emulacja psx i problem a620

• 8 Odpowiedzi
  • 1755 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xsrx

• 29
« dnia: Kwiecień 17, 2005, 17:48:21 »
moze mi ktos pomoc ? bo mnie zaraz szlag trafi :)
FpseCE_0.09.4_Xscale
odpalam.. wlaczam bodpowiedni bios.. odpalam przykladowe iso np z gta 2 czy diablo.. wchodzi ekran sony ten czarny z logo sony i napisem palystation i na tym koniec.. fps licznik nie umiera tylko sie ciagle zmienia wiec poket nie zamarl.. funkcje jak power safe w ppc dzialaja bo wylaca sobie podswietlanie po okreslonym czasie.. jedyne co to soft reset pozwala coskolwiek zrobic..

ma ktos jakies pomysly ?

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 17, 2005, 18:49:41 »
Masz w ustawieniach zaznaczoną opcję "Fast Boot"?
A żeby wyjść z emulacji wystarczy wcisnąć przycisk "Record" (ten od nagrywania), lub jeżeli on nie działa, ustawić takowy w opcjach sterowania.
PS. Takie pytania zadawaj w dziale Emulacja.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 17, 2005, 19:33:12 »
Nowa wersja Fpse nie dziala na niektorych palmtopach. Cos im nie wyszlo. Poczytaj na stronie autorow.

*

Offline xsrx

• 29
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 17, 2005, 19:38:00 »
oni testuja wszystko wlasnie na asusach a620

probowalem na innych wersjach i to samo..

z "Fast Boot" czy bez tak samo.. tyle ze bez wiadomo.. bios psx sie odpala i tyle

a moze ja mam wrzucic jakies biblioteki graficzne czy cos ? bo robie to na golym ppc

[Dodano: 2005-04-17 21:31:03]
ciagle sie z tym zmagam i dalej nic :( 3 rozne iso pakowane programikiem ze strony emulatora w roznych formatach.. nawet gole iso nic.. zaraz mnie cos trafi :)

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 18, 2005, 00:03:29 »
Wiem ze oni testuja to na ASUSach, ale wiem ze w nowych wersjach byl jakis bug i nie na kazdym PDA to dziala. Podobno sa jakies problemy z kompresowanymi obrazami ISO. Potestuj pliki niekompresowane.

*

Offline xsrx

• 29
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 18, 2005, 00:11:14 »
niestety testowalem golasa iso gta 2  bo tylko on wlazl na karte bez kompresji

wiem tez ze byl owszem problem w pocketiso z plikami komprsowanymi w trybie bz

ja kompresowalem raz w Z raz w tym ostatnim

i ciagle %#@#$^@$.. za ROZWIAZANIE NAGRODA W POSTACI ZACNEGO BROWARA :)

[Dodano: 2005-04-18 00:21:21]
zaczne moze od tego co robie..

mam pliki z grami *3 gry kompatybilne z fpsce w postaci plikow bin
mam fpsce na golym systemie wm 2003 wersja 0.09.4 dla XSCALE
mam pocketiso 1.1
mam bios SCPH1001.BIN psx`a

robie tak.. winiso konwertuje ppliki do iso a potem kompresja .z w pocketiso

przygotowany plik wgrywam wraz z plikiem tablic na CF

w program files czeka juz fpsce z wskazanym biosem, ustawienia w misc: wylaczony Fast Boot i wlaczony Sound Enable XA Play
Wiecej nic nie ustawialem.. jedynie w jojpad ustawilem przycisk Menu

Wybieram plik iso z karty.. pojawia sie logo, pojawia sie dalej SONY i Playstation na 1 screenie i na dole jakies niedorypane literki  pare tak jakby cos tam ucielo.. ekran juz na tym zostaje ..

Jesli wlacze sobei FPS to on ciagle lata.. podswietlenie tez sie wylacza po czasie czyli palm jest aktywny i nie zwieszony.. jak tykne go to sie podswietla.. Mi to wyglada na takie cos jak by on czekal na to iso.. tak jakby go nie ladowal.. jak sobie klikne przycisk menu ustawiony na Record przycisku *jesli jestem w landscape to mi sie na full screenie pojawia ten jojstik konsolowy ale cokolwiek klikne z jego przyciskow to brak reakcji

Ramu mam sporo wolnego bo to goly system

Ma ktos pomysl ? za rozwiazanie stawiam dobre piwo

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 18, 2005, 00:30:36 »
kwestia kompresji iso - uzyj do kompresji starego programu bo po kompresji nowym nie zawsze dziala moze i stary nie oferuje wycinania animacji i innych tego typu smieci ale przynajmniej jest zgodny z fpsce w wersjach obslugujacych dzwiek. BTW jak im to moze smigac na A620 imo troszke slaby procek do emu PSX odpalalem na nim Diablo ale do czerpania przyjemnosci z gry brakowalo wiele (jak juz odpalisz diablo to polecam uzycia opcji przyspieszenia gry - wowczas przynjamniej biega jako tako) bez tego mozna sie pociac. a i jeszcze jedno po zobaczeniu logo EOA odrazu nacisnij start inaczej fpsce Ci sie zwiesi

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 18, 2005, 00:38:39 »
Kiedys ASUS a620 byl najlepszym palmtopem do emulacji - wrecz kultowym. Teraz to faktycznie juz nic specjalnego. On mial poza prockiem rowniez bardzo dobry uklad graficzny.

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 18, 2005, 00:43:12 »
troszke OTne ale to co faktycznie w A620 podobalo mi sie to uklad buttonow - krzyżaczek okrąglutki idealnie nadawał się do emu GB :) no, może troszkę za często udawało mi się naciskać srodkowy button.
Podobało mi się także że button od notesika byl po drugiej stronie pockecika. w dellicji mam 7 buttonow + kierunki ale wszystko po jednej stronie (dobrze ze jest jeszcze pokrętełko które po inteligentnym zmapowaniu może służyć jako lewo prawo lub gaz hamulec w samochodówkach :D