LOOX 718 + ZAS-SAM USB 2A -- czy moge ładować tym GPS?

• 3 Odpowiedzi
  • 595 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 27, 2005, 18:41:12 »
Mam zasilacz samochodowy 2A do ładowania LOOX 718. Mam pytanie czy nie uszkodze np: GPS GS-R230, NOKIe - ładując takim dużym prądem (standardowa ładowarka do GPS to 1A)?

--- Miałem jeszcze zapytać czy można Sterować ładowaniem przez USB (włącz/wył) w LOOX 7XX, ale  przypuszczam ze się nie da ... a może?

*

Offline kuba1961

• 681
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2005, 19:06:34 »
Prad ladowania zalezy od napiecia. 2A -  to znaczy ze maksymalny prad jaki wytrzyma zasilacz bez uszkodzenia, to wlasnie 2 ampery. W Loxx-e jest napewno jakis uklad  kontrolujacy proces ladowania. Laduj smialo. Wszystko OK.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2005, 19:12:09 »
Im większa wydolność prądowa ładowarki tym lepiej. Dużo łatwiej uszkodzić sprzęt gdy jest odwrotnie tzn. za słaba ładowarka. Generalnie przy tak dużym zapasie LOOX weźmie sobie tyle prądu ile potrzebuje.

Odnośnie wł/wył - po co? Dla palmtopa lepiej jak się ciągle ładuje (tzn. dla baterii)

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2005, 19:24:22 »
Cytat: miecka
...

Odnośnie wł/wył - po co? Dla palmtopa lepiej jak się ciągle ładuje (tzn. dla baterii)
To odnośnie kabla Charge&Synch. w momecie podpiecia do "słabego" portu usb ładowanie LOOX-a szaleje (ład/nieład) no i synchronizacja bywa kłopotliwa(trzeba mieć mocny USB albo huba z zasilaczem).