HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 334331 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #720 dnia: Październik 06, 2008, 14:06:44 »
Szybkość, szybkość,  stabilność i zdecydowanie lepszy wygląd. Jeśli to mało to zostań przy Orange i tym ich g..nianym softem  :S To jest tak jakbyś kupił PC z Win XP i nie robił aktualizacji i nie instalował softu do poprawy systemu. Każdy robi co chce, ja Cię nie zmuszam ale poczytaj sobie co piszą inni o ROMach  w poszczególnych wątkach.
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2008, 14:08:21 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Bazter

• 16
« Odpowiedź #721 dnia: Październik 06, 2008, 17:31:27 »
Witam.
Mam pytanie czy skrzynka sms jest ograniczona do jakiejś ilości ?

*

Offline BartyL

• *
  • 79
« Odpowiedź #722 dnia: Październik 06, 2008, 17:47:55 »
Witam serdecznie!
Najprawdopodobniej bede posiadaczem HTC Touch Diamond od Orange.
Mam juz kilka pytan, przeczytalem mnostwo tematow na tym forum...
1. Telefonu bede uzywal glownie do GPS, rozmowy,smsy,radio
Czy warto zmieniac system? (ROM)
2.Jezeli warto to wiem ze to niebezpieczne,nie znam sie na tym dobrze wiec troche sie boje, jakie jest ryzyko ze uszkodzi sie telefon?
3.Czytalem ze mozna powrocic do softu Orange? I bedzie tak jak oryginalnie po zakupie?
4.Czym naprawde roznia sie te romy? Moglby ktos tak najprosciej napisac? W temacie od Rom Diamentowy 3.2 PL jest napisane,ze usunieto to i tamto ze dodano to i tamto,ale za bardzo nie wiem co dodano a co usunieto... tak mniej wiecej... co usunieto a co dodano z Orange

i najwazniejsze pytanie:
5.Bede zadowolony z tego telefonu?  :proud:

Pozdrawiam!

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #723 dnia: Październik 06, 2008, 20:11:05 »
Witam.

Po przeczytaniu tego wątku nadal nie jestem zdecydowany :/ Liczę na Waszą pomoc... Wybieram między Omnią a Diamentem.

Nowy PDA ma mi służyć do nawigacji, wideorozmów i internetu. Zacznę może od nawigacji. Wiadomo, że skórki w AM są albo QVGA albo VGA. Jak się ona zachowuje przy tak niestandardowej rozdzielczości jaką posiada Omnia? No i jeszcze jedna, ważna dla mnie, a nie wiem czy dla innych również, kwestia. Czy dla Omnii są już dostępne folie brando na ekran???

W Samsungu obawiam się nieco złączki do ładowarki, że uchwyt w samochodzie całkowiecie mi go zasłoni i nie będę mógł podłaczyć ładowarki :/ Ekran jest większy, fakt, ale czy jego wysokość (bo tylko zmiana tylko w wysokości) wpłynie jakość na polepszenie wyglądu AutoMapy w 3D to raczej wątpię. Wygląda on na bardzo delikatny sprzęt i tego też się troszkę obawiam :/ Nie wiem czemu ale bardziej przekonuje mnie Diamond, ale czekam na szersze opinie, chcę mieć pewność zanim zakupię. Po wypowiedziach na forum większość kupiła by Omnię, ale dla nieco "wyższego" ekranu argumentem dla mnie to nie jest. Teraz mam Wizarda. AM na Wizardzie jest ok, widzę wszystko więc na Diamondzie również nie będę miał z tym problemów. Pamięć mało mnie interesuje, bo i tak będę miał w urządzeniu tylko AM + jakieś tak pierdółki więc czy to będzie 4GB czy 8GB to "wsio ryba". Z tego co patrzyłem w necie to nigdzie nie jest dostępna folia Brando na Omnię, za to na Diamonda jest jej pełno. Procesor w Samsungu jest super, ale przecież w Diamondzie procek i pamięć spokojnie wystarczą do napędzenia AutoMapy, a filmów nie oglądam. Proszę więc Was - przekonajcie mnie do jednego z powyższych modeli jakimiś konkretnymi detalami. Bardziej oscyluję za HTC, bo w dziedzinie PDA to sprawdzona marka, a Samsung - cóż, niewiele tego jest choć wszyscy bardzo się Omnią "jarają"...
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #724 dnia: Październik 06, 2008, 20:26:02 »
Witam.

