Upadek looxa 720 i ............

• 11 Odpowiedzi
  • 1005 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 03, 2005, 19:23:14 »
Witam. Od 5 dni ciesze się nowym looxem 720. Dzisiaj w pracy koledzy chcieli zobaczyć jak to działa i jedna oferma upuściła mojego looxa. Palm spadł z reki odbił się od krzesła i wylądował na podłodze. Efekt. NIC!!!!
Ekran cały, wszystko działa, dzwięk jest. A już miałem łzy w oczach. Czyżby FS poprawił Loox'a ?? Czy to tylko czysty fart?
Może ktoś może potwierdzić trwałość looxa.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2005, 19:25:05 »
Czysty fart... i lepiej nie kuś już losu ;)
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 03, 2005, 22:13:59 »
Ja moge potwierdzic kiepska trwalosc... Mi ekran sie rozlal bez konkretnej przyczyny.. Moze mialem pecha i byla jakas wada ukryta (jak ktos zasugerowal na forum) ale teraz i tak do tego nie dojde. Czeka mnie spooory wydatek.

*

silentjob

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 03, 2005, 22:18:04 »
Ten kolega to pewnie z zazdrości wypuścił sprzęt z ręki;). Gratuluję szczęścia, bo na forum zdarzaly sie przypadki, gdzie sprzęt spadał z mniejszej wysokości i radził sobie o wiele gorzej:).

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 03, 2005, 22:21:32 »
Ja z kolei miałem przygodę świadczącą o trwałości FS 718 (lub moim wielkim szczęściu). Podczas zchodzenia ze stromych schodów futerał Krusell z metalową zapinką zaczepił się o wystający przedmiot i Loox śmignął w dół + pac po raz pierwszy (3 schodek) + pac po raz drugi (7 schodek)+ pac po raz trzeci o podłogę....i nic. Nie ma nawet zadrapania

pozdrawiam

pilo

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 04, 2005, 08:00:22 »
Mój 718 upadł z ok 1,5 m na asfalt dolnym rogiem - poza porysowanym bokiem(wgłębienia) to nic mu nie jest :) UFFF wiec troche moze przetrwać. Ale nerwy były :P

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 04, 2005, 08:04:24 »
Cytat: pilo
Ja z kolei miałem przygodę świadczącą o trwałości FS 718 (lub moim wielkim szczęściu). Podczas zchodzenia ze stromych schodów futerał Krusell z metalową zapinką zaczepił się o wystający przedmiot i Loox śmignął w dół + pac po raz pierwszy (3 schodek) + pac po raz drugi (7 schodek)+ pac po raz trzeci o podłogę....i nic. Nie ma nawet zadrapania
to swiadczy o jakosci etui Krusell a nie o trwalosci Looxa :))

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 04, 2005, 08:11:29 »
Cytat: lipciopda
Cytat: pilo
to swiadczy o jakosci etui Krusell a nie o trwalosci Looxa :))
Ja tez mam etui Krusell - ale boki ma nie chronione. Wczesniejsze Samsonite na IPAQ 1915 chroniło rownież rogi.

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 04, 2005, 11:51:16 »
Cytat: biblo
Czysty fart... i lepiej nie kuś już losu ;)
Wiem wiem. Już zamówiony jest pokrowiec alu Brando.

*

Offline Thek

• **
  • 174
  • Sprzęt: HTC Dream, 8GB microSD, Motorolla S9
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 04, 2005, 12:25:26 »
Mi x50v też raz spadł w tramwaju, na szczęście poza lekkim wgnieceniem obudowy nic mu nie jest. Dzisiaj znowu mi zleciał, bo jakiś sk**** próbował mi go ukraść z kieszonki przy pasku w tramwaju, ale poczułem, chwyciłem dupka za szyję i wypuścił z wrażenia mojego pda. Spadł na szczęście z niewielkiej wysokości i na stronę z baterią, bo aż boję się pomyśleć co by było gdyby walną w coś wyświetlaczem. A ja od tej pory będę zamykał dodatkowo kieszeń na zamek błyskawiczny, a nie tylko rzepa jak dotychczas.
Przydało by się jakieś etui do niego, ale do extended battery jes tylko takie aluminowe brzydactwo na allegro, a wolałbym coś mniej "sztywnego".

*

Offline kris

• 29
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 08, 2005, 22:48:58 »
A mnie kiedyś zleciał Loox 600 na półpiętro na klatce schodowej u mnie w bloku. Czas zwolnił, jak się obracał przy każdym odbiciu... Potem żył, ale któregoś dnia zostawiłem go na dachu samochodu i pojechałem w siną dal...

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 08, 2005, 23:10:12 »
kris, achh te roztargnienie... :)
Czytałem na forum jak kończyły PDA po upadku i bardzo uważałem na swojego małego Dell'a. Ale miałem dwa takie zdarzenia nieciekawe, łożkowe :)
Mój Axim robi jako budzik i kiedyś właśnie go zaspany wyłączałem i jak ten wypadając z ręki runął w dół na podłogę to aż miło, może było 40cm, ale muszę przyznać, że jeszcze nigdy mnie tak szybko nie obudził, na równe nogi wstałem :)
Oczywiście na całe szczęście nic się nie stało.
Drugi raz to usnąłem z palmtopem, bo czytałem e-book'a (często mi się zdarzało). Rano zadzwonił telefon, chciałem wszystko wstać, odkryłem szybkim ruchem kołdrę i zobaczyłem tylko przelatujący przed moimi oczami palmtop, ten uderzył w ścianę na wysokości 1,5m i zsunął się po niej na podłogę. Później moja siostra się pyta "co się rano stało?", bo słyszała jakiś krzyk: "MATKO BOSKA!" :D
Axim'owi nic się nie stało, ani jednej ryski, ale nigdy mi tak adrenalina nie skoczyła. I już więcej z nim nie zasnąłem.