Gdzie zamówiliście Diamonda?

• 532 Odpowiedzi
  • 75674 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gdzie zamówiliście Diamonda?
« dnia: Czerwiec 18, 2008, 13:57:25 »
Czy ktoś mógłby rozwiać moje wątpliwości?

Wczoraj przeczytałem na forum, że na stronie HTC Polska można zamówić Diamonda w przedsprzedaży i to ze zniżką dla pdaclub.pl. No to poleciałem, wypełniłem formularz i czekam. Natomiast dzisiaj ogarnęły mnie wątpliwości. Strona gdzie jest ta przedsprzedaż to www.htcpoland.com. Natomiast o ile dobrze pamiętam to oficjalna strona HTC Polska była/jest pod adresem www.htc.com.pl. Problem w tym, że ta strona jest pusta.

Z kolei na www.htcpoland.com nie działa większość linków, a formularz zamówienia wygląda dość przaśnie. I teraz obawiam się, że to może jacyś naciągacze i stracę pieniądze jak im przeleję. Nie mówiąc już o tym, że miałem dostać mail'a z potwierdzeniem zamówienia, a w skrzynce pusto.

Z związku z tym mam do was pytanie - czy ktoś z was cokolwiek kupował przez www.htcpoland.com i z jakim skutkiem?
I czy może znacie/możecie polecić jakieś inne sklepy gdzie można zamówić Diamonda w przedsprzedaży?

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Odp: Gdzie zamówiliście Diamonda?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 18, 2008, 14:12:24 »
właśnie się pojawiła informacja:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=100562.new#new
Jeśli chodzi o www.htcpoland.com mam dokładnie te same doświadczenia i obawy, dodatkowo pierwszy z numerów podanych na stronie nie działa a pod drugim odebrał młody człowiek rozmawiający ze mną dość nieprofesjonalnie....
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline ZyZ

• 47
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 18, 2008, 15:08:28 »
hehehe XXI wiek a taka kiszka?
Spojrzcie - Co z tego ze w tresc strony wpisany jest numer ktory wklejony w google'a okazuje sie prawdziwym numerem do HTC polska, jesli strona www.htcpoland.com jest przygotowana naprawde badziewnie. O czym mowie?
- po kliknieciu w obrazek diamonda pojawia sie pop-up gdzie w formularzu zamowienia nikt nie pokusil sie nawet o dodanie jakiegokolwiek stylu CSS - nie swiadczy to o profesjonalizmie.
- wszystkie linki w stopce strony sa hrefowane na # a kurde bele co to niby ma zaczyc? Przeciez oficjalna polska stronka htc to http://www.htc.com/pl/ i tam wszystko dziala (aspx)
- ostatnie zdanie ze stopki - 'Wykorzystano materiały ze strony HTC w celach reklamowych.' Co to znaczy? Ze nie mamy do czynienia ze strona HTC!
- jedyne dzialajace linki na stronie, to oprocz zlozenia zamowienia na diamonda  'kontakt' i 'forum'.
- Forum przenosi na strone starajaca sie wygladac jak HTC, jednak z napisem 'megaram' w naglowku (tez niezbyt profesjonalnie wykonanym). Swoja droga zwroccie (eee... czy aby na pewno tak sie pisze to slowo?) uwage na to ze owo forum jest puste - brak tematow, watkow etc
- kontakt przenosi na cos z naglowkiem 'megaram - oficjalny dystrybutor HTC' :) (nie wnikam czy na pewno oficjalny ale na pewno starajacy sie wykorzystac nieuwage gosci strony)
- a na koniec perelka - kliknijcie w zakladke 'start' z poziomu 'kontakt'u - error 404?

hiehie... ja chyba tam zakupow nie zrobie :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2008, 15:09:59 wysłana przez ZyZ »

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 18, 2008, 15:12:02 »
Poszukałbym chyba wiarygodniejszych źródeł :)

Znalazłem jak dotąd dwa dosyć znane sklepy internetowe z datą 07 lipca i ceną poniżej 1800 brutto (tre i koyto).

W palmtop experts ma być 10 lipca z ceną 1900 brutto i zarzekają się, że wcześniej się nie da i nikt wcześniej mieć nie będzie. Jakby ktoś chciał, to jest jeden egzemplarz demo, którym dane mi było się dzisiaj pobawić :) Faktycznie interfejs przymula (momentami długi czas przy przełączaniu zakładek, włączaniu aplikacji itd.), ale rozmiar, "leżenie" w ręce i responsywność ekranu przeważają na plus.