Po przeczytaniu tego wątku nadal nie jestem zdecydowany :/ Liczę na Waszą pomoc... Wybieram między Omnią a Diamentem.

Nowy PDA ma mi służyć do nawigacji, wideorozmów i internetu. Zacznę może od nawigacji. Wiadomo, że skórki w AM są albo QVGA albo VGA. Jak się ona zachowuje przy tak niestandardowej rozdzielczości jaką posiada Omnia? No i jeszcze jedna, ważna dla mnie, a nie wiem czy dla innych również, kwestia. Czy dla Omnii są już dostępne folie brando na ekran???

W Samsungu obawiam się nieco złączki do ładowarki, że uchwyt w samochodzie całkowiecie mi go zasłoni i nie będę mógł podłaczyć ładowarki :/ Ekran jest większy, fakt, ale czy jego wysokość (bo tylko zmiana tylko w wysokości) wpłynie jakość na polepszenie wyglądu AutoMapy w 3D to raczej wątpię. Wygląda on na bardzo delikatny sprzęt i tego też się troszkę obawiam :/ Nie wiem czemu ale bardziej przekonuje mnie Diamond, ale czekam na szersze opinie, chcę mieć pewność zanim zakupię. Po wypowiedziach na forum większość kupiła by Omnię, ale dla nieco "wyższego" ekranu argumentem dla mnie to nie jest. Teraz mam Wizarda. AM na Wizardzie jest ok, widzę wszystko więc na Diamondzie również nie będę miał z tym problemów. Pamięć mało mnie interesuje, bo i tak będę miał w urządzeniu tylko AM + jakieś tak pierdółki więc czy to będzie 4GB czy 8GB to "wsio ryba". Z tego co patrzyłem w necie to nigdzie nie jest dostępna folia Brando na Omnię, za to na Diamonda jest jej pełno. Procesor w Samsungu jest super, ale przecież w Diamondzie procek i pamięć spokojnie wystarczą do napędzenia AutoMapy, a filmów nie oglądam. Proszę więc Was - przekonajcie mnie do jednego z powyższych modeli jakimiś konkretnymi detalami. Bardziej oscyluję za HTC, bo w dziedzinie PDA to sprawdzona marka, a Samsung - cóż, niewiele tego jest choć wszyscy bardzo się Omnią "jarają"...

Ja mam Diamonda, a miałem już w ręku Omnie zanim dostałem djament, w zasadzie menu i ekran od razu mnie w Omnia odrzuca, bez sensu zrobili, ten ekran jest nieproporcjonalny, a chociażby pulpit jest beznadziejny wręcz :/

1) Folia - obojętnie jaka dla takiej przekątnej i aspektu obrazu, na razie nie widzę, ale myślę, że będzie.
2) Co do Automapy to mam i wygląda super, a można też ustawić ją "bokiem" (tzn poziomo) i także jest super o ile nie lepiej. Tu nie ma co narzekać, jest bardzo dobrze.
3) Procek 528Mhz spokojnie wyrabia, a jak będzie w Omnia tego nie wiem, na pewno 128MB RAM całkowitej to nie jest dużo. Diamondowi tyle zostaje po odjęciu 64MB dla akceleratora i zawsze te 30MB mi zostaje w zapasie więc cały system działa sprawnie, maksymalnie zrobie 1 soft reset dziennie, a często nawet nie, bo nie czuje potrzeby. Omnia ma inne swoje potrzeby, jak będzie z RAM tego nie wiem.
4) Budowa jest wg mnie ok, nic nie trzeszczy, nie sprawia wrażenia tandetnego, nic nie odpada, nie odstaje itp.
5) Do Samsunga jako telefonu często także podchodziłem jako do czegoś delikatnego, ale Omnia ocenić nie mogę, bo nie wiem po prostu.

Proponuję wstrzymać się trochę, kolega będzie miał Omnię z Plus'a bodajże, jak mu się uda to jeszcze w tym tygodniu. Wtedy na pewno napiszę tu nieco więcej :)

Pozdrawiam
contrast is not a sin...

