Panowie, akurat podchodzę na chłodno i na spokojnie do oceny obu palmtopów, ponieważ żadnego z nich nie musiałem kupować za własne pieniądze
co do rekompensowania opóźnień wynikających z 4x większej liczby pixeli 50% szybszym (zegarowo) prockiem - pozwolę się nie zgodzić

N560 ustawiony na sztywno na 624MHz jest zauważalnie wolniejszy od A636 ustawionego na sztywno na 416MHz - wystarczy wziąć do ręki oba urządzenia i poklikać trochę po menu start - na pewno zauważycie różnicę

(przy czym nie twierdzę, że N560 jest wolny, tylko że A636 jest od niego nieco "szybszy graficznie" - nic dziwnego, bo Asus=QVGA)
tak na marginesie - plusem posiadania tych 2 pda jest to, że do N560 pasuje ładowarka samochodowa od Asusa (przy wykorzystaniu dołączonej przez FS przejściówki), również kabel usb od Asusa pasuje do FS (trzeba go tylko obrócić o 180*); "trzymaki" uchwytów też są wymienne (i całe szczęście, bo "oryginalny" FS produkowany przez HR jest beznadziejny - ma sztywną końcówkę, w przeciwieństwie do asusowego)
aha - co do łapania fixa - dziwna sprawa, bo mam wrażenie, że Asus łapie go szybciutko, a FS jeszcze szybciej

może trafiłem na jakąś nowszą, ulepszoną wersję N560?

jeszcze 1 rzecz mi przyszła do głowy - patrząc na różnicę w cenie, trzeba też wziąć pod uwagę voucher z 5 puntkami do wykorzystania na pocketloox-choice.com; ja sobie "kupiłem" spb pocketplus i spb diary warte w sumie 45EUR - to już w pewnym stopniu rekompensuje koszty, które trzeba ponieść na zakup uchwytu + ładowarki