Dostałem też info, że pierwsze dostępne w Polsce modele będą miały system wwe z nakładką spolszczającą i tylko takie będą uznawane w polskim serwisie.

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 18, 2008, 15:15:51 »
To jest dealer HTC - swego czasu dosc aktywny na tym forum ----> http://pdaclub.pl/forum/index.php?action=profile;u=42469

Poczytajcie jego watki.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline ZyZ

• 47
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 18, 2008, 15:28:28 »
ja nie neguje tego ze jest dealerem, twierdze jednak ze daleko stronce htcpoland.com do tego aby uznac ja za wiarygodna.
I jeszcze cos co tak naprawde nic nie znaczy ale moze byc potraktowane jako kolejne pociagniecie pedzlem obrazu pd tytulem htcpoland.com - bedac na forum i klikajac w 'rejestracja', strona przestaje maskowac miejsce gdzie naprawde lezy i widocznym staje sie cos takiego http://itss.nazwa.pl/htc/ Nosz kurde, czy strony htc (nieudolnie czy nie, stronka stara sie przeciez taka udawac) nie powinny lezec na serwerach htc (nawet jesli robione sa przez licealistow przyjetych na praktyke)?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2008, 15:30:34 wysłana przez ZyZ »

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 18, 2008, 17:53:43 »
Żeby wszystko było jasne - nie mam przeciwko firmie Megaram. Nurtują mnie tylko takie problemy:
- jeśli rzeczywiście są przedstawicielem HTC to czemu usiłują to ukryć? (nieudolne maskowanie adresów, strona o poziomie technicznym na poziomie lat 90-ych)
- czy ktoś widział jakikolwiek dowód na to, że są przedstawicielem HTC?
- i w końcu - czy HTC potrzebuje czegoś takiego jak oficjalny przedstawiciel skoro ma własny oddział w Polsce?

Generalnie punkt pierwszy całkowicie mi wystarczy do dyskwalifikacji.
Nie wiem jak Wam ale mnie się to nie podoba, to są praktyki sprzed 15-u lat i ja rezygnuję z kupowania czegokolwiek u nich.

Pozdrawiam,

PS. W tre właśnie zmienili datę sprzedaży na 14.07
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2008, 18:01:01 wysłana przez korbicz »

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 18, 2008, 18:31:19 »
Wyjdzie na to, ze Polacy mogą kupić Diamonda miesiąc albo i wiecej po innych. Jak zwykle na szarym końcu. Żenada.

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 18, 2008, 19:57:36 »
Zawsze można kupić w UK. Tam dostępne będą od poniedziałku. Wychodzi na to że ROM będzie ten sam, ceny zbliżone, a w razie czego można wysłać telefon do ich serwisu. W końcu codziennie się to nie psuje ;) Z resztą warto potwierdzić w polskim serwisie HTC czy faktycznie nie można serwisować modeli kupionych w europie... Ma ktoś numer?
Napisane: Czerwiec 18, 2008, 19:45:48
Ou, przepraszam. Właśnie sprawdziłem XDA i w większości sklepów w wlk. brytanii jest już dostępny :)) hmmmmmm

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 18, 2008, 22:45:42 »
No i w tym momencie sam już nie wiem gdzie najpewniej będzie zakupić Diamencika??

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 18, 2008, 23:00:08 »
No i w tym momencie sam już nie wiem gdzie najpewniej będzie zakupić Diamencika??
Hey DJ!
Mnie też dali do myślenia chłopaki z tym HTCPOLAND :)) Może jednak wypadałoby zmienić dostawcę :)
Sklep KoyTo ma na ceneo całkiem sporo pozytywnych opinii... i jest chyba u nich najtańszy - 1734.23 PLN + 29zł przesyłka.

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 18, 2008, 23:05:35 »
No i bardzo dobrze :) Kupie w Koyto. To tylko kilometr od domu a poza tym u nich kupilem moja Toske G40 i wszystko jest ok, wiec polecam. :)

*

Offline rymi

• 636
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 19, 2008, 08:41:26 »
Żeby wszystko było jasne - nie mam przeciwko firmie Megaram. Nurtują mnie tylko takie problemy:
- jeśli rzeczywiście są przedstawicielem HTC to czemu usiłują to ukryć? (nieudolne maskowanie adresów, strona o poziomie technicznym na poziomie lat 90-ych)

Nie sa przedstawicielem !!! Sa dealerem !!! Biora sprzet jak kazdy od oficjalnego dystrybutora. I tyle.

