Zdalny Pulpit

• 23 Odpowiedzi
  • 4001 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zdalny Pulpit
« dnia: Listopad 10, 2008, 00:45:50 »
Cześć:)
Mam pytanko czy próbowaliście już połączyć swojego Diamenta z kompem przez zdalny pulpit?
Ja już od dłuższego czasu chciałem to zrobić ale nie wiem jak się za to zabrać;/ Przeglądałem posty na forum związane ze zdalnym pulpitem ale nadal nie umiem się połączyć.
Mógł by ktoś opisać albo skierować do miejsca gdzie jest to powiedziane od A do Z? Był bym wdzięczny.
Pozdrawiam

*

Offline koven

• 325
Odp: Zdalny Pulpit
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2008, 06:02:09 »
Jakiego masz windowsa?
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 10, 2008, 07:45:46 »
Jesli masz XP Home to nie dasz rady - nie ma remote desktop. Mozesz za to uzyc programow do tego np. remote touch, z2remotepc.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 10, 2008, 09:19:34 »
Zapomniałem dodać że mam Xp Pro

*

Offline paulluck

• *
  • 50
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 10, 2008, 18:43:51 »
Sprawdziłem teraz i działa miodzio. A działa Ci zdalny pulpit z innego kompa? Może to coś w windowsie.
HTC One X

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 10, 2008, 19:34:26 »
Ja nie mówiłem że mi działa, ja się pytam jak go zrobić bo trudno żeby mi działała rzecz której nie ma :) Zakładając temat liczyłem że ktoś mi wytłumaczy jak go stworzyć
Jaki program na diamencie zainstalować, jaki na kompie (jeżeli potrzebny) jak to skonfigurować.

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 10, 2008, 20:37:50 »
musisz mieć przynajmniej win xp pro jak zostało wspomniane wyżej. Na diamondzie uruchamiasz zdalny pulpit i wpisujesz ip komputera stacjonarnego oraz usera i hasło. That's all.

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 10, 2008, 20:51:55 »
Mam Xp Pro, na diamenta instaluje zdalny pulpit
Cytat: loligo
Mozesz za to uzyc programow do tego np. remote touch, z2remotepc.
a następnie go uruchamiam. Ok do tego momentu wiem co i jak.
Następnie napisałeś
Cytat: DS.
wpisujesz ip komputera stacjonarnego oraz usera i hasło.
Tylko skąd mam wziąć ip mojego kompa? Mam neta od UPC a w domu ruter rozdzielający sygnał na 3 kompy i diamenta. I tu nie wiem jak ma sobie poradzić pulpit skoro pod jednym IP (tym od upc) i mam 3 kompy?
Mógł byś to mi rozjaśnić. Swoją droga nie wiem czy tu nie przydało by się hamachi to kolega ja Kaiserze ma zdalny pulpit przez hamachi + jakiś program.

*

Offline DS.

• **
  • 227
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 10, 2008, 20:56:02 »
sprawdz na stacjonarnym jaki ma przydzielony IP. Chyba wiesz jak to zrobić?!?

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 10, 2008, 21:00:18 »
ip przydzielone przez UPC czy przez ruter? (oba wiem jak sprawdzić)

*

Offline DS.

• **
  • 227
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 10, 2008, 21:01:18 »
Router, sieć wewnętrzna!!!

czy ty się chcesz podłączyć z zewnątrz całkowicie? przez GPRS?

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 10, 2008, 21:02:08 »
No mam i co dalej?

I sie nie denerwuj tak bo jak bym wiedział to bym się głupio nie pytał.

Chce się połączyć przez WIFI (przez domowe jak i (głównie) przez te na mieście)
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2008, 21:06:12 wysłana przez Dunu »

*

Offline DS.

• **
  • 227
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 10, 2008, 21:09:40 »
kolego na wewnętrznej sieci to tak jak napisałem wcześniej ip komputera i login hasło. z zewnątrz nie testowałem bo mam neo i dynamiczny zewnętrzny ip.

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
  • Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 10, 2008, 23:37:34 »
Musisz router przekierować by wchodzące połączenia były wysyłane na Twojego kompa to raz.
Musisz zawsze znać i pamiętać swoje IP do domu.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.

*

Offline majsel

• **
  • 133
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 11, 2008, 12:07:59 »
wpisujesz ip kompa.
wpisujesz usera
wpisujesz hasło.
i dajesz na połącz
zdaje się, że musisz mieć na kompie ustawione hasło, bo bez tego wypisuje, że nie może się połączyć z powodu ograniczeń konta.
sprawdziłem u siebie i na użytkowniku bez hasła tak mi wypisał, a na użytkowniku z hasłem normalnie odpalił zdalny pulpit.
pozbyłem się diamonda. pozbyłem się wielu problemów z nim związanych.
kupiłem nokię e71 i teraz jestem szczęśliwym człowiekiem. mogę teraz głośno powiedzieć: htc diamond to gówno.

