Rom a bateria

• 7 Odpowiedzi
  • 979 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline artur1203

• *
  • 97
    • As-Art Computer Usługi Informatyczne
  • Sprzęt: Samsung Galaxy I5800, Samsung Galaxy I5700
Rom a bateria
« dnia: Październik 29, 2009, 09:58:37 »
Witam wszystkich mam pytanko który z romów PLK najmniej zrzera baterie
proszę o podpowiedz obecnie mam rom Dark Inowation 2 i radio 1.15.25.14
i strasznie szybko zrzera pamięć RAM
pozdrawiam
Samsung Galaxy I5800 Android 2.1
Samsung Galaxy I5700 Android 2.1

Odp: Rom a bateria
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 30, 2009, 10:04:48 »
Boze !!
Litosci..
LOL

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 30, 2009, 10:40:52 »
Hi.

Nie pisz Boooozee! Liiiitoooosci! Pytanie kolegi jest odwiecznym problemem Użytkowników Diamonda. Ja sam od ponad roku poszukuję na nie odpowiedzi. Zasadniczo myślę że należało by stworzyć odrębny, przyklejony wątek dotyczący wyłącznie informacji na temat wytrzymałości baterii dla różnych układów ROM/RADIO. Dzięki temu nie pojawiały by się już co jakiś czas zapytania jak w pierwszym poście. Szukanie bowiem odpowiedzi po wielu wątkach jest dość uciążliwe, i zazwyczaj nie prowadzi do znalezienia odpowiedzi.

DUDUS

*

Offline pHarel

• 468
  • Sprzęt: iPhone 4S / iPhone 5S 32GB / MacBook Air 13
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 30, 2009, 10:48:22 »
Witam wszystkich mam pytanko który z romów PLK najmniej zrzera baterie
proszę o podpowiedz obecnie mam rom Dark Inowation 2 i radio 1.15.25.14
i strasznie szybko zrzera pamięć RAM
pozdrawiam

Wgraj fireroma i 1.14.25.55 mi bateria idzie ok 3 dni ewentualnie testuj radia i romy. Na Każdym diamencie inaczej będzie bateria trzymać.
Jakieś tam>Hermes>K750>K800>TOSHIBA G900>Diament>i900 Omnia>HTC G1>I900 Omnia>I5700>SGS II>ZTE Blade>Milestone>SGS III > Dell X51 / iPAQ 4100 / iPhone 4S /iPhone 5S 32GB / MacBook Air 13,3 mid 2013 / ATV3

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 31, 2009, 11:01:48 »
ja uważam że ostatnia wypowiedź jest jak najbardziej wyczerpująca.różne romy działają inaczej na kolejnych diamentach.trzeba metodą prób i błędów dojść co jest dla kogoś najodpowiedniejsze.tworzenie oddzielnego tematu w niczym nie pomoże bo niby co w nim pisać.jeden napisze że mu trzyma bateria 1 dzień drugi że 3 a subiektywne to to nie będzie.trzeba by kogoś kto się na tym zna,testera który powiedzmy 2 tygodnie działa na danym romie i danym radioromie,co też ważne i spisuje kropka w kropkę czego używa,ile dzwoni ,odpowiednimi programami analizuje co ile zużywa prądu itd.itp. mało kto się podejmie :)
HTC One V

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 01, 2009, 13:06:59 »
HI

Ja tego typu testy robiłem i publikowałem na naszym forum dla kilku różnych układów ROM/RADIO. Nie widzę więc problemu aby i inni użytkownicy co jakiś czas publikowali swoje wyniki. Do tego jednak potrzebny byłby jednak odrębny wątek.

Poza tym nie wydaje mi się aby istniały aż tak duże różnice pomiędzy poszczególnymi egzemplarzami Diamonda (oczywiście tego samego rodzaju, a jest ich kilka).

DUDUS

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 01, 2009, 13:56:54 »
Powiem Wam, że to jest wszystko bardziej skomplikowane niż się wydaje.

Zmienna zależna, to czas pracy baterii Diamonda.
Zmiennie niezależne, inne dla każdego egzemplarza to:
- typ Diamonda
- typ romu
- typ radioromu
- typ baterii (a może egzemplarz, nie wiem)
- odległość od komórek GSM
- sposób użytkowania (a to jest temat rzeka)

Jako ciekawostkę podam taką sytuację. Dziewczynowy Ignito działał na swojej baterii niecały dzień. Narzekała - oddałem Jej baterię ze swojego, biorąc od Niej "tę padniętą". Ja nie zauważyłem różnicy - Dziewczyna jest zachwycona, jej Ignito trzyma zamiast niecałego dnia - cztery dni.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 01, 2009, 14:10:51 »
Już jeden taki temat o ROMach istnieje, nie ma sensu dublować, zamykam.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G