A ze zrobili stronke podszywajaca sie pod HTC to ich wybor. Wykorzystuja renome HTC i tyle. Troche to przegiecie nazywac sie HTC Poland, ale tak uczynili i nie zmienisz tego.

Kiedys byl watek o tym - sprawa zostala zgloszona do HTC Polska [polskiego oficjalnego oddziału HTC] ale jak widac im [czyli polskiemu oficjalnemu oddziałowi HTC] to nie przeszkadza, bo Megaram ma nadal taka strone jak mial.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 19, 2008, 14:29:59 »
Hey DJ!
Mnie też dali do myślenia chłopaki z tym HTCPOLAND :)) Może jednak wypadałoby zmienić dostawcę :)
Sklep KoyTo ma na ceneo całkiem sporo pozytywnych opinii... i jest chyba u nich najtańszy - 1734.23 PLN + 29zł przesyłka.

No cene mają dobrą, ale czy towar tam zakupiony będzie napewno pierwsza klasa? i co najwazniejsze z polskiej dystrybucji? Czy ktos inny miałjeszcze jakieś doświadczenia ze sklepem KoyTo?? Ewentualnie czy ktoś może polecic jeszcze jakieś inne godne uwagi źródło, gdzie mozna zakupić diamencika?  :smile: Szkoda ze HTC Polska nie ma swojego własnego sklepu on-line jak np. Nokia.

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 19, 2008, 16:11:22 »
A ja sie własnie zacząłem zastanawiać, czy nie zrobić tak że zamówie Shift'a i Diamond'a w RTV-EURO-AGD. Ceny mają może nie najniższe (odpowiednio 3960 zł z VAT, 1999 zł z VAT), ale za to jest uproszczony system ratalny 30 x 0%. Tak więc kupując tam oba urządzenia w całości "na zeszyt"  :mrgreen:  płaciłbym miesięcznie ok. 198 zł brutto i wrzuce to sobie w koszty na firme. Taki pieniądz to nie kobyła a i nie czuć tego wydatku jak w przypadku płatności gotówką 6 k zł  :wink:

*

Offline Air.

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC HD2, MDA Compact IV
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 19, 2008, 18:15:45 »
Mnie na szczęście kończy się umowa w Erze i nie będę musiał kombinować z kredytem.
Czy są już jakieś informacje ile będzie kosztował Diamond u rodzimych operatorów i kiedy się pojawi?

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 19, 2008, 19:00:39 »
Mnie na szczęście kończy się umowa w Erze i nie będę musiał kombinować z kredytem.
Czy są już jakieś informacje ile będzie kosztował Diamond u rodzimych operatorów i kiedy się pojawi?

No wiesz, każdy ma inne potrzeby. Ja znowu twierdzę, że nie kupiłbym nigdy telefonu/laptopa u operatora - u tego kupuję tylko jak najwięcej usług za jak najmniejsza kasę. Kolejna sprawa to taka, że nie liczyłbym bardzo aby ten sprzęt był lada chwila w ofercie polskich operatorów a mi zalezy na czasie - poprostu chce go miec juz  :D

A ten mój pomysł z kredytem nie jest tematem zastępczym zakupu gotówkowego - ot tak poprostu myslę po co dawac za Shift'a 4 000 zł gotówką jak mogę powiedzmy w ratach 10 x 400 zł lub 30 x 133 zł  :)

*

Offline Air.

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC HD2, MDA Compact IV
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 19, 2008, 19:45:15 »
A ten mój pomysł z kredytem nie jest tematem zastępczym zakupu gotówkowego - ot tak poprostu myslę po co dawac za Shift'a 4 000 zł gotówką jak mogę powiedzmy w ratach 10 x 400 zł lub 30 x 133 zł  :)
Ale w przypadku Diamonda nie jest już tak dobrze. Pozwoliłem sobie trochę policzyć i porównując z zakupem na 10 rat 0% wyszło mi, że kupując Diamonda np. w skleppda.pl w cenie 1800 zł i płacąc gotówką np. z kredytu odnawialnego, którego oprocentowanie wynosi 12%, to suma odsetek wyniesie 100 zł, czyli w kieszeni pozostaje druga stówka na akcesoria. Oczywiście całkiem inaczej wygląda to przy kredycie rozłożonym na 30 rat.

Ale jak napisałeś - każdy ma inne potrzeby i różnie je realizuje.

« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 19, 2008, 22:12:30 »
Po pierwsze - skąd pewność, że Diamond będzie w Erze? Do tej pory linia Touch (a w końcu Diamond to kolejny Touch) była dostępna w Orange, a w Erze nie. Z kolei z Raphaelem będzie zapewne odwrotnie.
Po drugie - dobrze sprawdź te raty 0% w Euro. Jeszcze się nie spotkałem, żeby to 0% to naprawdę było 0%. Zawsze ci dowalają, a to ubezpieczenie kredytu, a to prowizję firmy udzielającej kredytu. Za darmo to nigdy nie ma. Esktremalny przypadek o jakim przypadek to raty oprocentowane realnie na 30% reklamowane były, a jakże, 0%. Doradzam ostrożność.

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 19, 2008, 22:35:23 »
W Euro lubią dodać do kredytu 0% obowiązkową kartę kredytową z takimi opłatami że niech ich.................

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 19, 2008, 22:57:52 »
No właśnie byłem dziś się pytać w dwóch sklepach Euro i w obu udzielili mi takich samych informacji (ale nie twierdzę że wiedzą na 100% wszystko  :mrgreen: ) Brak konieczności wykupienia ubezpieczenia kredytu i brak obowiązku brania jakiejkolwiek karty kredytowej. W sumie te raty to traktuje narazie jako opcja bo choć mogę zakupić za gotówkę Shifta za niespełna 4 tys. zł - to jednak skoro istnieje taka mozliwość - wolę zapłacić powiedzmy te 20 rat po 200 zł brutto (bo taka opcja tez jest tam mozliwa), nieprawdaż? A jesliby się okazało ze przy podpisaniu umowy jest inaczej niż mnie zapewniali to poprostu - mówię im dziękuję i wychodzę ze sklepu  :evil: Wystarczy wnikliwie czytać co się podpisuje.

A wracając do Diamonda, piszcie proszę gdzie będzie najpewniej i najszybciej go zamówić? (przy okazji w miarę najtaniej)

skleppda.pl ?
infopolis.pl?
zirius.pl?
.....?

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 19, 2008, 23:05:20 »
A wracając do Diamonda, piszcie proszę gdzie będzie najpewniej i najszybciej go zamówić? (przy okazji w miarę najtaniej)

skleppda.pl ?
infopolis.pl?
zirius.pl?
.....?

http://www.sklep.koyto.pl/palmtopy/HTC/P3700.html

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 19, 2008, 23:07:03 »
Ja osobiście chyba zdecyduję się na palmtop experts (http://www.palmtops.com.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=894)... Może nie najtaniej (1900 brutto), ale zrobili na mnie dobre wrażenie, jak byłem obejrzeć demo :) Walczę też z myślami, czy aby nie zamówić z handtec, albo clove. Dostępne już teraz, wysyłka do polski ok. 30 funtów... Tylko może być problem potem z realizowaniem gwarancji w Polsce...

Co do kredytu w rtv/euro/agd - zdaje się, że pisałeś że kupujesz to na firmę. O ile mi wiadomo, ten kredyt jest tylko konsumencki i na fakturę kupić się sprzętu niestety nie da...

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 20, 2008, 09:50:09 »
No więc własnie - w koyto mają tanio, ale nigdy u nich nie kupowałem (ani nikt z moich znajomych). palmtop experts drożej, ale chyba lepiej , hmm to juz sam nie wiem. Najchetniej to bym zrobił odbior osobisty ale w moim regionie (woj. ślaskie) nie widze zeby ktoś handlował tu diamencikami...

*

Offline rymi

• 636
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 20, 2008, 10:02:05 »
No właśnie byłem dziś się pytać w dwóch sklepach Euro i w obu udzielili mi takich samych informacji (ale nie twierdzę że wiedzą na 100% wszystko  :mrgreen: ) Brak konieczności wykupienia ubezpieczenia kredytu i brak obowiązku brania jakiejkolwiek karty kredytowej.

Moze to wszystko jest offtopic do tematu watka, ale napisze, bo juz 4 razy [2 ja, 2 zona] bralem taki kredyt 0% w Euro. Oczywiscie nie ma obowiazku brania karty kredytowej oraz nie ma koniecznosci wykupienia ubezpieczenia, ale obsluga chce klientem zamanipulowac tak abys jednak wzial te dwie rzeczy :-) Ja pierwsza umowe mialem juz wydrukowana i mialem zaptaszkowane dlugopisem te dwie rzeczy. Postawilem sie i kazalem przygotowac umowe bez zaznaczania tych rzeczy :-) Po prostu trzeba czytac umowe, a nie w ciemno podpisywac :-)

Dzieki uwadze i ostroznosci - kredyty naprawde byly 0% [oczywiscie nie bylo takze zadnej oplaty za udzielenie - np. w promocji "totalne 0%"] Fakt, ze sam towar byl drozszy niz w najtanszym sklepie z ceneo czy skapca, ale akurat wtedy cena byla dosc przystepna [aparat foto kosztowal 1399 zamiast 1299 przy najtanszym sklepie - oczywiscie byly sklepy ktore mialy go takze za 1499 a nawet 1599 {1599 byla to cena sugerowana przez producenta}]

W Euro lubią dodać do kredytu 0% obowiązkową kartę kredytową z takimi opłatami że niech ich.................

