Diamond - przemyślenia po tygodniu użytkowania

• 51 Odpowiedzi
  • 10463 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mountain

• *
  • 72
  • Sprzęt: Nokia E72
Diamond - przemyślenia po tygodniu użytkowania
« dnia: Styczeń 21, 2010, 21:07:42 »
Ehh... na początku była radość... spory ekran, wifi, maile, możliwość w miarę wygodnego przeglądania www, GPS z Auto Mapą, ładny wygląd, rozbudowany terminarz itp... zapowiadało się świetnie.

Zacząłem od odblokowania telefonu i zmiany ROM-u z Orange na Dark Innovation 2.1

Po tygodniu stwierdzam z całą stanowczością... to jest proteza telefon, palmtopa, ba... smartphone'a

Totalna loteria... raz zadziała, innym razem nie. Zawieszanie się, powolne działanie, kiepska jakość rozmów... co mnie podkusiło??

Powiedźcie mi, jak można korzystać w pracy z urządzenia które:
- jak ktoś się próbuje do Ciebie dodzwonić to czasem pozwoli odebrać a innym razem nie
- informuje o sms'ach kiedy ma ochotę
- chcesz wysłać sms? nie trudź się, pewnie i tak pokaże Ci że Twoja karta sim nie działa
- nowy termin w kalendarzu? nie ma problemu o ile telefon pozwoli Ci na to, przeważnie się nie da
- masz do kogoś zadzwonić? nie ma sprawy, o ile akurat będziesz mógł poprawnie wybrać numer z książki
- maile, fajnie że się nie zawiesza
- sprawdzasz która godzina - niestety zegar się zawiesza

Polecam z czystym sumieniem dla masochistów którzy nie robią nic innego a tylko myślą czy ich narzędzie pracy zadziała bądź nie...

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
Odp: Diamond - przemyślenia po tygodniu użytkowania
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 21, 2010, 21:10:50 »
Mozesz pocieszyc sie tym ze to wina diamonda, bo zadna z tych usterek nie przytrafila mi sie na zadnym pda jakie mialem  :P
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline mikolajasinski

• 40
  • Sprzęt: HTC Diamond Touch ----> Motorola Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 21, 2010, 21:17:56 »
W sumię użytkuje Diamonda od roku.

Dla mnie ma on dwie wady:
- opóźnienie dzwonka (obecne w większości PDA z WM, w mniejszym lub większym stopniu).
- "pierdzący" głośnik "zewnętrzny" - od głośniomówiącego i dzwonków.

Używam teraz romu xcooma FireROM i nie narzekam na nic więcej. Szczerze to nie rozumiem większości Twoich zarzutów.  Nigdy nie miałem problemu z odebraniem połączenia, wysłaniem smsa czy zawieszaniem się zegara. Zanim zaczełem używać Today Agenda normalnie wprowadzałem terminy do kalendarza. Może trafiłeś na jakiś trefny egzemplarz, albo po prostu nie masz cierpliwości do WM. Ja na początku po przesiadce z mojej wysłużonej Noki 6280 też miałem pewne problemy z przestawieniem się.

Fakt - Diamond to nie jest wzór niezawodności, ale aż takich zarzutów nie można mu postawic.

*

Offline gieras

• *
  • 80
    • opóźnianie wytrysku
  • Sprzęt: O2 Xda Mini S | HTC Touch Diamond | HTC Magic 32A
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2010, 21:20:37 »
Ehh... na początku była radość... spory ekran, wifi, maile, możliwość w miarę wygodnego przeglądania www, GPS z Auto Mapą, ładny wygląd, rozbudowany terminarz itp... zapowiadało się świetnie.

Zacząłem od odblokowania telefonu i zmiany ROM-u z Orange na Dark Innovation 2.1

Po tygodniu stwierdzam z całą stanowczością... to jest proteza telefon, palmtopa, ba... smartphone'a

Totalna loteria... raz zadziała, innym razem nie. Zawieszanie się, powolne działanie, kiepska jakość rozmów... co mnie podkusiło??

