HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 325566 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #750 dnia: Październik 08, 2008, 16:30:16 »
Wersja pamięci: 1.93.479.3 WWE
Wersja radia: 1.00.25.05
Wersja protokołu: 52.29.25.12H

Jest to nowy PDA ze sklepu bez locka. Ale naprawdę coś kiepskawo mu idzie obsługa, strasznie powolnie :/
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline Bazter

• 16
« Odpowiedź #751 dnia: Październik 08, 2008, 17:48:57 »
Co to znaczy że można ugotować ROMa ?

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #752 dnia: Październik 08, 2008, 17:50:36 »
W łatwym tłumaczeniu tzn. "źle go zainstalować" co spowoduje nie działanie PDA.

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
  • Sprzęt: Diamond, Motorola Milestone, Archos 10.1
« Odpowiedź #753 dnia: Październik 08, 2008, 17:56:13 »
Co to znaczy że można ugotować ROMa ?
skąd się to wzielo to nie wiem, ale pierwsza była strona o nazwie "kitchen" dla wallabiego,
na niej można bylo zestawić programy i spreparować ROM,
czyli krótko mówiąc ugotować bo przecież jesteśmy w kuchni :D

potem powstały kuchnie dla innych urządzeń, każdy mógł sobie wedle własnego uznania ugotować ROM na własne potrzeby,

PopaY coś się przejęzyczył i napisał bardziej o uwaleniu PDA :D
był MDA I potem MDA II
obecnie HTC Diamond vel Era Mda Compact IV
Android: Motorola Milestone
Android Tablet: Archos 10.1

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #754 dnia: Październik 08, 2008, 18:00:23 »
Fakt :P Wybaczcie, ale jestem od 9 w pracy i czuję już zmęczenie, a przede mną jeszcze 3 godziny :/

Wracając do Visty... Bo trochę się obawiam jako, że z Vistą mam do czynienia dopiero od niedawna. Synchro przebiega OK, a jak z wgrywaniem ROMu? Można to robić śmiało czy trzeba coś kombinować? Zmieniać coś czy jak?
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2008, 20:12:56 wysłana przez PopaY »

*

Offline kucharz

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #755 dnia: Październik 08, 2008, 20:40:52 »
Wracając do Visty...  jak z wgrywaniem ROMu? Można to robić śmiało czy trzeba coś kombinować? Zmieniać coś czy jak?

poczytaj posty np. wojoo czy KOMTUR 

od siebie dodam, że warto zainstalować najpierw SP1 który jest już dostępny dla Visty, ale generalnie nie powinno być problemów, Vista nie potrzebuje żadnych innych dodatków/wtyczek czy innych pierdół.

Ja będe lada dzień wgrywał ROM na viście, czekam tylko na jakiś godny uwagi soft :ok:

*

Offline Dean

• *
  • 72
  • Avatar - reklama strony - REGULAMIN
    • Grafika Komputerowa
  • Sprzęt: iPhone 3G 16Gb, HP iPaq 316
« Odpowiedź #756 dnia: Październik 08, 2008, 21:11:42 »
Ja zapytam jeszcze raz o długi czas oczekiwania na sygnał. Gdy ktoś dzwoni do mnie to zanim usłyszę dźwięk dzwonka musi minąć ok 3 sygnałów lub 4 u dzwoniącego.
Poczytałem i zamiast dzwonka mp3 używam teraz pliku wav, wrzuciłem go także na pamięc telefonu. Niby szybciej, dzwonek rusza już nie po 4 sygnałach a po 2,5 jeśli można tak powiedzieć. Jest możliwość ustawienia tego by grał od razu gdy następuje połączenie ? Dodam też że gdy miałem Radio ROM 08 to oczekiwanie było dłuższe. Zmieniłem na 05 oczekiwanie jest krótsze o jeden sygnał. Lecz to też nie za dobrze ? Proszę o pomoc.