Tez mialem u nich taki kredyt 0%, gdzie karta byla obowiazkowa [zreszta nadal mam ta karte - lezy w szafce :-)  ], ale jak zawsze wystarczy tylko przeczytac dokladnie umowe :-) Wystarczylo nieaktywowac karty po otrzymaniu i nie moga ci pobrac kasy za roczne utrzymanie limitu [akurat w tym przypadku jest miesieczne utrzymanie - ladniej to wyglada jak sie mowi to tylko 5,90zł miesiecznie zamiast 70,8zł rocznie ;-)   ].

Po drugie - dobrze sprawdź te raty 0% w Euro. Jeszcze się nie spotkałem, żeby to 0% to naprawdę było 0%. Zawsze ci dowalają, a to ubezpieczenie kredytu, a to prowizję firmy udzielającej kredytu. Za darmo to nigdy nie ma. Esktremalny przypadek o jakim przypadek to raty oprocentowane realnie na 30% reklamowane były, a jakże, 0%. Doradzam ostrożność.

Teraz nie moga juz reklamowac, ze 0%, a tak naprawde wyjdzie ci np. te Twoje 30%

Oczywiscie jak zawsze trzeba przeczytac dokladnie umowe :-) Ja wiem, ze obsluga patrzy na Ciebie zle, ale olac to - Oni sa dla nas, a nie my dla nich.

« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 20, 2008, 10:54:05 »

Co do kredytu w rtv/euro/agd - zdaje się, że pisałeś że kupujesz to na firmę. O ile mi wiadomo, ten kredyt jest tylko konsumencki i na fakturę kupić się sprzętu niestety nie da...

Nie ma żadnego znaczenia w jaki sposób finansujesz zakup. Faktura VAT na firmę a kredyt to dwie odrębne rzeczy. Nie widzę problemu, żeby dostać kredyt na "siebie" a zakupić Diamonda na firmę.
Diamond ROM 1.93.479.3 WWE Radio 1.00.25.05

*

Offline baton

• **
  • 190
  • Sprzęt: HTC TyTN , Nokia N73 , Palmax
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 20, 2008, 10:59:38 »
Nie ma żadnego znaczenia w jaki sposób finansujesz zakup. Faktura VAT na firmę a kredyt to dwie odrębne rzeczy. Nie widzę problemu, żeby dostać kredyt na "siebie" a zakupić Diamonda na firmę.

Zgadza sie jesli chodzi o firme w rozumieniu osoby fizycznej prowadzacej dzialalnosc gospodarcza. Gdybys bral kresyt jako Jan Kowalski, a fakture chcial na calkowicie inny podmiot (jakas sp. z o.o. etc.) moze byc z tym problem...

W przypadku prowadzenie DG, 'Firma' to Ty  :ok:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2008, 11:18:28 wysłana przez baton »

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 20, 2008, 11:14:57 »
@ rymi, kaskiwc, baton: Wielkie dzięki że rozwialiście wszystkie wątpliwości w tej kwestii. Sam tak rozumuję jak piszecie i sam wczoraj uzyskałem w Euro takie a nie inne informacje, więc myslę że jest OK  :ok:

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 20, 2008, 11:25:06 »
Znajomy zrezygnował z kupowania w euro na raty 0% właśnie dlatego, bo nie było możliwości wystawienia faktury na firmę... Jeżeli coś się zmieniło, to oczywiście tym lepiej dla Ciebie ;)

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 20, 2008, 15:05:01 »
Znajomy zrezygnował z kupowania w euro na raty 0% właśnie dlatego, bo nie było możliwości wystawienia faktury na firmę... Jeżeli coś się zmieniło, to oczywiście tym lepiej dla Ciebie ;)

Hmm to bardzo dziwne, przecież faktura / paragon to też dowód zakupu, który wymagany jest chociazby do realizacji naprawy w ramach gwarancji. Nie mogą odmówić wystawienia faktury vat.