uszkodzony digitalizer N520

• 4 Odpowiedzi
  • 851 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline txn

• 4
uszkodzony digitalizer N520
« dnia: Lipiec 06, 2009, 16:11:14 »
Witam,

Ostatnio po resecie urządzenia nie mogłem przejśc ekranu Aligment. Udało mi się ominąć ten proces za pomocą jednej z aplikacji, którą wyszukałem na forum. Urządzenie włącza się dalej bez problemu. Za kazdym razem, gdy klikam w jakiś element na wyswietlaczu, ten wskazuje w inne miejsce(tak jakby był przesunięty względem ekranu w lewy górny róg). Czy to oznacza iż digitalizer jest fizycznie uszkodzony, czy da się zrobić coś w kwestii softu?
Z informacji, które udało mi się wyszukać nowy digitalizer to koszt ok 150zł więc podejrzewam, że taniej się nie da?

pozdrawiam

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: uszkodzony digitalizer N520
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 06, 2009, 16:21:20 »
jeśli nie wykonałeś kalibracji to nic dziwnego że dotyk jest przesunięty
przed resetem wszystko było ok?

*

Offline txn

• 4
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 06, 2009, 17:00:19 »
tzn. kalibracji nie wykonałem, bo się nie dało. Próbowałem kilka razy, niestety bez efektu. Działa tak jakby się zapętliła. Wcześniej działało OK. Bateria rozładowała mi sie i nie korzystałem z pda przez kilka dni. Nie przypominam sobie, aby pda upadło, zostało uderzone itp.. Jednak po ponownym włączeniu efekt był taki jak przestawiłem wcześniej.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 06, 2009, 17:02:02 »
a próbowałeś kalibrować teraz, już po starcie systemu? W ustawieniach jest kalibracja

*

Offline txn

• 4
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 06, 2009, 17:05:48 »
tak, próbowałem. Efekt ten sam, kalibracji nie da się przejść. Musiałem ponownie zamknąć proces kalibracji tym toolem z poziomu PC.