ekran dotykowy przestal dzialac :(

• 2 Odpowiedzi
  • 1389 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ekran dotykowy przestal dzialac :(
« dnia: Marzec 27, 2009, 23:34:00 »
Witam. Mam taki problem, otoz ekran dotykowy w moim diamondzie przestal w ogole dzialac na nic kompletnie nie reaguje. Probowalem robic HardReset ale niestety nic nie pomoglo, zainstalowalem nowy ROM tez niestety zadnej poprawy  :( Dodam ze ekran przestal dzialac poporstu z minuty na minute, nic nowego nie instalowalem, nigdzie mi nie upadl nic kompletnie, 5 min wczesniej dzwonilem do kogos i bylo wszystko OK, wyjmuje tel zeby wykonac nastepne polaczenie i niestety nic nie dzialalo juz :( Spotkal sie ktos z podobnym problemem?? Ma moze ktos jakies rozwiazanie?? Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
Odp: ekran dotykowy przestal dzialac :(
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 27, 2009, 23:37:47 »
Wygląda na to, że albo padła elektronika albo coś gdzieś przestało stykać. Wg mnie najlepiej, jeśli telefon oddasz do serwisu.

*

Offline jurek007

• **
  • 116
  • Sprzęt: Motorola Defy
Odp: ekran dotykowy przestal dzialac :(
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2009, 09:47:30 »
Miałem dwa razy identyczny problem.
Polecam ten wątek:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=120783.0
Za pierwszym razem oddałem do serwisu - podobno wgrali nowe oprogramowanie i było OK.
Za drugim razem pod wpływem sugestii trochę postukałem i po kilku HR uruchomił się i teraz działa.
Ale sprzęt uruchamiał się zawsze na oryginalnym ROM bo taki wgrywałem z myślą udania się do serwisu.
Zobaczymy jak długo teraz podziała...
Wszystko to dzieje się na Fire ROM (różne wersje już nie pamiętam jakie), ale daleki jestem od wiązania ROM z tymi usterkami, podaję to informacyjnie.
Teraz nadal korzystam z FireROM 8.4.1 Lite i jest OK.
MDA Compact IV > Xperia X1 > GarminAsus M20 > Samsung Galaxy Ace > Motorola Defy RedLens
ROM: Defy+ 4.5.1-134_DFP-125
Operator: Play