Witam

Chciałbym potwierdzić działanie GPS po wykonaniu operacji w/w przez kolegów.
Mam Rom oryginalny z Ery 1.93 i chcąc odblokować CID wgrałem sobie HardSPL 1.40 OliiNex, po tym zabiegu mój MDA IV przestał całkowicie współpracować z GPS ale jest pozytyw z takiej zmiany mianowicie MDA widocznie przyspieszył działanie softu.
Drogą dedukcji i wypowiedzi doświadczonych userów postanowiłem zmienić Radio.
Więc po koleii:
Rom mam ten sam zmieniłem tylko Radio na BF14 fonik zdecydowanie przyspieszył dodatkowo muszę przyznać.
Jak z żywotnością baterii nie wiem ale koledzy, którzy siedzą w temacie sądzą, że to jedno z najlepiej spisujących sie radio romów.
Następnie za pomocą HTC GPS Tool wyczyściłem memory na ustawieniu 4800 i 9600 - Com4 wyłączyłem go i załączyłem ponownie i wykonałem zimny start jak w opisie wyżej - rezultat fix złapany po mniej więcej 20s.
Żeby być pewnym włączyłem VisualGPS i także po około 10s. złapał fixa.
Po tych zabiegach mój oryginalny (wgrany firmowo z mapką jednego miasta) TT7.910 działa super i nie ma najmniejszych problemów - fixa łapie w około 5-7s.
Polecam taki zabieg w naszych MDA IV działa w 100% i po nich sam WM6.1 znacznie przyspieszył w porównaniu ze standardowym oprogramowaniem, które posiadamy w naszych PDA.
Jestem początkującym i szczęśliwym posiadaczem tego cacka więc skoro ja zrobiłem w/w zmiany bez jakichkolwiek problemów to uważam, że każdemu się to uda - wystarczy przeczytać ze zrozumieniem oczywiście opis kolegi qsqa:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105474.0 i nie będzie żadnych problemów.
Korzystając z okazji chciałbym wyrazić wdzięczność i wyrazy głębokiego uznania temu Panu za pracę i wysiłek jaką włożył w to forum - naprawdę jest WIELKI!!!
Wszystkie co potrzebne znajdziecie tutaj - oczywiście wszystko legalne, sprawdzone i darmowe w 100%.
http://rapidshare.com/files/188822805/PACZKA.rar Alternatywnie dodałem paczkę również tutaj:
[*********]/Chomik.aspx?id=bax87&b=1]

[/URL]
Szczerze zmieniłem Radio na 07 gdyż BL14 w moim odczuciu miało słaby zasięg sieci tzn teraz na 07 dzwonie z każdego miejsca w domu a na BL14 musiałem iść do kuchni lub przedpokoju - oczywiście co do fixa i GPS to wszystko OK tylko zasięg sieci mi się tracił.
Kolego "noise" poczytasz troszkę to się dowiesz, że te stery u wszystkich powodują taki problem i nie znaleziono jak na razie na to recepty więc albo VOIP albo GPS - pozdrawiam