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 11, 2008, 12:34:14 »
Siem!Wyczytałem gdzieś że można połączyć się przez zdalny pulpit z PC z systemem XP Home Edition za pomocą programu TightProjector .Jeśli może to ktoś potwierdzić to proszę.Panowie to jest któryś już z kolei wątek o zdalnym pulpicie z którego nic nie wynika...Jesli ktoś chce pomóc(a o to proszę) to niech poda konfigurację najlepiej krok po kroku (łopatologicznie i dla tych co nie kumają) ,natomiast tych co nie mają pojęcia o tym czy i jak to można zrobić lub tylko coś tam wiedzą proszę o nie zabieranie głosu i nie robienie tu off topa.Pozdrawiam!
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline idas

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 11, 2008, 18:37:41 »
Z XP Home można się normalnie połączyć używając "Zdalnego pulpitu" od Microsoft, trzeba tylko poczytać google ;) Robiłem to już u siebie i działa w 100%.

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 11, 2008, 20:40:28 »
Z XP Home można się normalnie połączyć używając "Zdalnego pulpitu" od Microsoft, trzeba tylko poczytać google ;) Robiłem to już u siebie i działa w 100%.

Kolego prosiłem o opis konfiguracji a nie teksty typu ..google,wiesz to odpowiadasz,jeśli nie to sie nie chwal.Jak robiłeś to u siebie to opisz jak... :-|

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 11, 2008, 21:21:26 »
Jeśli ktoś chce polączyć się z systemem nie posiadającym Remote Desktop Server, to polecam programik
http://www.koushikdutta.com/2008/07/omnipresence-at-least-that-what-i.html

Ktoś pisał, że z zewnątrz nie może się podłączyć, bo ma dynamiczne IP - jeśli router/modem (zarówno sieci kablowe jak i neostrada) posiada możliwość skorzystania z takich serwisów jak http://www.dyndns.com/ to wystarczy założyć konto na tym serwisie i odpowiednie dane wpisać przy konfiguracji sprzętu. Potem zostaje łączyć się przez wybrany adres np. www.xxxx.selfip.com
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline loriath

• **
  • 103
  • Sprzęt: Eten X650, Asus A636N, HTC Touch Diamond, HTC TP2 Rhodium
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 11, 2008, 22:04:46 »
Tak jak kto wyżej wspomniał - przy połączeniu z zewnątrz musiałbys zrobic na routerze przekierowanie na odpowiedni port lokalny komputera, z ktorym chcesz sie polaczyc. Feler w tym taki, ze moglbys sie laczyc tylko z jednym kompem. Co wiecej musialbys ip kazdego komputera w sieci miec na sztywno,zebys zawsze mial przekierowanie na tego samego kompa. A co do połączeń zdalengo pulpitu, to obok RDP polecam VNC w dowolnym wariancie, ale chyba tylko realVNC ma klienta na WM (popatrz www.realvnc.com). Do tego serwer VNC na kompie z ktorym chcesz sie laczyc, ale nadal pozostaje problem IP publicznego Twojego routera i przekierowanie odpowiedniego portu na routerze. Problem jest dosc skomplikowany....

« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 11, 2008, 23:11:30 »
Jak ktoś ma UPC (lub coś innego ze stałym lub zmiennym ip) i rozdzielone poprzez router na inne komputery polecam stronę no-ip.org.

Pozdrawiam

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 12, 2008, 00:11:26 »
Jeśli ktoś chce polączyć się z systemem nie posiadającym Remote Desktop Server, to polecam programik
http://www.koushikdutta.com/2008/07/omnipresence-at-least-that-what-i.html

Ktoś pisał, że z zewnątrz nie może się podłączyć, bo ma dynamiczne IP - jeśli router/modem (zarówno sieci kablowe jak i neostrada) posiada możliwość skorzystania z takich serwisów jak http://www.dyndns.com/ to wystarczy założyć konto na tym serwisie i odpowiednie dane wpisać przy konfiguracji sprzętu. Potem zostaje łączyć się przez wybrany adres np. www.xxxx.selfip.com

Wielkie dzięki kolego,program Omnipresence-to absolutna rewelacja,śmiga na Windowsie Home Edition aż miło!Mam router więc tylko musiałem otworzyć port 54321 i ok!Raz jeszcze dzieki!

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 17, 2009, 14:28:46 »
Witam

Mam diamencika z polskiej edycji ale po angielsku. (kupiłem jak tylko weszły do sprzedaży)
Czy w tym romie jest zainstalowany jakiś zdalny pulpit. Sprawdzałem i nic nie widziałem. Co poleciacie ewentualnie do zaistalowania na diamenta?
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 18, 2009, 13:01:15 »