Dziwny problem na wifi

• 3 Odpowiedzi
  • 525 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dziwny problem na wifi
« dnia: Październik 31, 2009, 14:50:07 »
Witam,

Od jakiegoś czasu  gdy jestem połączony za pomocą wifi nie mogę oglądać nic na youtube oraz ściągnąć fixa przez QuickGPS. Gdy jestem połączony za pomocą internetu z Ery wszystko działa bez problemu. Natomiast na wifi wszystko pozostałe działa bez zarzutu, jedynie zaobserwowałem brak działania na tych dwóch wyżej wymienionych programach. Może miał ktoś podobny problem i wie jak go rozwiązać ?
Dodam że rom i radio mam standardowe Ery.

*

Offline wojtekml

• 423
  • Sprzęt:HTC Buzz(Wildfire), LG GT540(Swift)
Odp: Dziwny problem na wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 31, 2009, 20:44:44 »
A da się przeglądać internet po wifi?? Pogodę aktualizować?? Jeśli tak to polecałbym HR, ponieważ coś jest naknocone w samym systemie.
Jeśli natomiast nie działa internet w ogóle to coś jest skopane z ustawieniami wifi. Spróbuj jeszcze w ustawieniach wifi włączyć  "najlepszą wydajność", w niektórych przypadkach to pomaga tym bardziej że masz standardowe radio i rom z ERY.  :wink:
HTC Buzz (Wildfire) , Android 2.2.1 (2.22.405.1), radio 3.35.20.10
LG GT540 (Swift) , v20A Eclair 2.1

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2009, 00:31:17 »
Internet normalnie przeglądam :) niestety najwyższa wydajność nic nie dala. HR nie mam ochoty robić narazie, jak wyjdzie większy problem to wtedy się zdecyduje. Na W.V.D też nie mogę oglądać YOUTUBE :(
Spróbuje jeszcze na innym wifi może to u mnie problem ?
Za nowe podpowiedzi będę wdzięczny

*

Offline wojtekml

• 423
  • Sprzęt:HTC Buzz(Wildfire), LG GT540(Swift)
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 01, 2009, 09:51:43 »
Też miałem kiedyś taki problem, że po wifi internet śmigał ale niestety nic więcej. Żadna ręczna konfiguracja nic nie pomagała. Pomógł jedynie HR.  :wink:
HTC Buzz (Wildfire) , Android 2.2.1 (2.22.405.1), radio 3.35.20.10
LG GT540 (Swift) , v20A Eclair 2.1