Witam,
kilka dni temu mój Loox 720 stracił czerwoną składową na ekraniku, a że jest jeszcze przez rok na gwarancji, natychmiast skorzystałem z tego dobrodziejstwa.
I zostałem bardzo mile zaskoczony. Zatelefonowałem na infolinię FS (chyba 0801 300 100 OIDP), gdzie opisałem usterkę, podałem adres i zostałem poinformowany, że kurier po Looxa zostanie niedługo (2-3h) wysłany.
Kurier pojawił się po 1/2 godz. (centrum Warszawy) czyli ciut za szybko, musiałem przełożyć jego wizytę bo nie zdążyłem dokończyć backupu.
Po backupie, wyczyściłem zawartość Looxa, zapakowałem i dołączyłem kartę z opisem usterki. Pojawił się pan ze Stolicy i zabrał Looxa.
To było w piątek. Serwis gwarancyjny ma 48 godz. na naprawę. Ponieważ nie liczyłem soboty i niedzieli, zatelefonowałem na ww. infolinię i dowiedziałem się, że Loox jest naprawiony. Po kilku godzinach sprawnego PDA przywiózł mi kurier.
Poszło gładko i bardzo sprawnie. Zaskok zupełny, bo życie w mojej ukochanej ojczyźnie nastawiło mnie na coś zupełnie przeciwnego.
Pozdrawiam,
paczor
p.s. Postanowiłem podzielić się moimi wrażeniami tak w razie czego, gdyby komuś coś się z ukochanym PDA stało i zamartwiał się jak będzie z naprawą gwarancyjną.