Powiedźcie mi, jak można korzystać w pracy z urządzenia które:
- jak ktoś się próbuje do Ciebie dodzwonić to czasem pozwoli odebrać a innym razem nie
- informuje o sms'ach kiedy ma ochotę
- chcesz wysłać sms? nie trudź się, pewnie i tak pokaże Ci że Twoja karta sim nie działa
- nowy termin w kalendarzu? nie ma problemu o ile telefon pozwoli Ci na to, przeważnie się nie da
- masz do kogoś zadzwonić? nie ma sprawy, o ile akurat będziesz mógł poprawnie wybrać numer z książki
- maile, fajnie że się nie zawiesza
- sprawdzasz która godzina - niestety zegar się zawiesza

Polecam z czystym sumieniem dla masochistów którzy nie robią nic innego a tylko myślą czy ich narzędzie pracy zadziała bądź nie...

jakbys troche poczytal, to znalazlbys rozwiazania wiekszosci Twoich problemow ;) pozatym niektore z problemow dotycza romu, a nie samego urzadzenia
HTC Touch Diamond Kimera v4.7 REVOLUTION OS 21056

*

Offline mountain

• *
  • 72
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 21, 2010, 21:35:07 »
Gieras, jak można tak zakrzywiać rzeczywistość?

Rozwiązanie problemów na forum? Owszem, forum jest ogromną skarbnicą wiedzy i dzięki Wam dowiedziałem się chociażby jak zmienić ROM czy radio. Mimo wszystko to jest do niczego nie podobne aby do działania telefonu trzeba przesiadywać godzinami na forum i bawić w "elektronikę zaawansowaną", ciągle coś dogrywać, zmieniać itp.

Owszem, to urządzenie może być fajnym bajerem, służyć za palmtopa itp. Ale jako główne się po prostu nie nadaje. Jest bardzo zawodne, nie można na nim polegać.

Najgorsze w tym wszystkim jest to że gdyby to naprawdę działało to było by super. A tak... no cóż. Porażka.
Dam mu jeszcze parę dni, jednak jak po raz kolejny nie będę mógł odebrać ważnego połączenia to z marszu się go pozbywam i wracam do wstrętnej nokii która mimo że prosta, z symbianem i bez 80% funkcji Diamonda pozwala skupić się na pracy a nie na ciągłym użeraniu się z narzędziem pracy :(

Czy HTC produkuje jakiś telefon który działa stabilnie?

*

Offline Kamill

• 357
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2010, 21:57:05 »
Winą nie jest sam telefon, ale WM. Ten system na to do siebie, że trzeba spędzić trochę czasu, żeby wszystko sobie poustawiać. Jeśli chcesz telefon, który od razu po wyjęciu pudełka będzie spełniał Twoje wymagania polecam iPhone'a (mam iPoda Touch 3G, więc wiem o czym mówię, iPhone OS jest bardzo szybki i naprawdę funkcjonalny) albo Androida. Polecam Ci też dać drugą szansę Diamondowi :) Jeśli nie odpowiada Ci Manila, wgraj sobie rom (oczywiście przez mtty) Windows Revolution z Titanium lub SPB Mobile Shell 3.5.

Z tych bugów, które wymieniłeś mam w zasadzie mam w zasadzie tylko jeden ten sam (powiadomienie sms i zamrażający się zegarek - są powiązane ze sobą), ale naprawdę sporadycznie. W tym przypadku jest to wina tylko i wyłącznie Manili.

*

Archangel

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 21, 2010, 22:46:14 »
nie wiem skąd takie problemy, widać problem ROMu, ale jakbyś wgrał jakiś oficjalny HTC to myślę że po pół godziny ustawiania go za pomocą Diamond Tweak i Advanced Config możesz go ładnie sobie ustawić i wszystko będzie Ci działać. Ja nie narzekam... a wręcz zadowolony jestem a mam go ponad miesiąc

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 22, 2010, 08:09:46 »
Po dwóch tygodniach też będziesz nażekał i doprowadzenie diamonda do bezproblemowego działania zajęło miesiąc , dziesiątki sprawdzonych romów, programów i ustawień , a mam go rok a jeszcze wczoraj uzupełiłem go programem do wyłacznia/uśpienia z pozycji słuchawki blutooth (poleceniem głosowym) , sprawdziłem dziesiątki romów w tym z serii 6.5 a w koncu njabardziej odpowiedni ,stabilny i szybki okazał się orginalny rom od HTC , wcześniej tego diamonda miała córka która już po tygodniu użytkowania oddała mi go do użytkowania.

