Ekran w n560

• 6 Odpowiedzi
  • 1094 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline klosz007

• **
  • 194
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB + iPad 3 3G 32GB + NavRoad Vivo Plus
Ekran w n560
« dnia: Sierpień 23, 2006, 21:22:30 »
Witam,

Stałem się niedawno szczęśliwym posiadaczem n560. Wszystko jest OK ale jest jedna rzecz która mnie drażni. Wcześniej miałem iPAQ 1940 i tam ekran był sztywny i reagował przy delikatnym dotknięciu rysikiem na całej powierzchni.

W n560 folia dotykowa jakby się uginała pod rysikiem (tak jakby nie przylegała do wyświetlacza tylko miała dystans), co więcej dopóki się jej nie ugnie rysikiem i nie dociśnie do wyświetlacza to nie reaguje na dotyk rysika. Bliżej brzegów ekranu to niezbędne ugięcie jest dużo mniejsze i palmtop ładnie raguje na dotyk rysika (jak w 1940) ale czym bliżej środka tym folia się bardziej ugina i trzeba mocniej przyciskać, żeby rysik zadziałał co jest dość denerwujące (może nie dla kogoś kto nie miał do czynienia z inaczej reagującym palmtopem ale dla mnie tak :S ).

Czy tylko ja tak mam i powinienem to reklamować (może folia dotykowa jest źle zamocowana ?) czy też ten typ tak ma (a wtedy to zdecydowanie żólta kartka dla n560) ?

Pozdrawiam,
Zbyszek

Ekran w n560
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2006, 23:08:19 »
ten typ tak ma ;)

*

Offline arv

• 13
    • www.google.com
Ekran w n560
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 28, 2006, 13:01:20 »
Mając doświadczenia z:
 - starym ipaqiem Compaq
 - Tungstenem T3 palma
 - N560
oceniam, że najwygodniej pisze się po ....

... matowej folii ochronnej Brando. Polecam.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Ekran w n560
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 28, 2006, 13:11:28 »
Cytat: "arv"
oceniam, że najwygodniej pisze się po ....

dokładnie!

a n560 ma świetny ekran ;)

Ekran w n560
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 29, 2006, 17:46:07 »
Cytat: "arv"

Dodatkowo matowa folia jest "troszeczke" gruba-> sztywniejsza co najprawdopodobniej da ci odczucie powrotu do swoich przyzwyczajen i to bez uszczerbku na zmniejszona czulosc na rysik.
Zwroc uwage zeby folia byla firmowa (niestety jest drozsza :( jednak jakosciowo znacznie lepsza )  oraz jezeli przeznaczeniem jest nawigacja i częsciej  praca na zewnatrz pomieszczen to jak powyzej sugeruje MAT!

Pozd

*

Offline klosz007

• **
  • 194
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB + iPad 3 3G 32GB + NavRoad Vivo Plus
Ekran w n560
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 01, 2006, 22:42:10 »
Mat (Brando) miałem w 1940 i co prawda faktycznie nic się w niej nie odbijało ale obraz była taki jakiś dziwny, przyblakły i jakby zaszumiony, cięzko to opisać. Do n560 wziąłem Brando UltraClear.

Pozdrawiam,
Zbyszek

Ekran w n560
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 05, 2006, 17:43:17 »
Cytat: "klosz007"
Mat (Brando) miałem w 1940 i co prawda faktycznie nic się w niej nie odbijało ale obraz była taki jakiś dziwny, przyblakły i jakby zaszumiony, cięzko to opisać. Do n560 wziąłem Brando UltraClear.
Zbyszek

Mat rzeczywiscie trudno opisac ale dziwniej moze wygladac na QVGA. Skoro piszesz o n560 to masz VGA wyglad a raczej przejrzystosc oraz dyfrakcje kolorów znikome (ledwo zauwazalne) - nie iwm z jakim ekranem porównujesz.
 Co prawda juz opisywalem juz wrazenia jakie sie ma przy tej folii  ale jeszcze raz moze podam link
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?p=245576&highlight=#245576
i wyjasnienie:
- fotki sa podlej jakosci - ich przeznaczenie to nie prezentacja folii.
- widoczne dyfrakcje to wynik pracy matrycy aparatu foto oraz matrycy LCD w pda.
- paskudna ostrosc to juz aparat (moze ktos chce za niewielkie pieniadze ]:> )
Pozd