Diamond padł po tygodniu

• 13 Odpowiedzi
  • 4175 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ravelb

• 24
  • Sprzęt: HTC Diamond->OmniaII
Diamond padł po tygodniu
« dnia: Listopad 22, 2009, 17:04:42 »
Diamond padł po tygodniu użytkowania :( Wczoraj zawiesił się dwukrotnie na Klaxonie więc go zresetowałem, niestety za trzecim razem już nie wstał. Nie reaguje na żadne metody reanimacji (ładowanie i wyjmowanie bateri, resety) więc podejrzewam, że płyta głowna jest do wymiany i niezbędna jest wizyta w serwisie.
Mam pytanie, czy serwis w przypadku wymiany płyty głównej będzie miał wgląd do internal storage i czy po naprawie pliki i programy są nadal zapisane na dysku czy zostaje on wyczyszczony?

*

Offline radekrpr

• *
  • 88
  • Sprzęt: Desire > Sensation
Odp: Diamond padł po tygodniu
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 22, 2009, 18:18:39 »
Jeżeli serwis stwierdzi uszkodzenie płyty głównej to niestety danych z pamięci wewnętrznej nie odzyskasz. Dostaniesz nową płytę główną z czystą pamięcią wewnętrzną.

*

Offline ravelb

• 24
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 24, 2009, 21:33:44 »
Diamond oddany do serwisu. Może ktoś wie ile mniej więcej trwa wymiana płyty głownej w CRC?

*

Offline radekrpr

• *
  • 88
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 25, 2009, 06:43:50 »
2-3 dni, pod warunkiem, że cześci są dostępne...

*

Offline Visitor

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA I, MDA Compact IV, HTC HD2, Galaxy S4
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 25, 2009, 10:13:37 »
Co, z mojego doświadczenia, przekłada na 10-12 dni od oddania do sklepu do odbioru.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 25, 2009, 12:33:01 »

2-3 dni chyba jak oddajesz bezposrednio osobiscie regenersis w Jankach ... Bo jesli nie, to trwa to zazwyczaj 14 dni roboczych czyli 2-3 ale TYOGDNIE ;)

*

Offline ravelb

• 24
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 25, 2009, 13:18:48 »
To wtopiłem bo oddałem go do salonu orange :worried:.

*

Offline pabloj

• 34
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2 I9100
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 25, 2009, 13:21:46 »
Jak oddałem do playa 26.10 tak do tej pory czekam, w dodatku odmówiłem odpłatnej naprawy bo z mojej winy.

*

Offline radekrpr

• *
  • 88
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 25, 2009, 13:36:06 »

2-3 dni chyba jak oddajesz bezposrednio osobiscie regenersis w Jankach ... Bo jesli nie, to trwa to zazwyczaj 14 dni roboczych czyli 2-3 ale TYOGDNIE ;)

ravelb pytał się ile trwa naprawa, więc napisałem 2-3 dni, a Ty piszesz wogóle o czym innym...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 25, 2009, 13:59:56 »

ravelb pytał się ile trwa naprawa, więc napisałem 2-3 dni, a Ty piszesz wogóle o czym innym...

No ciekaw jestem o co chodziło autorowi postu ... czy o to ile Pan w serwisie bedzie dłubał przy jego Diamondzie czy ile bedzie musiał czekac az dostanie Diamonda spowrotem ... Bo znajac zycie kolega chciał sie dowiedziec ile bedzie musiał czekac az znowu bedzie mogł uzywac telefonu ... Odczytywanie pytan metodą "kruczki prawne" i dosłowne traktowanie pytania na FORUM czasem nie spełnia oczekiwanego skutku (aczkolwiek owszem Twoja odpowiedz na jego pytanie była zapewne jak najbardziej poprawna) ... Ale a autopsji wiem ze ktos pyta ile potrwa naprawa ... to nie pyta ile bedzie Diamond lezał na stoliku Pana w regersis tylko ile zajmie czasu od oddania do odbioru telefonu ...  Prosze o odpowiedz autora pytania ;) I wszystko bedzie jasne ...
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2009, 14:04:43 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline pabloj

• 34
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 25, 2009, 14:06:01 »
to ma przykład ile może trwać oczekiwanie na pda jeżeli okaże się nie przyznanie gwarancji.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 25, 2009, 14:46:24 »
to ma przykład ile może trwać oczekiwanie na pda jeżeli okaże się nie przyznanie gwarancji.

Jezeli czekasz ponad 14 dni roboczych czyli pon-pt, pn-pt, pn-czw i nie masz telefonu to idz do salonu i ZADAJ wyjasnienia sprawy albo sprzetu bo w gwrancji jest napisane ze do 14 dni roboczych badz dłuzej jesli ktos Cie o tym powiadomi (w przypadku naprawy i oczekiwania na czesci) Ale Tobie nie naprawiaja bo nie podlega gwarze ...

*

Offline pabloj

• 34
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 25, 2009, 15:03:18 »
Więc sprawa się ma tak... W ciągu 14dni nie dostałem żadnej informacji więc udałem się do salonu. Pani zadzwoniła do serwisu i powiedzieli jej, że informację wysłali do niej odnośnie naprawy na maila (okazało się, że na złego maila) i powiedziała mi, że naprawa odpłatna (nie zgodziłem się) więc powiedziała mi, że do dwóch dni dojdzie, czekam już 6 dni... W statusie naprawy daty ciągle się zmieniają lecz nie wysłali jeszcze. Jakie kroki mogę podjąć w tej sprawie?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 25, 2009, 15:05:33 »
Więc sprawa się ma tak... W ciągu 14dni nie dostałem żadnej informacji więc udałem się do salonu. Pani zadzwoniła do serwisu i powiedzieli jej, że informację wysłali do niej odnośnie naprawy na maila (okazało się, że na złego maila) i powiedziała mi, że naprawa odpłatna (nie zgodziłem się) więc powiedziała mi, że do dwóch dni dojdzie, czekam już 6 dni... W statusie naprawy daty ciągle się zmieniają lecz nie wysłali jeszcze. Jakie kroki mogę podjąć w tej sprawie?

Isc do salonu i powiedziec ze tracisz powoli nerwy i zgodnie z tym jakie prawa Ci przysługuja niedługo juz nie bedziesz chciał czekac na ten telefon ... Ja prawnikiem nie jestem i niestety nie wiele wiecej Ci moge pomoc ale skoro oni jada "po bandzie" to i Ty musisz zaczac ... Trzeba walczyc o swoje...