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 22, 2010, 08:32:42 »
Witam.
Skąd u Was tyle problemów z Diamnecikiem ? :O
Ja jak go tylko kupiłem to wywaliłem oryginalny rom HTC i wgrałem DI2 i tak już prawie rok tylko na romach od Krzyśka.
Teraz mam wgrany Dark Innovation 2[Sense 2.1] i chodzi super. Jedyne co mnie w tym romie denerwuje to to że czasami podświetlenie się nie wyłącza więcej nie mogę mu zarzucić.
Rom Dark Innovation 2

*

Offline warper

• *
  • 83
  • Sprzęt: (...) HTC ELFIN -> MDA COMPACT IV, Soft: Dark Innovation v7.0
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 22, 2010, 08:36:43 »
Miełem kiedyś identyczne odczucie, jak kupiłem hmm wtedy nie nazwał bym tego telefonem czy pda, mniejsza z tym, wgrany było na niego DI.
Telefon sie zawieszal nie dało sie uzytkowac. Z tym czyms działy sie cuda wianki. Po jakims czasie zmienilem ROM na jakis nowsze DI. różnica byla kolosalna, kolejna taka zmiana i to jest moja rada dla Ciebie zmien ROM na jakis z WM 6.5. pod tym systemem tel naprawde daje rade.
Wszystkie nowsze manille sense itp wynalazki nie sa przewidziane na ten telefon, ewentualnie jak chcesz funkcjonalny bajer wgraj sobie spb shell.

*

Offline Rysiekm20

• 448
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 22, 2010, 08:44:46 »
Miełem kiedyś identyczne odczucie, jak kupiłem hmm wtedy nie nazwał bym tego telefonem czy pda, mniejsza z tym, wgrany było na niego DI.
Telefon sie zawieszal nie dało sie uzytkowac. Z tym czyms działy sie cuda wianki. Po jakims czasie zmienilem ROM na jakis nowsze DI. różnica byla kolosalna, kolejna taka zmiana i to jest moja rada dla Ciebie zmien ROM na jakis z WM 6.5. pod tym systemem tel naprawde daje rade.
Wszystkie nowsze manille sense itp wynalazki nie sa przewidziane na ten telefon, ewentualnie jak chcesz funkcjonalny bajer wgraj sobie spb shell.
Ja mam z Sense 2.1 i nie narzekam.
Rom Dark Innovation 2

*

Offline mountain

• *
  • 72
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 22, 2010, 09:01:37 »
Słuchajcie, więc powiedźcie mi co mam zrobić? Wgrać oryginalny ROM HTC? Da się do tego romu wgrać sposób odbierania połączeń przesuwaniem suwaka? Bo seryjne odbieranie to porażka na całej linii. Wyciągasz z kieszeni i już odebrane albo odrzucone połączenie, do czego to podobne??

Zależy mi na tym żeby telefon działał niezawodnie, wygląd to rzecz drugorzędna. Potrzebuję tego urządzenia do rozmów, terminarza, sms-ów, e-maili, wifi, bluetooth i czasem mp3. Do tego go głównie używam. Możecie polecić coś stabilnego co uratuje te urządzenie od lotu z prędkością pocisku w kierunku ściany?? :)

*

Offline Rysiekm20

• 448
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 22, 2010, 09:09:19 »
Słuchajcie, więc powiedźcie mi co mam zrobić? Wgrać oryginalny ROM HTC? Da się do tego romu wgrać sposób odbierania połączeń przesuwaniem suwaka? Bo seryjne odbieranie to porażka na całej linii. Wyciągasz z kieszeni i już odebrane albo odrzucone połączenie, do czego to podobne??

Zależy mi na tym żeby telefon działał niezawodnie, wygląd to rzecz drugorzędna. Potrzebuję tego urządzenia do rozmów, terminarza, sms-ów, e-maili, wifi, bluetooth i czasem mp3. Do tego go głównie używam. Możecie polecić coś stabilnego co uratuje te urządzenie od lotu z prędkością pocisku w kierunku ściany?? :)

Z czystym sumieniem polecić Ci mogę rom Dark Innovation2 z Manila2.1. Ten rom jest szybki, stabilny a jedyne co na nim nie chodzi to youtube.
Myślę że się nie zawiedziesz. Tylko wgraj tak jak w wątku jest opisane.
Pozdrawiam
Rom Dark Innovation 2

*

Archangel

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 22, 2010, 09:18:05 »
oryginalny ROM w wersji takiej jak na sunnysoft ma odbieranie suwakiem czyli w wersji 2.03.xx.xx działa to wszystko stabilnie i szybko, a żeby zablokować sobie przyciski ekranowe przy połączeniu to są takie "kurtynki" które ściągasz w dół przeciągając i dopiero wtedy masz aktywne klawisze ekranowe, ale w tym czasie możesz już przyciskami "twardymi" odebrać albo odrzucić bo one nie sa blokowane...

