n560 - Rozładowywanie się podczas uspienia

• 10 Odpowiedzi
  • 3201 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vikelf

• 392
n560 - Rozładowywanie się podczas uspienia
« dnia: Marzec 29, 2007, 19:44:11 »
Ostatnio PDA zaczął rozładowywać baterie podczas uśpienia tak ok 20% przez 1 noc.
Wcześniej nie zauważyłem, żeby w ogóle się rozładowywał. Leżał kilka dni i nie było problemu.
CHyba już ktoś kiedyś pisał o tym na forum, ale nie umię znaleść tego wątku.
Wiecie co może być tego przyczyną?

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
Odp: n560 - Rozładowywanie się podczas uspienia
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 29, 2007, 21:01:24 »
Takie rzeczy się zdarzają ;-)

Nie wiadomo czemu się tak dzieje - mi pocket np. zawieszał się bez powodu (w czasie uruchamiania programów - biały ekran nagle i tylko reset) - jednego dnia działał 100% OK, a potem nagle te zawieszki /w dniu spotkania clubowego btw/. Po prostu musisz zrobić HR lub ew. przeczekać (ostatnio n560 mówiła mi cały dzień, że nie ma baterii, ale po nocy jej przeszło :)). Na dellu x51v pamiętam, że mówił mi niekiedy mówił, że nie mam licencji na manager BT (a używałem wbudowanego fabrycznie w system).

PPC tak mają ;)

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2007, 22:40:18 »
to nocne rozładowywanie baterii jest najprawdopodobniej spowodowane włączającym się ActiveSync - jest to bug WM5. Rozwiązaniem jest utworzenie fake servera i przełączenie synchronizacji na manualną - było wiele razy opisane na forum jak to zrobić krok po kroku

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2007, 23:21:53 »
Zgadza sie. AS to badziew!

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2007, 23:28:10 »
20% to troche malo jak na AS ale warto go wylaczyc i tak

*

Offline storm

• *
  • 52
    • Wrzucaj foty
  • Sprzęt: loox n560, HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 15, 2007, 08:44:47 »
"Wykorzystam" temat by zadac pokrewne pytanie. W moim looxie n560 sytuacja z rozładowaniem baterii była identyczna, naładowałem baterie na 100% a po całej nocy okazywało sie że juz jest tylko około 50 %. Zastosowałem się do Waszych zaleceń i zrobiłem "fake serwer" jednak pomimo tego zabiegu nadal po całej nocy bateria rozładowuje sie około 5-8 %  czy to normalne ??

HTC

*

Offline amico_pl

• *
  • 83
  • Sprzęt: BlackBerry Torch 9800, Loox N560
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 16, 2007, 15:41:55 »
to nocne rozładowywanie baterii jest najprawdopodobniej spowodowane włączającym się ActiveSync - jest to bug WM5. Rozwiązaniem jest utworzenie fake servera i przełączenie synchronizacji na manualną - było wiele razy opisane na forum jak to zrobić krok po kroku

u mnie to rozwiązanie pomogło !

*

Offline robertst

• 38
  • Sprzęt: F-S LOOX N560 | LG 4X HD | Nexus 7 3G 32GB
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 10, 2009, 19:00:01 »
Wiem, że odświeżam starego kotleta, ale mam podobny do poruszonego w tym wątku problem. Otóż N560 używam głównie do nawigacji, kilka razy w miesiącu. I bez wyraźnej przyczyny czy regularności, po pełnym naładowaniu jeden raz bateria na standby'u wytrzymuje kilkanaście-kilkadziesiąt dni, a innym - w pół dnia się rozładowuje. Dzieje się tak w zasadzie od nowości, ale zawsze myślałem, że jest to kwestia jakiejś działającej w tle aplikacji, która czasem się uruchamia (choć w aktywnych programach zawsze wszystko mam wyłączone lub samodzielnie wyłączam, a automatyczny start Active Synca mam "zdeaktywowany").
Dziś jednak, wkurzony kolejną niespodzianką (w nocy ładowanie, 2 godziny po odłączeniu ładowarki i pierwszym włączeniu 70% baterii) postanowiłem całkowicie go wyłączyć (poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku Power) i okazało się, że wieczorem bateria była całkowicie rozładowana.
To wg mnie dowodzi, że problem nie jest związany z softwarem. Z drugiej strony, jeśli w taki sposób palmtop zachowuje się raz na powiedzmy 5-10 ładowań, to jak to interpretować?
Czy macie jakiś pomysł co to może być, albo może mieliście podobny problem? Przyda mi się każda informacja, za co z góry dziękuję :grin:

*

Offline jarun

• 5
  • Sprzęt: Loox N560 WM 6
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 23, 2009, 13:16:38 »
Mojego LOOXA niestety też ten problem dotknął, coraz szybciej wyładowywała się bateria w nocy i nie tylko.
U mnie pomogła wymiana baterii. Zdecydowałem się na to ponieważ wskaźnik poziomu naładowania też się czasem dziwnie zachowywał np. po całonocnym ładowaniu pokazywał 70% a po kilku minutach 100%, przypomniało mi się również że kilka razy włączył mi się komunikat o przegrzaniu baterii podczas słonecznej pogody w samochodzie.
Kupiłem baterię 2100 mAh taką 2 razy grubszą z dodatkowymi pleckami (małe chińskie rączki ją robiły ale jako że pracowałem w branży akumulatorów z doświadczenia wiem że często ta "chińszczyzna" miała lepsze parametry niż aku angielskie czy inne). Po 3 tygodniach nieużywania  Looxa mam 80%na wskaźniku.
Przy okazji nie dajcie się nabrać na pojemności rzędu 2000 mAh przy standardowych rozmiarach akumulatora.

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 04, 2009, 15:21:44 »
Mój loox 560 zachowywał się podobnie, szybko się rozładowywał mimo uśpienia co mnie strasznie denerwowało... U mnie pomogło usuniecie pod Task Managerem 3.1 w zakładce Notification usługi repllog.exe AppRunAfterTimeChange terz pocket trzyma tak jak powinien w uspieniu.

*

Offline arroyo

• *
  • 64
  • Sprzęt: Loox N560
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 05, 2009, 12:23:32 »
Kupiłem baterię 2100 mAh taką 2 razy grubszą z dodatkowymi pleckami (małe chińskie rączki ją robiły ale jako że pracowałem w branży akumulatorów z doświadczenia wiem że często ta "chińszczyzna" miała lepsze parametry niż aku angielskie czy inne). Po 3 tygodniach nieużywania  Looxa mam 80%na wskaźniku.
Możesz polecić jakąś pewną firmę sprzedającą takie baterie? Kupiłem 2200 mAh z pleckami pół roku temu i lipa straszna. Trzyma teraz gorzej niż oryginalna. Na początku była rzeczywiście rewelacyjna.