Gwarancja i serwis

• 6 Odpowiedzi
  • 617 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline immy

• *
  • 52
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
Gwarancja i serwis
« dnia: Czerwiec 18, 2009, 08:25:29 »
Cześć!

Dziś mam zamiar wysłać swojego Diamonda do serwisu, w związku z tym chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat - w jaki sposób najlepiej wysłać sprzęt (zwrócić do sklepu, czy bezpośrednio kurierem DHL) i ile czasu czekaliście na naprawę.

W karcie zgłoszenia Regenersis jest okienko na wpisanie nr karty gwarancyjnej. W pudełku Diamonda jest tylko książeczka 'warranty card' i nie ma tam numeru. To właśnie jest gwarancja, czy może zgubiłem kartę gwarancyjną? :wink:

pzdr,
immy
paranoid android

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
Odp: Gwarancja i serwis
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 18, 2009, 08:30:51 »
Powinno się wysyłać do podmiotu, który jest gwarantem jednak z tego co wiem, to wysyłanie bezpośrednio do Regenersis jest możliwe. Jak to zrobisz to generalnie obojętne, wydaje się, że bezpośrednio do Regenersis powinno być szybciej. Jak masz zepsuty rysik to poczekasz 5 dni a jak cos skomplikowanego to więcej.

Warranty Card to Karta gwarancyjna.

*

Offline immy

• *
  • 52
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 18, 2009, 11:44:06 »
Książeczka to "Deklaracja ograniczonej gwarancji" - nie ma żadnego numeru, czy coś w tym stylu - na tylnej okładce ma kod kreskowy  i jakiś numer- wygląda na numer seryjny książeczki. Napewno nie wygląda na unikalny numer karty gwarancyjnej;). Czy to właśnie to? ;)

paranoid android

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 18, 2009, 11:46:55 »
Najlepiej zadzwoń do Regenersis i zapytaj co tam trzeba wpisać - numer seryjny czy numer IMEI.

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 19, 2009, 15:42:46 »
MI wyslali z ERy nawet bez gwarancji z sama faktura...

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 19, 2009, 18:24:35 »
Od jakiegos czasu wlasnie operatorzy nie wypisuja karty gwarancyjnej tylko gwarancja jest faktura zakupu wlasnie. Tak mi owiedzieli w BOA  i zapytalem czy jak bede po roku tel sprzedawal to czy nastepny wlasciciel bedzie mial gwarancje? On na to ze moga byc problemy. Niedlugo trza bedzie spisywac umowe kupna sprzedazy;]

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 19, 2009, 18:34:12 »
Jakieś bzdury opowiadają. Jak faktura sprzedaży może być umową gwarancyjną? Jest dowodem zakupu więc i dowodem na to, że w przyjętych stosunkach tego rodzaju doszło do zawarcia umowy gwarancyjnej. Ale nie jest samą gwarancją. Co więcej jak już pisałem gdzieś wcześniej, gwarancja jest przyłączona do rzeczy a nie do właściciela więc z gwarancją przy odsprzedaży nie będzie zadnego problemu.