*

Offline mountain

• *
  • 72
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 22, 2010, 09:34:17 »
Archangel, a skąd można ten ROM ściągnąć?

*

Offline warper

• *
  • 83
  • Sprzęt: (...) HTC ELFIN -> MDA COMPACT IV, Soft: Dark Innovation v7.0
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 22, 2010, 09:48:39 »

zmień telefon :)

a tak serio to najlepiej co było powtarzane w kilku wątkach NIE SŁUCHAJ NIKOGO co do wybotu ROM-u, każdy będzie miał inne zdanie, rozwiązanie czasochłonne ale wyciągniesz samemu wnioski.
- zgraj sobie kilka ROM-ów: dla porównania które są ostatnio aktualizowane:

> "Windows Phone Mystique" - WM6.5 najnowszy
       > DI2 Manila 2.1 (build XIP/SYS 21054) - starsza wersja
       > Jakiś czysty system z "SPB Shell" może być Mystique Ultara Clean

sam wyciągniesz wnioski.

« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 22, 2010, 10:03:14 »
..........................

Witam zagadzam sie z toba w 100%, ten tel to bardzie bajer-gadzet niz rozwiazanie biznesowe..., swoj mam od 3 miesiecy ale sobie odpuszczam... nie chce mi sie ciagle usprawniac tego co powinno dzialac natywnie.

*

Offline czeczek

• 319
  • Sprzęt: cztery es
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 22, 2010, 10:26:11 »
Jest tendencja do pogoni za nowościami i portowaniem do niższych modeli softu z wyższych.
Efekt jest często taki, że telefony nie nadają się do zwyczajnego użytku ze względu na bugi, przeładowanie oprogramowaniem itp.

Dla mnie to ciągłe poszukiwanie, tak od strony użytkowników jak i developerów złotego środka - czegoś co będzie efektowne a jednocześnie szybkie i stabilne.

Jako, że po roku posiadania diamonda służył mi on głównie do dzwonienia i sprawdzania poczty napiszę co poniżej.

Co do Topaza przeczytałem w wątku ROM-u Duttego, że są dwa w miarę aktualne ROM-ki z dziesiątków proponowanych, które nadają się do użytku, cała reszta to bety. Obecnie lubię się pobawić softem w zmienionym fonku, zmieniając co nieco ale kiedy używałem softa na Diamenta postawiłem na max. odchudzone softy od  l3v5y http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=551294. Do tego zapodawałem clean ram i co trzy dni podpinałem fonka do ładowarki.

Teraz jeszcze się bawię (vide moja wersja R6 Duttego na obrazku poniżej), ale pewnie wkrótce postawie na ultra lighty l3v5y i na Topaza.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2010, 12:40:57 wysłana przez czeczek »

*

Archangel

« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 22, 2010, 16:52:43 »
no najnowszy oryginalny można własnie ze strony www.sunnysoft.com/htc tam na dole jest Diamond, jednak soft pasuje tylko do niektórych modeli według product code, tam znajdziesz czy do twojego pasuje, pewnie nie... dlatego nie chce Ci sugerować ale może jak masz HardSPL to powinno działać, ale tego nie wiem napewno, może ktoś bardziej doświadczony Ci podpowie..

*

Offline Sevii

• 27
  • Witam
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 23, 2010, 00:58:29 »
Nie wiem jak wasz Diamond, ale mój to najbardziej niezawodna maszynka jaką miałem. Nigdy się nie zawiesza zawsze szybko pracuje. Może to zasługa mojego Romu (FireRom 8.4.1).
Na Dobry Początek

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105474.0

Check This!!!!!

