Witam!To mój pierwszy post na tym forum

Dopiero co się zarejestrowałem, ale ten dział przeglądam już od kilku miesięcy. Znalazłem tutaj wiele ciekawych porad, więc postanowiłem się odwdzięczyć.
A teraz do rzeczy:
Widziałem posty od kilku osób, które zgubiły rysik od swojego T830 i nigdzie nie mogły dostać zamiennika. Ja znalazłem się w podobnej sytuacji, bo kupiłem T830 parę miesięcy temu na allegro po okazyjnej cenie, z tym że bez rysika.

Żaden problem! Kupujemy na allegro lub w sklepie z akcesoriami rysik do Motoroli A1000. Cena: 6 zł. Idealnie pasuje do ‘slota’ na rysik w T830.

Jedyny mankament to zbyt duży ‘łebek’, który musimy spiłować.

Do tego będą nam potrzebne proste narzędzia, które każdy powinien znaleźć w garażu. Na zdjęciu widnieją pilniki, nóź i papier ścierny, ale ja używałem jedynie tego dużego pilnika do metalu.

Na poniższych zdjęciach zaznaczyłem zielonymi liniami, które części łebka należy spiłować. Najlepiej jednak piłować stopniowo i co jakiś czas sprawdzać, czy pasuje.

A więc do dzieła!

I oto efekt naszej pracy:

Jak widać, rysik siedzi idealnie:

Ja ten łebek jeszcze trochę spiłowałem, żeby wystając, nie zaczepiał o kieszeń przy wyjmowaniu.
Czas pracy: 10 min i nie musimy męczyć się z przywieszanymi rysikami albo innymi wynalazkami

Pozdrawiam!
PS
Jeśli admini uznają tutorial za ciekawy, można przykleić.