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #725 dnia: Październik 06, 2008, 20:36:20 »
Problem polega na tym, że decyzję muszę podjąć do jutra do 9 rano :/ Bardziej przekonuje mnie HTC, bo nie wiem tak naprawdę czy na Omnii się nie przejadę choć po przeczytaniu już wieeeeelu postów na temat omnii na forum niby wypada bardzo dobrze. Tylko pytanie: czy do AM i internetu potrzebuję takiego procka, pamięci i wyjścia TV jakie są w Omnii? Przecież, że nie :] Dochodzi jeszcze problem z rysikiem w Omnii, który sobie dynda przy PDA - żenada. Myślę, że do moich potrzeb wystarczy mi Diament, ale muszę mieć potwierdzenie od osób go już mających.
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2008, 20:59:16 wysłana przez PopaY »

« Odpowiedź #726 dnia: Październik 06, 2008, 22:37:26 »
Wydaje mi się, że już podjąłeś decyzję.

Jako posiadacz Diamencika mogę potwierdzić, że jest świetny. Na standardowym ROM'ie - od operatora - ma kilka niedociągnięć, ale wystarczy zainstalować coś innego i już pięknie śmiga. Automapa - jak dla mnie super i wcale nie potrzeba większego ekranu. Fixa łąpie bardzo szybko.

*

Offline adex1234

• **
  • 183
  • Sprzęt: Asus P525, MDA Compact II, MDA Compact IV, Qtek 9000, WiBrain B1LE
« Odpowiedź #727 dnia: Październik 06, 2008, 22:49:32 »
Używa może ktoś w MDA COMPACT IV Turbo/Alpha/X-Sima? Żeby ominąć blokadę sim-lock? Zdjęcie blokady sim-lock w Erze powoduje utratę gwarancji?

*

Offline BartyL

• *
  • 79
« Odpowiedź #728 dnia: Październik 06, 2008, 23:39:17 »
Przeczytalem caly temat i az mnie glowa rozbolala od natloku informacji... :O

Bardzo prosze o rade poniewaz nigdy nie mialem do czynienia z telefonem z systemem operacyjnym.

Moja siec : Orange
Telefony, nad ktorymi sie zastanawiam : HTC Touch Diamond, SE C702, ...polecacie inne?

Czytajac caly temat wnioskuje ze nie da sie uzywac tego telefonu bez jakiejkolwiek ingerencji...
Ja potrzebuje tego fona do : dzwonienie,smsy, GPS!!! (dlatego potrzebny system operacyjny aby korzystac bezplatnie z map). Nie bede korzystal raczej z internetu itp.
Nigdy nie mialem do czynienia z Windows Mobile ani innym systemem w komorce.Czy te wszystkie zmiany robi sie z poziomu komputera czy bezposrednio z telefonu? Te dodatki itp. Moze macie jakas prosto napisana strone A-Z dla laikow o WM.
Jezeli chodzi o komputery to jestem w tym bardzo dobry ale troche obawiam sie tego HTC i tych zmian o ktorych piszecie.
Czy nie mozna po prostu kupic tego telefonu i uzywac do dzwonienia,smsowania i GPS bez zadnych ingerencji? Nie jestem wymagajacy.
PS.Tak jak pisalem chcialem glownie do GPSu z systemem operacyjnym, bo jesli nie to zostaje prosty w obsludze, rowniez o duzych mozliwosciach SE C702 z wbudowanym GPSem i praca z platnym NaviExpertem.

Pozdrawiam i prosze o rady.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #729 dnia: Październik 06, 2008, 23:44:26 »
Początkujący użytkownik WM (taki jak Ty) może sobie spokojnie darować opisywane tu zmiany.
Kupujesz i używasz.
Z czasem dojdziesz do tego, że trzeba coś zmienić. Wtedy będziesz wiedział jak to zrobić ;)
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
  • Sprzęt: Diamond, Motorola Milestone, Archos 10.1
« Odpowiedź #730 dnia: Październik 07, 2008, 03:12:15 »
Powitam w tym dziale bo od kilku dni posiadam  :O~

Niektóre "twarze" znajome - tym bardziej powitam.

