LOOX n520 - USB-HOST ???

• 7 Odpowiedzi
  • 1267 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

LOOX n520 - USB-HOST ???
« dnia: Sierpień 07, 2006, 15:49:29 »
:cry: na ekranie mojego 2 misięcznego n520 pokazuje sie ostatnio taka ramka :terrified: : w tytule: USB-HOST i napis: OverCurrent - Plug out USB Device. Co to oznacza? Powiem tylko, ze nic nowego nie instalowałem jak kupiłem go z AutoMapą, jedynie co to pobierałem punkty z www.mobile.net. Proszę o pomoc. W Vobisie gdzie Go kupiłem nie mogą mi pomóc. Dzięki. Adi

*

Offline b98

• 541
LOOX n520 - USB-HOST ???
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 07, 2006, 15:55:15 »
idź na forum Fujitsu-Siemens, tam już było takich przypadków wiele
właśnie coś ostatnio czytałem

niestety N-ki są mocno niedopracowane, przy czym to akurat nie dotyka chyba N560 tylko niższe modele

*

Offline vikelf

• 392
LOOX n520 - USB-HOST ???
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 07, 2006, 19:02:19 »
Czy wcześniej to urządzenie na USB działało?
OverCurrent - Plug out USB Device oznacza, że pobór proądu przez urządzenie jest za duży (max 100mA dla 560 jeśli dobrze pamiętam)

*

Offline b98

• 541
LOOX n520 - USB-HOST ???
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 07, 2006, 19:12:05 »
vikelf czytaj co się pisze i nie mądrz się - adiiii nic nie podłącza pod USB

"I get an anoing error message all the time on my N520:

Message title: USB-HOST
Message text: OverCurrent - Plug out USB device.

By "all the time" i mean that it normally takes less than a minute before the message re-appears after i close it.

Anyone elso who experience this? Any correction tips? Faulty hardware or faulty software?

The N520 is brand new, no USB device is connected, and the only additional software I have installed is the bundled Navigon 5 GPS navigation system"

Posted: Mon Jan 23, 2006 12:34    Post subject: Update on my USB-host problem    

--------------------------------------------------------------------------------

I contacted customer support, and was told to return the device.

Got a new one on friday which I am very satisfied with.

Regards,
Kristian

dzięki
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 08, 2006, 22:46:16 »
ale jesli chodzi o konkrety to tu i wcześniej jakoś nie wiadomo co zrobić... czy to sprawa dla serwisu czy coś z podłączeniem...

*

Offline b98

• 541
LOOX n520 - USB-HOST ???
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 09, 2006, 10:17:27 »
jeśli chodzi o konkrety to masz jak wół, że gość się skontaktował z infolinią i kazali mu ten złom odesłać do serwisu, po czym dostał nowe cudo, uczysz się ruskiego czy co :))))
na to nic sam nie poradzisz raczej

LOOX n520 - USB-HOST ???
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 12, 2006, 23:29:02 »
po prostu się przygarbiłem :( , i nie wierzyłem że to sie mogło teraz i tak szybko stać. :wkurzony:  :kill:

OK Serwis - polecają Ram Serwis czy więc bezposrednio zawieść czy może ktoś to załatwiał  przez kuriera?  :mysli: I jak to zrobić? Dzięki za pomoc :(

*

Offline szahid

• 36
  • Sprzęt: Fujitsu Siemens Loox n500/520/560 sieries
Odp: LOOX n520 - USB-HOST ???
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 13, 2007, 10:59:59 »
witam wszystkich na forum....

mialem podobny problem jak tu opisany... na infolinii poradzili mi abym wykonal HR... zrobilem ale po kilku godzinach podobnie... to wkoncu oddalem do CSS... dzis jade odebrac looxa ale nic nie wymieniali... przetestowali go i podobno dziala... poradzili wymienic kabel do synchronizacji... ciekawe czy jesli kabel jest wadliwy gwarancja to obejmuje?