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
« Odpowiedź #757 dnia: Październik 09, 2008, 12:24:54 »
W Diamond Tweak jest opcja (1.7) wyączenia tego opuźnienia, ale nie wiem jak działa bo u mnie nie było opuźnienia :D
był MDA I potem MDA II

*

Offline kleo_marcin

• *
  • 68
    • strona firmowa
  • Sprzęt: herm300
« Odpowiedź #758 dnia: Październik 09, 2008, 15:47:10 »
W Diamond Tweak jest opcja (1.7) wyączenia tego opuźnienia, ale nie wiem jak działa bo u mnie nie było opuźnienia :D
Dobrze działa, u mnie opóźnienie na poziomie 1/2 sekundy. ROM ugotowany z 3.5, RADIO najnowsze 1.05.25.BS14 (fajnie jak narazie chodzi)

*

Offline xcoom

• 544
  • Linux registered user 480923
    • http://www.mydiamond.prv.pl - Soft dla HTC Touch Diamond
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #759 dnia: Październik 09, 2008, 15:55:08 »
Dobrze działa, u mnie opóźnienie na poziomie 1/2 sekundy. ROM ugotowany z 3.5, RADIO najnowsze 1.05.25.BS14 (fajnie jak narazie chodzi)
Możesz gdzieś wrzucić to radio. Chętnie by go sprawdził

Już mam, nieaktualne
Wrzuciłem je do swojego chomika
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2008, 15:59:46 wysłana przez xcoom »

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #760 dnia: Październik 09, 2008, 15:56:29 »
RADIO najnowsze 1.05.25.BS14 (fajnie jak narazie chodzi)
Sorki, ale co to za radio to BS14?

*

Offline kleo_marcin

• *
  • 68
    • strona firmowa
  • Sprzęt: herm300
« Odpowiedź #761 dnia: Październik 09, 2008, 16:28:03 »

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #762 dnia: Październik 09, 2008, 17:13:09 »
Dzięki :)

A jeszcze jak byś mógł napisać jakie są zmiany w porównaniu do 1.00.25.07 i 08 to byłoby fajnie ;)
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2008, 21:21:13 wysłana przez PopaY »

« Odpowiedź #763 dnia: Październik 09, 2008, 22:00:41 »
witam. gdzie znajdę oryginalny rom od HTC (wersja PL) byłem na stronie HTC podaję serial. I mam info że dla mojego modelu nie ma nowej wersji

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #764 dnia: Październik 09, 2008, 22:07:44 »
Tu masz rekonstrukcję fabrycznego ROMu HTC http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105474.msg727255#msg727255

« Odpowiedź #765 dnia: Październik 09, 2008, 22:10:44 »
Serdeczne dzięki. Ale ten rom jest bardzo mały ma tylko 7mega? Tak ma być?
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2008, 09:57:42 wysłana przez krzysztof.zeglinski »

« Odpowiedź #766 dnia: Październik 10, 2008, 14:20:02 »
Witam:)Niedawno kupiłem sobie Diamonda i jestem bardzo zadowolony z tego telefoniku....Jednakże mam mały problem aczkolwiek kopiując kontakty z karty sim na pamięć wewnatrzna i wchodząc póniej na kontakty wyświetlają mi się podwójnie i z karty sim i z telefonu....Więc mam pytanie czy ktoś wie jak zrobić żeby kontakty z karty sim były niewidoczne gdyż nie chce ich kasować z karty SIM.Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #767 dnia: Październik 10, 2008, 14:22:30 »
Witam:)Niedawno kupiłem sobie Diamonda i jestem bardzo zadowolony z tego telefoniku....Jednakże mam mały problem aczkolwiek kopiując kontakty z karty sim na pamięć wewnatrzna i wchodząc póniej na kontakty wyświetlają mi się podwójnie i z karty sim i z telefonu....Więc mam pytanie czy ktoś wie jak zrobić żeby kontakty z karty sim były niewidoczne gdyż nie chce ich kasować z karty SIM.Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz.
Bylo ---> Szukajka
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #768 dnia: Październik 10, 2008, 15:06:58 »
Tak jak napisał May: powinieneś użyć wyszukiwarki. Możesz w ustawieniach kontaktów zmienić ich wyświetlanie na samą pamięć telefonu.

