Ekran dotykowy przestal dzialac

• 16 Odpowiedzi
  • 4757 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline FlashT

• **
  • 110
Ekran dotykowy przestal dzialac
« dnia: Maj 03, 2009, 21:15:01 »
Witam,
Jak najszybciej naprawic mojego diamonda kupionego w Orange? Mam jakies inne drogi reklamacji niz przez Orange? Bardzo potrzebuje ten telefon w czerwcu... a znajac Orange, dostane go spowrotem we wrzesniu(!)
Pozdrawiam,
FlashT

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: Ekran dotykowy przestal dzialac
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 03, 2009, 21:22:59 »
Witam,
Jak najszybciej naprawic mojego diamonda kupionego w Orange? Mam jakies inne drogi reklamacji niz przez Orange? Bardzo potrzebuje ten telefon w czerwcu... a znajac Orange, dostane go spowrotem we wrzesniu(!)
Pozdrawiam,
FlashT

Wyślij bezposrednio do serwisu ... Regeneris czy jak mu tam sie zwało :P Oficjalny serwis HTC w kazdym badz razie.

*

Offline Kruszon92

• 334
  • HTC Diamond. Diamentowy telefon nie dla idiotów.
  • Sprzęt: Nokia e65. HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 04, 2009, 08:14:08 »
Serwis. Stanowczo nie orange... Raz ze sprzedają najwięcej uszkodzonych telefonów to dwa ich serwis jest masakryczne długi... A żeby wymienić telefon z zepsutego na nowy trzeba nie zła  burdę zrobić  :E
Od Czasu zakupu HTC moja dziewczyna jest zazdrosna.

hello kity telefon odbiegający od normy.

*

Offline FlashT

• **
  • 110
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 04, 2009, 08:39:50 »
A oni w ogole przyjma rebrandowany telefon?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 04, 2009, 09:27:54 »

NAjpierw musisz go przywrocic do stanu wyjsciowego oczywiscie ... Wszystko masz w FAQ Rekonsrukcja ...

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 04, 2009, 13:44:40 »
Obojętnie gdzie go oddasz, bo on i tak jedzie potem do CR Regenersis Polska. Żaden z operatorów nie naprawia go na własną rękę. Serwis HTC jest tylko jeden w Polsce i obojętnie gdzie oddasz.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 04, 2009, 14:16:10 »
Obojętnie gdzie go oddasz, bo on i tak jedzie potem do CR Regenersis Polska. Żaden z operatorów nie naprawia go na własną rękę. Serwis HTC jest tylko jeden w Polsce i obojętnie gdzie oddasz.

Ale moze ominac Orange ;) Bo oni zapewne nie spiesza sie z wysylka ich do seriwsu ... A tak to niech sam wysle sobie do serwisu i nie bedzie czekal az laskawie ORANGE to zrobi.

*

Offline FlashT

• **
  • 110
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 05, 2009, 07:19:07 »

NAjpierw musisz go przywrocic do stanu wyjsciowego oczywiscie ... Wszystko masz w FAQ Rekonsrukcja ...

A to nie problem, bo tylko skorke zmienilem na oryginalna HTC... nie tykaalem roma, wiedzialem ze cos sie moze stac, czulem to :D

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 05, 2009, 08:32:57 »
Wysyłasz kurierem (chyba DHL) bezpośrednio do serwisu. Na ich koszt. Na stronce masz formularz zgłoszenia i nr klienta dla firmy kurierskiej.

*

Offline FlashT

• **
  • 110
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 05, 2009, 11:20:38 »
Wysyłasz kurierem (chyba DHL) bezpośrednio do serwisu. Na ich koszt. Na stronce masz formularz zgłoszenia i nr klienta dla firmy kurierskiej.

Ale gdzie? Bo na stronie HTC jakos nie moge nic znalezc :/

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 05, 2009, 11:28:09 »
Z tego co wiem jedynym serwisem w Polsce zajmującym się HTC jest Regenersis w Raszynie http://www.regenersis.pl/

*

Offline andree

• **
  • 104
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 05, 2009, 12:42:47 »
W moim MDA C IV także przestał działać ekran. Nie pomogły HR-y. Poleżał 5 dni i nagle wszystko znów działa bez zarzutu.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 05, 2009, 13:51:39 »
U mnie czasem (rzadko) po SR nie włącza się ekran. Trzeba wtedy wyjąć i włożyć z powrotem baterię.

*

Offline jurek007

• **
  • 116
  • Sprzęt: Motorola Defy
MDA Compact IV > Xperia X1 > GarminAsus M20 > Samsung Galaxy Ace > Motorola Defy RedLens
ROM: Defy+ 4.5.1-134_DFP-125
Operator: Play

« Odpowiedź #14 dnia: Maj 29, 2009, 18:39:42 »
Czy jedynym sposobem na nie działający ekran jest oddanie do serwisu?? Dodam, że ekran raz działa raz nie, tzn. włączać się włącza cały czas ale często nic palcem czy rysikiem na nim nie można zrobić. Czasami pomaga zmiana romu ale tylko na tydzień lub dwa a czasami w ogóle. Przetestowałem już chyba wszystkie romy z forum, zmienialem też hardspl i nic. Bywało, że na tym samym romie ekran raz działał a raz nie. Co może być przyczyną?? Macie może jakiś pomysł jak to naprawić??

« Odpowiedź #15 dnia: Maj 29, 2009, 20:15:20 »
Ekran dotykowy przestał mi działać w połowie maja, po około 9-ciu miesiącach normalnej pracy, nie pomogły: delikatne czyszczenie przestrzeni pomiędzy panelem dotykowym a obudową, SR, HR.
Tel. jest brandowany Orange, ja zmieniłem wcześniej soft na FIRE 8.4.1- musiałem od nowa Rekonstruować Soft Oranga, problem był  z SPL- Trzeba dogrywać oddzielnie.
Tel oddałem osobiście w Jankach  w Regeneris, miła pani powiedziała, że jak telefon będzie do odbioru dostanę SMS.
I tu niespodzianka naprawa trwała niecałe 24 H,  wymienili cały przód łącznie z panelem dotykowym, pozostała mi tylko stara tylna przykrywka. :-)

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 29, 2009, 20:27:20 »
U mnie czasem (rzadko) po SR nie włącza się ekran. Trzeba wtedy wyjąć i włożyć z powrotem baterię.
następnie trzeba obrócić się dwa razy lewo, raz w prawo i tupnąć lekko lewą nogą  :mrgreen:
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)