Witajcie!
Od 4 dni posiadam Diamonda, miał być debest i w ogóle... i taki był do jeszcze chwili temu, zanim zobaczyłem coś niepokojącego. Nie wiem czy to wada wszystkich czy tylko mojego egzemplarza, dlatego proszę, żebyście sprawdzili u siebie. A wada polega na dziwnych wybarwieniach w podświetleniu (zobaczcie na zdjęciach). Fotki wykonałem w kompletnej ciemności, żeby było widać dokładniej o co chodzi, a chodzi o te 2 plamy - jedna podłużna wzdłuż dolnej krawędzi i krótsza po lewej (pionowa). Mam wrażenie, że zjawisko nasila się gdy sprzęt pochodzi dłużej (może ma to związek z temperaturą??) i jest widoczne gdy ekran w miejscu plam jest czarny lub biały. Dziwna rzecz, trochę mnie to niepokoi, bo o ile na tą chwilę nie jest to może poważne i przeszkadzające bardzo, ale jak już sie o tym wie, to widzi sie to za każdym razem. A z drugiej strony czy czasem problem nie będzie się pogłębiał i po gwarancji wszystko dokumentnie padnie? Czy u Was jest podobnie, zauważyliście coś takiego? Proponuję test, w postaci resetu urządzenia i patrzenia na ekran podczas uruchamiania pod bardzo ostrym kątem od strony przycisków. Jeśli to normalne, to machnę ręką, ale jeśli nie to co radzicie? Sprzęt ma 4 dni, może go oddać? Można go wymienić na inny egzemplarz jeszcze bez konieczności oddawania do niekompetentnego serwisu na 2-3 tygodnie (kupione w sklepie, z fakturą)?