*

Offline jablo3

• 25
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 23, 2010, 20:04:24 »
Nie wiem jak wasz Diamond, ale mój to najbardziej niezawodna maszynka jaką miałem. Nigdy się nie zawiesza zawsze szybko pracuje. Może to zasługa mojego Romu (FireRom 8.4.1).
Ja mam to samo, ale mam ROM Dark Innovation 2 Sense 2.1 ;]

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 24, 2010, 10:53:59 »
ja jakos tez nie mam problemow z telefonem, diamond to jednak nie jest urzadzenie typu wlacz i uzywaj, tutaj musisz dopasowac go pod siebie poczawszy od romu, w zamian dostajesz niemal nieograniczone mozliwosci konfiguracji, zmiany interfejsu itd. to ze ci sie zawiesza wiekszosc rzeczy to nie wina diamonda tylko romu ewentualnie HR lub MTTY, ktorych pewnie nie zrobiles, ktos napisal ze do biznesu sie nie nadaje... hmmm maile dzialaja swietnie, synchronizacja z kalendarzem i kontaktami na kompie zawiodla mnie raz jak zrobilem update z office 2003 na 2007 i outlook zeswirowal, moge nagrywac rozmowy bo jednak przy kilkudziesieciu dziennie mozna sie zgubic, problemy z odbieraniem polaczen i lagiem? wylacz skin dialera i zainstaluj s2u2, jesli nie potrzebujesz polskiego jezyka angielskie romy sa moim zdaniem duzo lepsze, podsumowujac jesli tylko nie boisz sie troche pobawic telefonem napewno bedziesz zadowolony jesli nie, kup nokie. zastanaiwajace jest ze osoby ze stazem na forum czyli domniemywam ze znaja sie na pewnych rzeczach jakos nie narzekaja, za to swiezaki na forum twierdza ze to szmelc, czyzby ktos nie mogl sobie poradzic z tak skomplikowanym urzadzeniem? ja zaczym znalazlem odpowiedni rom spedzilem chyba ze 2 miesiace na  testowaniu wiec po tygodniu i jednym romie to ty jeszcze mozesz malo powiedziec na ten temat
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2010, 10:59:38 wysłana przez siwy05 »
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 24, 2010, 12:09:49 »
nic dodac, nic ujac. Ja odpowiedniego romu dla siebie szukalem tez cos kolo 2 miesiecy i teraz dziala jak ta lala i nie zamierzam zmieniac. A uzywam fireromu

*

Offline mountain

• *
  • 72
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 24, 2010, 20:51:20 »
Z całym szacunkiem Panowie. Kupuje się sprzęt za nie małą kasę i nie nadaje się on do korzystania... uważacie że to w porządku?

2 miesiące na szukanie romu? I co, mam na te 2 miesiące wziąć urlop czy może prace rzucić? Na marginesie, szkoda mi godziny na szarpanie się z urządzeniem które wg. producenta powinno działać po wyjęciu z pudełka.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 24, 2010, 20:58:37 »
przeciez dziala. Poza tym sam napsales ze te wszystkie dziwne rzeczy dzialy ci sie na DI 2.1. Tu chodzi o to, ze gotowane romy poprostu zazwyczaj lepiej chodza niz orginal, ale tamten tez jak najbardziej nadaje sie do uzytkowania

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 24, 2010, 22:21:24 »
Z całym szacunkiem Panowie. Kupuje się sprzęt za nie małą kasę i nie nadaje się on do korzystania... uważacie że to w porządku?

2 miesiące na szukanie romu? I co, mam na te 2 miesiące wziąć urlop czy może prace rzucić? Na marginesie, szkoda mi godziny na szarpanie się z urządzeniem które wg. producenta powinno działać po wyjęciu z pudełka.
w takim razie dlaczego pierwszy twoim krokiem byla zmiana romu skoro szukasz urzadzenia gotowego do dzialania po wyjeciu z pudelka?
MDA Compact IV
HP dv2535ea

« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 25, 2010, 01:44:36 »
Jak kupujesz komputer, to czy od razu wszysto jest tak ak byc powinno?
Albo telewizor? Tez wlaczasz i wszystko jest perfect?
Nawet lodowka... Mikrofalówka też wbrew pozorom.

W komputerze konfigurujesz system, instalujesz co Ci potrzeba, ustawiasz tapete i inne bzdury.
W telewizorze ustawiasz kanały, dźwięk, jasność, kontrast...
Lodówka? Temperatura chłodzenia.
Mikrofalówka? Zegarek wypada chociażby ustawić...

Kupiłeś palmphone'a, urządzenie o ogromnych możliwościach, których nikt pod Ciebie nie dostosuje tak, że "wyjmujesz z pudełka i działa". Poświęć trochę czasu i zrób wszystko tak jak TY tego potrzebujesz. No, a jeśli już uparty jesteś, to jak dostajesz od HTC pudełeczko, które z pietyzmem otwierasz, wkładasz kartę sim, pierwsze uruchomienie i działa. Co z tego, że "nie tak jakbyś tego chciał" ale działa i dobrze działa. Może kup sobie nokie e65 i uśmiechnij się, bo działa "tak jak chcesz", przy okazji jest tania...