« Odpowiedź #769 dnia: Październik 10, 2008, 22:01:57 »
Jak ustawić oryginalny kalkulator bo ten  ( Scientific calculator 2.0.5 )  z - Diamentowy ROM v 3.2a wersja 1.93 - FULL WYPAS jest dla mnie za mądry i nie wykorzystam nigdy jego funkcji.
Użyłem opcji szukaj i nic nie pomogło.
Jest tylko pełno skórek na oryginalny kalkulator .
Już pare wieczorów walcze i nic.

*

Offline kucharz

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #770 dnia: Październik 10, 2008, 22:11:08 »
mawiają że nie ma głupich pytań... ale mam pewne wątpliwości  :O~ Czy w WM istnieje coś takiego jak kosz? Tak,to moje pierwsze zetknięcie z WM :) Bo zastanawiam się, jeśli usuniemy jakiś plik z pamięci (obojętne czy z systemowej czy wewn.) - to czy został on faktycznie usunięty,czy zalega tak jak w zwykłym windowsie - jeszcze w koszu, aż do momentu opróżnienia? Szukam szukam,i nic nie mogę znaleźć na ten temat.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #771 dnia: Październik 11, 2008, 13:56:57 »
Nie ma czekoś takiego jak kosz standardowo. Z funkcją kosza spotkałem się w programie Resco Explorer. Natomiast WM tak jak Windows zapisuje różne pliki w pamięci podręcznej i tymczasowej i to trzeba czasami oprożnić.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
« Odpowiedź #772 dnia: Październik 11, 2008, 13:59:21 »
Jak ustawić oryginalny kalkulator
MobileCalculator.exe
był MDA I potem MDA II

« Odpowiedź #773 dnia: Październik 11, 2008, 15:17:13 »
witam. skąd mogę pobrać roma od HTC. Link na forum prowadzi do 7megowego. Mnie interesuje ten 110 megowy. Jak podaję mój serial, To HTC pisze że dla mego urządzenia nie ma softu.

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #774 dnia: Październik 11, 2008, 16:44:52 »
Witam Wszystkich!!!

Jestem po raz pierwszy na tym Forum.
 Od dzisiaj jestem posiadaczem telefonu HTC Diamond 3700 i w związku z tym mam dwa pytanie.

1.   Jak zamocować folię ochronną na wyświetlacz?
2.   Ile ma się ładować bateria?
3.   
Pozdrawiam,
Andrzej

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #775 dnia: Październik 11, 2008, 18:24:28 »
witam. skąd mogę pobrać roma od HTC. Link na forum prowadzi do 7megowego. Mnie interesuje ten 110 megowy. Jak podaję mój serial, To HTC pisze że dla mego urządzenia nie ma softu.
Ilu megowego????????

Witam Wszystkich!!!

Od dzisiaj jestem posiadaczem telefonu HTC Diamond 3700 i w związku z tym mam dwa pytanie.

3.   
Pozdrawiam,
Andrzej

Kolego nie przesadzaj, o folii to chyba jest napisane w każdym dziale forum klubu (użyj szukajki), a o baterii masz napisane w instrukcji obsługi :> Jeśli jest to bateria litowo-jonowa to jak Ci padnie PDA to na wyłączonym podłączasz do ładowarki na 12h i tak trzy razy czyli pada - podłączasz itd. To się nazywa formowanie (nie mylić z formatowaniem jak to większość mówi :P )

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #776 dnia: Październik 12, 2008, 14:29:49 »
Serwus !  Nieco banalne pytanie mam,dotyczące aplokacji WeatherDatabaseEdition . Czy za jej pomocą , mogę zmienić/dodać nowe miasto . W wyszukiwarce nic nie ma , a nie chcę wgrywać , przed upewnieniem się do czego "służy"  :worried:  .

Pozdrówka.

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #777 dnia: Październik 12, 2008, 15:16:33 »
Witam Wszystkich!!!

