Wiem, że odświeżam starego kotleta, ale mam podobny do poruszonego w tym wątku problem. Otóż N560 używam głównie do nawigacji, kilka razy w miesiącu. I bez wyraźnej przyczyny czy regularności, po pełnym naładowaniu jeden raz bateria na standby'u wytrzymuje kilkanaście-kilkadziesiąt dni, a innym - w pół dnia się rozładowuje. Dzieje się tak w zasadzie od nowości, ale zawsze myślałem, że jest to kwestia jakiejś działającej w tle aplikacji, która czasem się uruchamia (choć w aktywnych programach zawsze wszystko mam wyłączone lub samodzielnie wyłączam, a automatyczny start Active Synca mam "zdeaktywowany").
Dziś jednak, wkurzony kolejną niespodzianką (w nocy ładowanie, 2 godziny po odłączeniu ładowarki i pierwszym włączeniu 70% baterii) postanowiłem całkowicie go wyłączyć (poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku
Power) i okazało się, że wieczorem bateria była całkowicie rozładowana.
To wg mnie dowodzi, że problem nie jest związany z softwarem. Z drugiej strony, jeśli w taki sposób palmtop zachowuje się raz na powiedzmy 5-10 ładowań, to jak to interpretować?
Czy macie jakiś pomysł co to może być, albo może mieliście podobny problem? Przyda mi się każda informacja, za co z góry dziękuję