Witam!
Wiem, że było już sporo wątków o tym, jak wygląda kwestia czułości i działania modułu GPS w tym PDA.
U mnie łapanie FIX-a czasem trwa kilkadziesiąt sekund, czasem kilka minut-zależy od tego, czy jestem na w miarę otwartym terenie czy nie.
Za złapanie FIXa uznaję informację z VisualGPSce, że jest 3D, przy czym zawsze jest to tryb GPS SPS.
Co prawda na plaży w Gdańsku napisał mi chyba 15 m n.p.m. czym też mnie ieco zdziwił

Przypuszczam, że znaczne różnice w czasie wynikają również z tego, że mój FS czasem leży nieużywany kilka dni.
Natomiast zastanawia mnie inna sprawa-w AutoMapie ilość widocznych satelitów to najczęściej maksimum, natomiast poziom sygnału GPS to najczęsciej dwie (2) kreski, czasem jedna, sporadycznie 3.
Być może, że następstwem tego było gubienie sygnału na ul. Spacerowej w Gdańsku.
Czy u Was też tak to wygląda?
Kumple na Asusach mówią, że mają poziom sygnału w okolicach maksimum, a ja nigdy nawet połowy zielonych kresek nie widziałem

Wiem, że nie ma co porównywać jednego i drugiego, ale zastanawia mnie, czy na innych FS też tak jest jak u mnie czy lepiej.