BartyL - jak may napisał - normalnie używasz, nie czytaj tego wszystkiego bo się zniechęcisz jeszcze  :grin:

OK. to czas na mój problem, otóż w poprzednich MDA używałem takiego fajnego programu - Cryptainer LE, który syfrował jeden katalog z dowolnymi plikami. Nietety na diamondzie nie działa, ale nie wiem dlaczego. Na WM6.1 mi działał w MDAII (Himalaya). Co gorsze nie mogę go odinstalować. NIe działa ani z poziomu diamoncika ani z AS z kompa (zawsze zawiesza diamonda). Szukałem w rejestrze czy gdzieś się odpala automatycznie ale nie znalazłem.

Pyt.1 - czy jest wam znany program do szyfrowania plików na diamonda?
Pyt.2 - jak odinstalować Cryptainera?
Pyt.3 - gdzie mam szykać "autostartów"?

pzdr se@l
był MDA I potem MDA II
obecnie HTC Diamond vel Era Mda Compact IV
Android: Motorola Milestone
Android Tablet: Archos 10.1

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #731 dnia: Październik 07, 2008, 04:52:48 »
Używa może ktoś w MDA COMPACT IV Turbo/Alpha/X-Sima? Żeby ominąć blokadę sim-lock? Zdjęcie blokady sim-lock w Erze powoduje utratę gwarancji?

Ja zastosowalem tego turbo SIMA w HCT Diamond z Orange i bez problemu działa mi w PLUS'ie
więc zapewne w MDA bedzie to samo

Napisane: Październik 07, 2008, 04:48:47
Przeczytalem caly temat i az mnie glowa rozbolala od natloku informacji... :O

Bardzo prosze o rade poniewaz nigdy nie mialem do czynienia z telefonem z systemem operacyjnym.

Moja siec : Orange
Telefony, nad ktorymi sie zastanawiam : HTC Touch Diamond, SE C702, ...polecacie inne?

Czytajac caly temat wnioskuje ze nie da sie uzywac tego telefonu bez jakiejkolwiek ingerencji...
Ja potrzebuje tego fona do : dzwonienie,smsy, GPS!!! (dlatego potrzebny system operacyjny aby korzystac bezplatnie z map). Nie bede korzystal raczej z internetu itp.
Nigdy nie mialem do czynienia z Windows Mobile ani innym systemem w komorce.Czy te wszystkie zmiany robi sie z poziomu komputera czy bezposrednio z telefonu? Te dodatki itp. Moze macie jakas prosto napisana strone A-Z dla laikow o WM.
Jezeli chodzi o komputery to jestem w tym bardzo dobry ale troche obawiam sie tego HTC i tych zmian o ktorych piszecie.
Czy nie mozna po prostu kupic tego telefonu i uzywac do dzwonienia,smsowania i GPS bez zadnych ingerencji? Nie jestem wymagajacy.
PS.Tak jak pisalem chcialem glownie do GPSu z systemem operacyjnym, bo jesli nie to zostaje prosty w obsludze, rowniez o duzych mozliwosciach SE C702 z wbudowanym GPSem i praca z platnym NaviExpertem.

Pozdrawiam i prosze o rady.

Kolego mam Diamonda z Orange ale używam go w Plusie do takich celów jak Ty i IMHO nie widzę żadnej potrzeby zmiany ROMu
wszystko działa mi szybko i stabilnie na oryginalnym romie więc możesz spokojnie brać i raczej nie pożałujesz  :ok:
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline adex1234

• **
  • 183
  • Sprzęt: Asus P525, MDA Compact II, MDA Compact IV, Qtek 9000, WiBrain B1LE
« Odpowiedź #732 dnia: Październik 07, 2008, 06:12:08 »
Przy turbo SIM'ie nie ma problemów z zasięgiem/GPRS/UMTS/HSDPA?
No i trzeba ciąć kartę SIM?
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2008, 06:24:00 wysłana przez adex1234 »

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #733 dnia: Październik 07, 2008, 08:11:21 »
Przy turbo SIM'ie nie ma problemów z zasięgiem/GPRS/UMTS/HSDPA?
No i trzeba ciąć kartę SIM?

Z zasiegiem nie zauważyłem a kartę oczywiście trzeba przyciąć ale to raczej nie problem
kup taką co przycina sie róg a nie w środku
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #734 dnia: Październik 07, 2008, 08:26:35 »
Wydaje mi się, że już podjąłeś decyzję.

Jako posiadacz Diamencika mogę potwierdzić, że jest świetny. Na standardowym ROM'ie - od operatora - ma kilka niedociągnięć, ale wystarczy zainstalować coś innego i już pięknie śmiga. Automapa - jak dla mnie super i wcale nie potrzeba większego ekranu. Fixa łąpie bardzo szybko.

