Po HR N560 nie odpala się system.

• 4 Odpowiedzi
  • 826 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Po HR N560 nie odpala się system.
« dnia: Sierpień 31, 2007, 21:47:26 »
Próbowałem zrobić Hard Reset, wiem ze "soft reset" trzeba wcisnąć dość mocno próbowałem kilka razy i za którymś razem odpaliły sie tylko "górki" i tak jest cały czas. Wyjmowałem baterię, próbowałem zrobić powtórnie HR, nic nie pomogło. Po włączeniu tylko "górki" i tak zostaje, wyłączyć można tylko przez wyjecie baterii.
Proszę o pomoc co można zrobić?

*

Offline juha

• **
  • 107
    • http://juha.ovh.org
  • Sprzęt: N560
Odp: Po HR N560 nie odpala się system.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 31, 2007, 22:12:52 »
Wyjmij baterie na kilkanascie mminut i sprawdz czy pomoze.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 31, 2007, 22:30:16 »
Niestety bez skutku, leżał prawie pól godziny bez baterii i po włączeniu to samo.

*

Offline slavauskas

• **
  • 136
    • http://www.slawekzdun.webpark.pl
  • Sprzęt: Mio 168, Loox N560
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 01, 2007, 17:00:56 »
Próbowałem zrobić Hard Reset, wiem ze "soft reset" trzeba wcisnąć dość mocno próbowałem kilka razy i za którymś razem odpaliły sie tylko "górki" i tak jest cały czas. Wyjmowałem baterię, próbowałem zrobić powtórnie HR, nic nie pomogło. Po włączeniu tylko "górki" i tak zostaje, wyłączyć można tylko przez wyjecie baterii.
Proszę o pomoc co można zrobić?
miałem to samo
powód jest dość prosty - tak mi się wydaje bo zawsze może to być coś innego niż było u mnie ale objawy znam z autopsji. Żle robisz HR.
Przewaliłem to forum we wszystkie strony i nie mogłem doczytać się co się stało. Zrób jeszcze raz HR ale dokładnie tak jak ci opiszę.
1. Wciskasz dwa przyciski jednocześnie jak w instrukcji - power i calendar i tak trzymasz.
2 Rysikiem dosłownie na sekundę wciskasz przycisk do soft resetu i puszczasz rysik ale tylko rysik. Cały czas trzymasz wcześniej wciśnięte POWER i CALENDAR w tym czasie trwa przywracanie ustawień fabrycznych. Dopiero jak usłyszysz dźwięk możesz puścić te przyciski.
I to tyle. Powinno pomóc.
Gdyby każdy zgadzał się ze mną wtedy wszyscy mieliby rację.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 02, 2007, 12:21:55 »
Dziękuję za radę, próbowałem kilkanaście razy i kompletnie żadnej reakcji. Nie jestem elektronikiem ale czy ktoś wie może, gdybym zajrzał do środka to może jakąś baterię podtrzymującą można zdjąć z płyty głównej może by to pomogło?