Szybkie pytania co do Diamonda

• 4 Odpowiedzi
  • 588 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Szybkie pytania co do Diamonda
« dnia: Luty 21, 2010, 11:05:00 »
Witam chcialem sie przesiasc z mojej noki N80 IE na cos z dotykiem i wpadlem na Diamonda. Akurat  dzisiaj mam szanse kupic za male pieniadze MDA COMPACT IV i mam co do niego pare pytan:

1. Czy klawiatura np przy pisanu SMS przekreca sie jak ja telefon obroce?
2. Czy obracanie ekranu (G-SENSOR) dziala w aplikacjach nie wgranych razem z winem (glownie chodzi mi o nawigacje GPS typu AUTOMAPA)?
3. Jak wyglada laczenie sie za pomoca WIFI np przez opere. U mnie w noki wygladalo to tak ze jak wpisalem adres strony to po chwili wyskakiwalo jakiego polaczenia ma uzyc czy tu tez jest cos takiego?
4. Po przeczytaniu slowniczka pojec wiem ze ROM to system operacyjny a co to Kuchnie?
5. Czy MDA rozni sie tylko tylnia obudowa od Diamond?

Pozdrawiam

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
Odp: Szybkie pytania co do Diamonda
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 21, 2010, 11:10:11 »
1. mozna ustawic
2. mozna ustawic
3. wlaczasz wifi, potem wchodzisz w opere
4. w kuchni gotuje sie rom
5. przednia tez sie rozni

*

Offline mikolajasinski

• 40
  • Sprzęt: HTC Diamond Touch ----> Motorola Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 21, 2010, 11:14:34 »
1. Jeżeli ustawisz sobie tak w G-Sensor to tak. Z tego co pamiętam na oryginalnym ROMie Orangutana, nie przekręcała się. Ale mogę nie pamiętać.
2. W G-Sensor możesz sobie ustawić, które aplikacje mają się przekręcać, a które nie.
3. Po włączeniu WIFI i złapania zasięgu, automatycznie korzystasz z netu przez WIFI. Nic nie trzeba wybierać.
4. Kuchnia jest to aplikacja przy pomocy, której tworzysz lub edytujesz istniejące już ROMy.

Szkic mnie ubiegł...

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 21, 2010, 13:22:01 »
Dzieki za odpowiedzi ale mam jeszcze pytanie co do blokady ekranu: czy jest tu cos takiego i jak zablokowac/odblokowac?

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 21, 2010, 13:32:59 »
sciagnij sobie np pocketshield, touch lock pro. s2u2, albo systemowy (start > ustawienia > zakladk system > dlugie nacisniecie zakoncz)