3.   
Pozdrawiam,
Andrzej

Kolego nie przesadzaj, o folii to chyba jest napisane w każdym dziale forum klubu (użyj szukajki), a o baterii masz napisane w instrukcji obsługi :> Jeśli jest to bateria litowo-jonowa to jak Ci padnie PDA to na wyłączonym podłączasz do ładowarki na 12h i tak trzy razy czyli pada - podłączasz itd. To się nazywa formowanie (nie mylić z formatowaniem jak to większość mówi :P )
[/quote]

Jak masz pisać bzdury to już lepiej w ogóle nic nie pisz :)
Ogniwo litowo-jonowe lub litowo-polimerowe jest formowane fabrycznie, a rozładowywanie baterii do końca może co najwyżej skrócić jej żywotność, bo chyba nie wierzysz w to, że będzie dłużej trzymać? (tak dla pewności pytam...)

Opanowałeś poprawną nazwę "formowanie", a nie "formatowanie" aczkolwiek o znaczeniu tego procesu chyba zapomniałeś....
contrast is not a sin...

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #778 dnia: Październik 12, 2008, 20:10:45 »
Serwus!
Drogi Lechu,nie nerwuj się bez powodu  :)  .  Jestem zdania , iż PopaY , ma sporo racji . Oczywiście,że całkowite rozładowanie ogniwa lit-pol,byłoby śmiertelne , dlatego dba o to albo chip wbudowany w samą baterię ,albo samo oprogramowanie telefonu (które "kontroluje" ,ładowarkę) .
Osobiście (od kilku lat) , rozładowuję baterię "do końca" (zawsze mam dwie  :)  ) i ładuję do pełna.Wyłączając i podłączając ,nawet kilka razy , aż ostatnie ładowanie trwa tylko moment. Jako "maniaq ładowania"  :) , po tych cyklach ładowania , wyjmuję baterię ,odczekuję 2-3 minuty i dopiero wkładam do telefonu . Gdzieś , kiedyś przeczytałem , iż warto tak robić ( podobno ,"to wszystko " w ogniwie ma się jakoś "ułożyć" ) . Z autopsji ,pozwolę sobie stwierdzić, iż to działa :D

Pozdrowionka Serdeczne .

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #779 dnia: Październik 12, 2008, 20:29:39 »
Serwus!
Drogi Lechu,nie nerwuj się bez powodu  :)  .  Jestem zdania , iż PopaY , ma sporo racji . Oczywiście,że całkowite rozładowanie ogniwa lit-pol,byłoby śmiertelne , dlatego dba o to albo chip wbudowany w samą baterię ,albo samo oprogramowanie telefonu (które "kontroluje" ,ładowarkę) .
Osobiście (od kilku lat) , rozładowuję baterię "do końca" (zawsze mam dwie  :)  ) i ładuję do pełna.Wyłączając i podłączając ,nawet kilka razy , aż ostatnie ładowanie trwa tylko moment. Jako "maniaq ładowania"  :) , po tych cyklach ładowania , wyjmuję baterię ,odczekuję 2-3 minuty i dopiero wkładam do telefonu . Gdzieś , kiedyś przeczytałem , iż warto tak robić ( podobno ,"to wszystko " w ogniwie ma się jakoś "ułożyć" ) . Z autopsji ,pozwolę sobie stwierdzić, iż to działa :D

Pozdrowionka Serdeczne .

Nie denerwuje się tylko tłumacze ;)
Owszem jest chip, który nie pozwoli na rozładowanie baterii do zera (braku napięcia) i dlatego on podtrzymuje jakiekolwiek napięcie, bo bez niego bateria by się doszczętnie roz..., a także w drugą stronę tzn. nie przeładujesz baterii, bo nie ma takiej możliwości.

To co robisz jest co najmniej niestosowne i troche bardziej niż niezrozumiałe. Czekać 2 minuty, żeby się ułożyło w baterii coś yyy nie będę tego nawet komentował -,-

Takie triki jak rozładowywanie do zera działają na niklonowo-wodorkowych ogniwach, a także na krótką metę.
contrast is not a sin...