Skoro tak twierdzisz :] No to teraz troszkę zabawy będę mieć z Diamondem :] Pozdrawiam :)

*

Offline loriath

• **
  • 103
  • Sprzęt: Eten X650, Asus A636N, HTC Touch Diamond, HTC TP2 Rhodium
« Odpowiedź #735 dnia: Październik 07, 2008, 14:40:08 »
A ja już się bawię od piątku, po przesiadce z Etena X650 i po prostu wszystko jest w nim lepsze. Przede wszystkim sprawia wrażenie dopracowanego softowo, wszystko ładnie wygląda, aż miło wziąc do ręki. No i działa szybko na romie 1.93, tym fabrycznym z HTC, niebrandowanym. W porównaniu do 64MB w X650 te 128MB dostępne w Diamencie to aż nadto.
Poza ochami i achami mam kilka małych "ale":

*

Offline Tigro

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #736 dnia: Październik 07, 2008, 15:17:33 »
Panowie, jak ustawić, żeby T9 nie wrzucał znaków regionalnych do wyrazów? Bo ludzie narzekają, że dostają w miejsce polskich znaków znaki zapytania :)

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #737 dnia: Październik 07, 2008, 16:10:39 »
Ja zastosowalem tego turbo SIMA w HCT Diamond z Orange i bez problemu działa mi w PLUS'ie
więc zapewne w MDA bedzie to samo

Po co!?
Zdjąć simlock z Diamonda (nie mda) to kwestia 5-10minut, cięcie karty mi się wcale nie podoba. Poza tym oficjalnie rzecz biorąc operator nie ma prawa się czepiać, że zdjąłeś sobie locka.
     * Odtwarzacz w TF3D jest mało przyjazdy pod względem dodawania nowych rzeczy do bliblioteki (http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=111256.0)
    * Podświetlenie ekranu w pewnych okolicznościach charakteryzuje się 2 plamami, co okazuje się być dość powszechne w tym modelu, o ile nie występuje we wszystkich egzemplarzach (http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=111198.0)
a) nikt się do tego nie ustosunkował, ja mam ze 25-30 albumów i nie mam żadnych problemów z utrzymaniem porządku, co do dodawania to playlista/edytuj i "zaznacz wszystko" i OK, masz wszystkie mp3. Ale nei wiem czy samo "wszystkie utwory" nie przeszuka Ci defaultowych folderów (pamieci wew?).

b) ja nic takiego nie widzę, a może to nie przeszkadza i dlatego? Nikt przecież podświetlonego czarnego ekranu nie ogląda dzień i noc...
contrast is not a sin...

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #738 dnia: Październik 07, 2008, 22:31:54 »
A ja sięjeszcze nie bawię :( Miał do mnie przyjechać dziś, ale nie przyjechał, na 99% ma być jutro... Jestem bardzo ciekawy jak Diament będzie współpracował z Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile w Viście - mieliście z tym jakieś problemy? Pytam za wczasu żeby nie było niespodzianek ;)

*

Offline annkor

• **
  • 234
  • Sprzęt: MDACIV; AM z licencją;
« Odpowiedź #739 dnia: Październik 07, 2008, 22:54:43 »
Mój MDACIV (ROM Ery) sprawuje się z "Vistowym Centrum....", po prostu znakomicie  :ok:
"Nie mów co wiesz, lecz wiedz co mówisz"

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #740 dnia: Październik 08, 2008, 08:28:18 »
Wczoraj przyjechał do mnie Diament do sklepu Ery (tam pracuję). Obudowa zupełnie mi się nie podoba, w odróżnieniu od obudowy HTC to dno :/ Mam nadzieję, że jak dziś będę odbierał swojego to będzie on zupełnie inny niż erowski ;) Ale nic, ważne co w środku, a nie na zewnątrz ;)

*

Offline kucharz

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #741 dnia: Październik 08, 2008, 09:20:25 »
w Viście - mieliście z tym jakieś problemy? Pytam za wczasu żeby nie było niespodzianek ;)

najmniejszych :) po podłączeniu pod usb - vista sama wykryła że to htc diamond i migiem zainstalowała sterowniki. A synchronizacja działa wzorcowo - kontakty, kalendarz, zadania, maile, pliki z muzyką - szybko i sprawnie. Zauważyłem jedynie że synchronizacja muzyki trwa sporo dłużej przez w.mediaplayer niż gdy ręcznie przerzucimy albumy w trybie zdaje się dysku zewnętrznego (widzimy dodatkowe dyski w moim komputerze)
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2008, 09:21:58 wysłana przez kucharz »

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #742 dnia: Październik 08, 2008, 09:48:53 »
A czy ktoś próbował synchronizacji poprzez BT zamiast przewodu?

