:39:39 »
Witam wszystkich.Mam od kilku tygodni loox n500 (kupiłem używany).Na początku było wszystko ok(albo mi się tylko tak wydawało).Zainstalowaną mam automapę i podczas jazdy samochodem często gaśnie wyświetlacz,co powoduje zwieszenie się często mapy.W efekcie jak jadę autem to co kilka minut muszę włączac na nowo palma.
Ostatnio dzieje mi się tak z innymi aplikacjami np.jak leży sobie palm uśpiony to jak go tylko dotknę to się włącza lub wyłącza.Sprawdzałem to na dwóch różnych kartach pamięci i na obu jest too samo.O co biega??>Pomocy.Z góry dzięk.

{oszczędzaj wykrzykniki :P - Adamerso}
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2007, 00:31:27 wysłana przez Adamerso »

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: POMOCY!!LOOX n500 świruje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 11, 2007, 22:20:08 »
Nie uzywaj tylu wykrzykników - to nie onet  :mad:
Zrób HR.
Czy AM jest legalna ?
potrzebna zgoda

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2007, 00:16:02 »
Witam wszystkich.Mam od kilku tygodni loox n500 (kupiłem używany).Na początku było wszystko ok(albo mi się tylko tak wydawało).Zainstalowaną mam automapę i podczas jazdy samochodem często gaśnie wyświetlacz,co powoduje zwieszenie się często mapy.W efekcie jak jadę autem to co kilka minut muszę włączac na nowo palma.
Ostatnio dzieje mi się tak z innymi aplikacjami np.jak leży sobie palm uśpiony to jak go tylko dotknę to się włącza lub wyłącza.Sprawdzałem to na dwóch różnych kartach pamięci i na obu jest too samo.O co biega??>Pomocy.Z góry dzięk.
Troche za malo szczegolow podales ...
Ale sprobuj tak...zobacz jak masz ustawione oszczedzanie energii, a jezeli to nie to to przyczyna moze lezec w maly drobnym "swiczu" ktroy lezy po prawej stronie jak zdejmiesz klapke z tyly urzadzenia. Daj znac i napisz cos wiecej o ustawieniach i o okolicznosciach wylaczania sie ... to latwiej bedzie cos poradzic.
Pozdrawiam

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
Odp: POMOCY!!LOOX n500 świruje!
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 12, 2007, 07:30:59 »
podczas jazdy samochodem często gaśnie wyświetlacz,co powoduje zwieszenie się często mapy.

źle ustawione parametry zasilania lub za słaba wydajność ładowarki samochodowej.

*

Offline szahid

• 36
  • Sprzęt: Fujitsu Siemens Loox n500/520/560 sieries
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 12, 2007, 13:15:40 »
Nie uzywaj tylu wykrzykników - to nie onet  :mad:
Zrób HR.
Czy AM jest legalna ?
jak cos nie dziala to od razu pirat? zalosne....
sprobuj START/Settings/System/Backlight   sprawdz czy w zakladkach Battery i External Power masz odznaczone "Turn off backlight..."... to wylacza podswietlenie jak sie nie uzywa Looxa... to jest standartowe ustawienie... powinno pomoc

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 12, 2007, 13:55:53 »
jak cos nie dziala to od razu pirat? zalosne....
a kto tak napisal??  :O
ponieważ ten problem dotyczy zazwyczaj nielegalnych wersji AM, więc padlo pytanie czy program jest legalny - spokojnie

*

Offline szahid

• 36
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 12, 2007, 14:09:19 »
hm... zeby o tym wiedziec, ze to problem z taka wersja AM to trzeba pirata uzywac  :P... zanim kogos sie oskarzy (nawet wydawaloby sie prostym pytaniem) niech sie ta osoba dwa razy zastanowi... nie kazdy kto ma problem to pirat... sa tez osoby ktore nie potrafia jeszcze dobrze obslugiwac Pocketa...

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 12, 2007, 14:19:52 »
hm... zeby o tym wiedziec, ze to problem z taka wersja AM to trzeba pirata uzywac
- nie, wystarczy czytać forum
zanim kogos sie oskarzy
- proszę nie przesadzać, nikt nikogo o nic nie oskarżyl!

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 12, 2007, 14:30:30 »
hm... zeby o tym wiedziec, ze to problem z taka wersja AM to trzeba pirata uzywac  :P... zanim kogos sie oskarzy (nawet wydawaloby sie prostym pytaniem) niech sie ta osoba dwa razy zastanowi... nie kazdy kto ma problem to pirat... sa tez osoby ktore nie potrafia jeszcze dobrze obslugiwac Pocketa...

Obrońca uciśnionych się znalazł...