Chcesz rady? Prosze, moja subiektywna rada - zainstaluj DI2 sense 2.1, zainstaluj potrzebne Ci dodatkowe programy z pewnych źródeł, wrzuć kontakty, mp3 i już. Działa? Działa... Tylko trzeba troche wysiłku włożyć. Gdy dostałem swojego diamonda, grzebałem, psułem, naprawiałem co się dało. Zmieniałem ROMy, radia, programy. Teraz wiem już co i jak działa, poznałem sprzęt, znam jego wady, potrafie wykorzystać zalety.

Urlop? Nie zmiękczaj mnie... Studiuje prawo (dosyć czasochłonny kierunek, zwłaszcza ze względu na sesję), pracuje, opiekuje sie 2,5 letnim dzieckiem (wespół z dziewczyną, żeby nie było, że jestem "hardcorem") i jakimś dziwnym trafem, po niecałym miesiącu mam działające, niezawodne urządzenie, które spełnia wszystkie moje wymagania, służy mi na codzień i prędzej wyjde z domu bez spodni niż bez diamonda, bo po prostu ułatwia mi życie.

Co innego "wady fabryczne" jak kompletnie bezużyteczne klawisze kierunkowe, czy sporadyczne problemy z powiadomieniem SMS... Liczę, że to się zmieni ale nie przeszkadza mi to być "blisko" ze swoim diamondem i nie kląć na niego przy każdej próbie kontaktu.

*

Offline przemeg

• **
  • 108
  • HTC jest jak Media Markt - nie dla idiotów
    • Mój chomik
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 25, 2010, 03:03:33 »
Jak kupujesz komputer, to czy od razu wszysto jest tak ak byc powinno?
Albo telewizor? Tez wlaczasz i wszystko jest perfect?
Nawet lodowka... Mikrofalówka też wbrew pozorom.

Urlop? Nie zmiękczaj mnie... Studiuje prawo (dosyć czasochłonny kierunek, zwłaszcza ze względu na sesję), pracuje, opiekuje sie 2,5 letnim dzieckiem (wespół z dziewczyną, żeby nie było, że jestem "hardcorem") i jakimś dziwnym trafem, po niecałym miesiącu mam działające, niezawodne urządzenie, które spełnia wszystkie moje wymagania, służy mi na codzień i prędzej wyjde z domu bez spodni niż bez diamonda, bo po prostu ułatwia mi życie.

Co innego "wady fabryczne" jak kompletnie bezużyteczne klawisze kierunkowe, czy sporadyczne problemy z powiadomieniem SMS... Liczę, że to się zmieni ale nie przeszkadza mi to być "blisko" ze swoim diamondem i nie kląć na niego przy każdej próbie kontaktu.

Amen !

Słuszna wypowiedź. Ja ze swoim poznaje się od 2tyg i powoli dochodzimy do porozumienia :D Cierpliwości potrzeba a na czas doszlifowania waszej znajomości z Diamondem użyj poprzedniego sprzętu ;)

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 25, 2010, 04:09:05 »
Urlop? Nie zmiękczaj mnie... Studiuje prawo (dosyć czasochłonny kierunek, zwłaszcza ze względu na sesję), pracuje, opiekuje sie 2,5 letnim dzieckiem

Jesteś naprawdę hardcorem  :O

Ale jest dokładnie jak piszesz - kto chce mieć prosty telefon nie kupuje palmtopa z Windows Mobile...
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 25, 2010, 08:01:22 »
beju ale porownaj sobie to scierwo do telefonow na androidzie. No przeciez ja po roku mialem dosyc tego diamonda. Doszlo do tego ze sam sobie gotowalem romy. Wszystko smigalo jak ta lala ale to jeszcze nie bylo to. Denerwowaly mnie rozne drobiazgi typu: czesto niedzialajacy gps (trzabylo restartowac urzadzenie zeby to smigalo). Ciagle sie zastanawiam czemu ten gps tak dziala w tym diamondzie, skoro w magicu potrafi fixowac w 10 sekund za kazdym razem. Przeciez to sa te same bebechy (no moze oprocz ramu).