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
« Odpowiedź #743 dnia: Październik 08, 2008, 09:58:09 »
oczywiście,
z tym że to dość upierdliwa droga no i nie mamy wówczas ładowania prądu do diamencika więc trochę bez sensu.

Kabel górą  :ok:
był MDA I potem MDA II

*

Offline niedraznijmnie

• 6
  • HTC DIAMOND + Stereo Bluetooth S9
« Odpowiedź #744 dnia: Październik 08, 2008, 10:15:17 »
Tu bym się nie zgodził nie wszyscy mają w domu/pracy wi-fi a taka synchronizacja poprzez bluetooth daje nam to że przy włączonym kompie z podłączeniem do internetu współdzielimy go i możemy do 10 metrów (zazwyczaj do takiej odległości działają) korzystać z neta. Oczywiście wi-fi jest lepsze jeśli chodzi o zasięg oraz szybkość no ale już za 10zł możemy mieć najtańszy bluetooth.
2xHTC KAISER-> MDA COMPACT 4 -> IPHONE 3G 16GB -> HTC DIAMOND

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
« Odpowiedź #745 dnia: Październik 08, 2008, 10:55:08 »
przecież mowa o synchronizacji a nie o sieci ...  :O
był MDA I potem MDA II

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #746 dnia: Październik 08, 2008, 10:57:58 »
Kolega niedraznijmnie słusznie zauważył bo synchronizacja i dostęp do netu (jeśli PC jest podł.) odbywa się jednocześnie więc nie wiem czemu Se@l się dziwisz  :ohreally:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
« Odpowiedź #747 dnia: Październik 08, 2008, 11:04:17 »
Oczywiście że tak jest i nie neguje, natomiast jeżeli diamencik potrzebuje tyle prądu co potrzebuje to uważam że lepiej jest wtyknąć mu kabelek w dupkę i mamy złatwione oprócz synchronizacji i neta również sprawę baterii.

No jak bateria się naładje możemy sobie korzystać z przywilejów i bez kabla po BT.
był MDA I potem MDA II

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #748 dnia: Październik 08, 2008, 15:42:48 »
Ciekawostka, a właściwie wada... Mój Diamencik uruchamia się dłużej niż Wizard z WM 5. Ba - każde wejście w jakiekolwiek funkcje, czy to ustawienia czy inne jest dużo dłuższe niż w Wizardzie, a w Wizardzie mam zainstalowanych sporo róznych programów, natomiast Diament jest puściutki :/ Wkurza mnie też to, że gdy jest włączony TF to nie można zablokować ekranu, bo opcja w Today "Blokada urządzenia" przy włączonym TF nie działa :/

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #749 dnia: Październik 08, 2008, 16:16:37 »
Ciekawostka, a właściwie wada... Mój Diamencik uruchamia się dłużej niż Wizard z WM 5. Ba - każde wejście w jakiekolwiek funkcje, czy to ustawienia czy inne jest dużo dłuższe niż w Wizardzie, a w Wizardzie mam zainstalowanych sporo róznych programów, natomiast Diament jest puściutki :/ Wkurza mnie też to, że gdy jest włączony TF to nie można zablokować ekranu, bo opcja w Today "Blokada urządzenia" przy włączonym TF nie działa :/
A jaki tam jest rom? Jeżeli 1.37, to zmień na nowszy - jeżeli lubisz w wersji PL, to polecam rom by qsqa, jeżeli ENG, to któryś z tych z xda-developers.
Blokować można urządzenie (fakt, że nie przez wtyczkę na ekranie Today). Zainteresuj się Advanced Configuration Tool (ACT) i Diamond Tweak (DT), albo dedykowanymi aplikacjami do blokowania Diamonda - pełno ich było opisywanych na forum.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray