Diamond zawiesza się na logo HTC

• 21 Odpowiedzi
  • 9867 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pabloj

• 34
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2 I9100
Diamond zawiesza się na logo HTC
« dnia: Listopad 13, 2009, 10:16:30 »
Witam!

Mój problem z Diamondem zaczął się gdy wgrywałem do niego Hard SPL OliNex. Po restarcie telefon zatrzymuje się na logo HTC i stoi w miejscu. Nie da się go normalnie wyłączyć tylko poprzez wyjęcie baterii. Robiłem HR, podłączałem do ładowarki i nic, zero reakcji. Komputer też go nie wykrywa. Co mu się mogło stać?
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2009, 14:34:49 wysłana przez pabloj »

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
Odp: Diamon zawiesza się na logo HTC
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 13, 2009, 10:21:05 »
ciężko powiedzieć, ale możliwe że właściciel nie odrobił pracy domowej :P

poczytaj
m.in. tu http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105474.msg727255#msg727255
end of fear
yo is here

*

Offline pabloj

• 34
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 13, 2009, 10:28:48 »
Oczywiście zapoznałem się z tym linkiem przed wgrywaniem. Podczas wgrywania wyskakiwał mi error (brak połączenia z pda) natomiast AS go wykrywał po dwóch próbach zaczął się wgrywać po restarcie zawiesił się na logo htc. 

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 13, 2009, 12:04:38 »
wejdz do bootloadera i sprawdz czy hardspl sie wgral, jesli nie to sprobuj ponownie wgrac, ewentualnie orginalny soft od htc
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline pabloj

• 34
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 13, 2009, 12:26:59 »
Wgrał się. Natomiast nie mogę nic do niego instalować bo telefon na nic nie reaguje oprócz resetu. Komputer w ogóle nie wykrywa pda.

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 13, 2009, 16:38:14 »
dlatego wejdz do bootloadera i podlacz wtedy fon
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2009, 16:41:12 wysłana przez siwy05 »
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline pabloj

• 34
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 14, 2009, 09:09:42 »
Kurcze tego właśnie nie próbowałem i nie zdążyłem bo oddałem go na serwis do playa:/ jak nic nie zrobią to spróbuję.

Dzięki i pozdrawiam!

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 14, 2009, 12:45:33 »
Kurcze tego właśnie nie próbowałem i nie zdążyłem bo oddałem go na serwis do playa:/ jak nic nie zrobią to spróbuję.

Dzięki i pozdrawiam!
Jezeli wgral Ci sie HardSpl to raczej na serwis gwarancyjny liczyc nie mozesz.
Wydaje mi sie ze nie dokladnie czytales przed wgraniem i stad te problemy a nawet jestem tego pewny.
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2009, 16:10:35 wysłana przez Rysiekm20 »
Rom Dark Innovation 2

*

Offline radekrpr

• *
  • 88
  • Sprzęt: Desire > Sensation
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 14, 2009, 16:05:59 »

Dzięki i pozdrawiam!

teraz play go odeśle do Regenersis i będziesz miał po gwarancji... :E

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 14, 2009, 20:59:26 »

Dzięki i pozdrawiam!

teraz play go odeśle do Regenersis i będziesz miał po gwarancji... :E

niekoniecznie ... nie zawsze sprawdzaja i robia z tego problem ...

*

Offline pabloj

• 34
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 16, 2009, 11:29:26 »
Jak już pisałem instrukcję czytałem i dlatego też podjąłem się wgrania tego HsrdSpl. Niestety że w trakcie wgrywania wyskakiwał błąd i po tym jak się sam zrestartował i zatrzymał na logo HTC to już nie miałem wpływu. Telefon jest już 2 tyg. w serwisie play więc myślę że został przyjęty na gwarancję.

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 16, 2009, 11:49:54 »
Jak już pisałem instrukcję czytałem i dlatego też podjąłem się wgrania tego HsrdSpl. Niestety że w trakcie wgrywania wyskakiwał błąd i po tym jak się sam zrestartował i zatrzymał na logo HTC to już nie miałem wpływu. Telefon jest już 2 tyg. w serwisie play więc myślę że został przyjęty na gwarancję.
Myślę ż procedura uznania gwarancji dotyczy wszytkich w tym również serwis HTC , więc jeżeli do 14 dni roboczych nie otrzymałeś żadnego pisma informującego że gwarancja nie została uznana to automatycznie zostaje ona uznana.

*

Offline pabloj

• 34
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 16, 2009, 11:53:33 »
Pozostaje mi tylko czekać na informację z salonu play na odbiór telefonu. Skoro minęło już 14dni to powinien być, a tu cisza dalej.

*

Offline zbych1

• **
  • 233
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 16, 2009, 13:28:04 »
Pozostaje mi tylko czekać na informację z salonu play na odbiór telefonu. Skoro minęło już 14dni to powinien być, a tu cisza dalej.
Ja nie napisałem że do 14 dni ma być naprawa , napisałem że do 14 dni powinno być rozpatrzone czy gwarancja zostanie uznana czy nie i do tych 14 dni powinieneś otrzymać zawiadomienie listowne , jeżeli nie otrzymasz takiego zawiadomienia to według przepisów gwarancja zostaje automatycznie uznana. Obecne przepisy odnośnie praw konsumenckich nie precyzują w jakim terminie powinno być naprawione , jest napisane "w możliwie najkrótszym w zależności od stanu uszkodzenia i dostepności części zamiennych" chyba że zapis w karcie gwarancyjnej stanowi inaczej i precyzują on termin w jakim czasie  sprzęt powinien zostać naprawiony.

*

Offline pabloj

• 34
Odp: Diamond zawiesza się na logo HTC
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 17, 2009, 12:22:33 »
Byłem w playu i oczywiście nikt nic nie wie co z fonem, kazali mi dzwonić do regenersis a tam dostalem informacje ze zostaly wyslane do playa dokumenty kosztorystu z zapytaniem i czekaja na odpowiedz. Jak się okazalo regenersis wyslal informacje na zlego maila. Co za porażka....

*

Offline szwarou

• 18
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 17, 2009, 14:09:17 »
nie powinno Cie to interesowac. Po uplywie 14 dni od zgloszenia nie zostales powiadomiony i masz prawo domagac sie czego chcesz (imo nawet wymiany na nowy)
ROM: Dark Innovation 2 Manila 2.1
Radio: 1.15.25.14

*

Offline pabloj

• 34
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 17, 2009, 14:22:39 »
Słuchajcie mam teraz taki problem. Wczoraj minęło 14dni od kiedy HTC jest na gwarancji i po mojej interwencji Pani z Play raczyłą coś z tym zrobić i zadzwoniła do serwisu. Mówi mi, że uszkodzenie jest mechaniczne i koszt naprawy ponad 1000zł. Oczywiście nie wyraziłem zgody na naprawę. Czy mogę coś w związku z tym opóźnieniem coś wywalczyć, czy nie mogę nic już z tym zrobić ?
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2009, 16:11:40 wysłana przez pabloj »

*

Offline zbych1

• **
  • 233
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 17, 2009, 16:24:03 »
Jakie uszkodzenie machaniczne co oni za głupoty wymyslają , oddając diamonda do naprawy wypełnili odpowiednie pola w formularzu czy było coś tam napisane o uszkodzeniach mechanicznych , widocznych sladach "rzucania" ??? , w play dostaniesz formularz na którym będzie napisane stwierdzenie rodzaju usterki i odmowa naprawy gwarancyjnej , nie odbierasz tego formularza ani tela w rubryce uwagi wpisujesz że nie zgadzasz się z ekspertyzą i dopisujesz że przewidywany termin 14 dni który obowiązuje na odpowiedż minął w dniu tym i tym.

*

Offline pabloj

• 34
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 18, 2009, 09:09:41 »
Tylko, że babka z serwisu mówiła, że nastąpiła próba wgrania oprogramowania przez użytkownika i uszkodzenie urządzenia ( bodajże uszkodzona płyta główna ) i w statusie naprawy regeneris jest zdjęcie z bootloadera z wgranym HardSpl:/
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2009, 10:08:28 wysłana przez pabloj »

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 18, 2009, 09:13:31 »
Tylko, że babka z serwisu mówiła, że nastąpiła próba wgrania oprogramowania przez użytkownika i uszkodzenie urządzenia ( podajże uszkodzona płyta główna ) i w statusie naprawy regeneris jest zdjęcie z bootloadera z wgranym HardSpl:/
To juz raczej po gwarancji. Za bardzo sie pospieszyles z oddaniem diamencika do playa.
Rom Dark Innovation 2

*

Offline pabloj

• 34
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 18, 2009, 13:44:13 »
Racja. Nie próbowałem pda podpiąć w bootloaderze. Jak dostanę pda to zajmę się tym i napisze jak poszło.

Pozdrawiam

*

Offline pabloj

• 34
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 07, 2009, 14:34:43 »
Słuchajcie mam teraz taki problem. Wczoraj minęło 14dni od kiedy HTC jest na gwarancji i po mojej interwencji Pani z Play raczyła coś z tym zrobić i zadzwoniła do serwisu. Mówi mi, że nastąpiła ingerencja własna w zmianę oprogramowania ( z czym się zgodzę) uszkodzenie płyty głównej  i koszt naprawy ponad 1000zł. Oczywiście nie wyraziłem zgody na naprawę. Czy mogę coś w związku z tym opóźnieniem coś wywalczyć, czy nie mogę nic już z tym zrobić ?

Po kilku interwencjach telefonicznych Diamond po miesiącu dotarł do mnie z Regenersis. Od razu wziąłem się za wgrywanie nowego Romu i wszystko poszło sprawnie. Diamond działa poprawnie. Nie widzę, żeby płyta główna była uszkodzona skoro działa... Serwis żądał kwoty około 1100zł za coś co jest sprawne.