*

Offline szahid

• 36
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 12, 2007, 14:45:21 »
e tam obronca :grin: po prostu smiac mi sie chce jak nie tylko w tym temacie jak cos nie dziala to zwalane jest od razu na nielegalny soft... ciekawy jestem ile z tych osob ktore to "sugeruja" ma wszystko legalne

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 12, 2007, 15:05:21 »
chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem jeśli gdzieś w tym temacie widzisz
zwalane jest od razu na nielegalny soft...
dla mnie EOT

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 12, 2007, 15:21:08 »
Koledzy ! Czy wyscie poszaleli?
Bylo proste pytanie o pomoc, a zamiast pomocy glupia i nic nie wnoszaca dyskusja na uboczny temat!
Nie ma o co sie obrazac. Strzelajac zupelnie w ciemno sadze, ze ponad 50% uzywanego oprogramowania jest nielegalna, badz nie wpelni legalna. Wystarczy dokladnie czytac to Forum, zeby do takich wnioskow dojsc, szczegolnie watki o oprogramowaniu...
Pozdrawiam

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 12, 2007, 16:32:51 »
Proponuję już skończyć OT.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 12, 2007, 17:59:42 »
Wersja z crackiem AM powoduje problemy z podświetleniem.Pytanie zadałem aby klubowicz potwierdził że nie jest to ten problem. Co prawda nie uzyskaliśmy odpowiedzi na to pytanie .Jeśli wykluczyliśmy jednak ten powód problemu to pozostają dwa następne pytania. Czy urządzenie się ładuje w czasie działania nawigacji.
Mało prawdopodobne jest uszkodzenie akumulatora ale to też warto sprawdzić.
Jeśli żadna z powyższych przyczyn to proponuję kontakt z suportem AM.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 12, 2007, 19:16:43 »
Co do AM to jest legal,ale problem nie leży tylko w tym programie,dzieje się tak z wszystkim.Nawet jak mam włączonego palma i nic specjalnego nie robie tylko coś tam klikam to mi przechodzi w stan uśpienia,lub jak np wychodze z domu-palma mam w kieszeni,za godzine go wyciągam a tu od dawna jest włączony i bateria już się kończy.W czasie jazdy samochodem często gaśni i czasem się włączy z powrotem,a czasem go sam muszę pobudzic-paranoja.Dodam jeszcze,ze od kilku dni doszedł jeszcze jeden objaw a mianowicie podczas pracy bardzo mocno przygaśnie wyświetlacz.Coś tam widac,ale ledwo co,wtedy muszę go całkiem wyłączyc i odpalic na nowo winde????
Co do ustawień backlight to mam go teraz w połowie(próbowałem różnych ustawień),w Battery power nie mam nic zaznaczonego tak jak i w external power i power-coś tam mam zaznaczyc??
Napisane: Listopad 12, 2007, 19:12:26
Ok co do przygasającego wyświetlacza to już wiem co to,ale wyłączanie się i włączanie nie wiadomo kiedy to już nie wiem.Jak powinny wyglądac ustawienia w power?

*

Offline szahid

• 36
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 12, 2007, 23:20:47 »
w Power ustaw:
On battery power
Turn off device if not used for   zaznacz i ustaw np. 3 minuty

On external power
Turn off device if not used for   odznacz

to powinno pomoc

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 13, 2007, 16:55:18 »
Witam,
Problem w Twoim N500 leży w mikroprzełączniku który znajduje się pod klapką przykrywającą akumulator. Mikroprzełącznik znajduje się w górnej części po prawej stronie stronie akumulatorka, aby zlikwidować problem musisz najlepiej na wykałaczkę nabrać preparatu penetrującego np. WD40 i nanieść delikatnie na mikroprzełącznik jednocześnie przesuwając go kilka razy, tak aby WD40 dostał się do środka mikroprzełącznika, myslę że, po tym zabiegu problem zniknie.

*

Offline mALy_boy

• **
  • 125
    • www.f1ultra.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond 2 Kingston 8GB SDHC
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 15, 2007, 00:44:38 »
np.jak leży sobie palm uśpiony to jak go tylko dotknę to się włącza lub wyłącza.

Mam dokładnie to samo z N560. Potestuje trick z WD40 i zobacze... moze pomoże :)

Edit:

Faktycznie pomogło! Dzieki Slawek :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2007, 21:57:49 wysłana przez mALy_boy »

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 15, 2007, 22:48:34 »
np.jak leży sobie palm uśpiony to jak go tylko dotknę to się włącza lub wyłącza.

Mam dokładnie to samo z N560. Potestuje trick z WD40 i zobacze... moze pomoże :)

Edit:

Faktycznie pomogło! Dzieki Slawek :)
Cała przyjemność po mojej stronie, niech Loox służy Tobie i wszystkim użytkownikom długo i bez problemów.

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 17, 2007, 13:34:15 »
Dodam tylko, że po każdym resecie dobrze jest zablokować klawisze aby loox nie włączał się przypadkowo, blokujemy: settings, buttons, na dole zakładka FSC i zaznaczamy Application buttons locked

« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 22, 2007, 19:00:24 »
Witam,zrobiłem obie rzeczy i z ustawieniami i z wd40,jechałem ostatnio na gps i wszystko było ok-Wielkie dzięki ludziska pozdrawiam

*

Offline zwn

• 2
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 24, 2007, 17:39:11 »
Mój przypadek: po wyłączeniu LOOXa 500 przyciskiem ponad ekranem niby wszystko jest wylaczone (nie mruga diodka GPS) jak dtychczas zawsze wkladalem LOOXa do futeralu), po 1-2 dniach bezruchu bateria jest wladowana.
czy przypadkiem to nie podobny przypadek jak autora watku?
Dla pewnosci zrobilem to co autor (za porada forumowiczow) i zobaczymy

Zby