Blokowanie Diamonda

• 22 Odpowiedzi
  • 3922 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline idas

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
Blokowanie Diamonda
« dnia: Listopad 06, 2008, 14:25:06 »
Witam,

Zauważyłem, że w każdym ROMie spotykam się z sytuacją, w której czasami po naciśnięciu "czerwonej słuchawki" następuje przeskoczenie do kolejnej opcji-menu w TF3D. Używam dłuższego przytrzymania "czerwonej słuchawki" do blokowania, ale staje się to drażniące w momencie występowania wyżej opisanej sytuacji :/
Stąd moje pytanie: zna ktoś jakiś prosty program, który mógłby działać na zasadzie przypisania go do prawego klawisza w głównym menu TF3D i po jego naciśnięciu urządzenie byłoby od razy blokowane? Odblokowywanie następowałoby w normalny, "oryginalny" sposób.

Dzięki za porady :)

*

Offline grzeskski

• 23
  • Sprzęt: Diamencik + Diamentowy Full
Odp: Blokowanie Diamonda
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2008, 14:49:45 »
Jeśli chodzi o blokowanie klawiszy poza górnym "power" to "S2U2 1.33 VGA" rządzi... :-)

Wtedy nawet nie spojrzysz na czerwoną słuchawkę :-)
There's no better way than my way.

*

Offline idas

• **
  • 169
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 06, 2008, 21:45:16 »
Nie chce tego programu - zre baterie. Poza tym szukam zwyklego "przycisku" ktory mi od razu zablokuje Diamonda - zero wydziwiania.

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
  • Sprzęt: SE X1, HP IQ830UK, Nikon D90
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 06, 2008, 21:50:27 »
Nie chce tego programu - zre baterie. Poza tym szukam zwyklego "przycisku" ktory mi od razu zablokuje Diamonda - zero wydziwiania.

Długie przyciśnięcie czerwonej słuchawki.
Gadget Tales:
OT MaxDB, CD1, CD5, J5, GD96, ME45, T68i, X6, CX65, A925, E398, MPx200, X6-2, OT715, D600E, W810, M600i, BB Pearl, W880, N95 2, P1i, XDA Ignito, W880 SE X1 + IQ830UK + Nikon D90
www.justaphotographer.co.uk

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2008, 22:08:47 »

Długie przyciśnięcie czerwonej słuchawki.

o_O a przeczytales wogole pierwszy post?

*

Offline loriath

• **
  • 103
  • Sprzęt: Eten X650, Asus A636N, HTC Touch Diamond, HTC TP2 Rhodium
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 06, 2008, 22:14:37 »
Jeśli chodzi o blokowanie klawiszy poza górnym "power" to "S2U2 1.33 VGA" rządzi... :-)

Wtedy nawet nie spojrzysz na czerwoną słuchawkę :-)

S2U2 nie jest taki fajny.... nie ma na przykład podczas gdy ktoś do nas dzwoni opcji "tryb cichy", kiedy chcemy udać, że nie słyszymy telefonu, a nie od razu odrzucać. Opcja czasem się przydaje. W S2U2 albo odbierasz albo odrzucasz tylko.

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 06, 2008, 22:42:56 »
ale tu chodzi o blokowanie, a w s2u2 wcale nie musisz odbierac telofonu przesuwajac palcem. Ja mam np po staremu, standardowe odbieranie. Poza tym dla mnie tez s2u2 rzadzi :P

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 06, 2008, 22:46:04 »
ale tu chodzi o blokowanie, a w s2u2 wcale nie musisz odbierac telofonu przesuwajac palcem. Ja mam np po staremu, standardowe odbieranie. Poza tym dla mnie tez s2u2 rzadzi :P

Jak się pojawi poprawiony PocketShield 2.0 za 10 USD to S2u2 w buty sobie możesz włożyć  :P
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 07, 2008, 08:30:34 »

sorry ale s2u2 to lipa

pomysł świetny ale :

1. nieważne która wersja (nawet naj naj nowsze) pożerają 4 mb ramu, do tego im wiecej razy odpalona tym wiecej pożera po całym dniu nawet 10 mb
2. czesto potrafi nie zareagować na slide2answer
3. zawsze po zianstalowaniu s2u2 mam opóżnienie w słyszeniu dzwonka przychodzącej rozmowy nawet po do 5-6 sygnałow (średnio 3-4)

dlatego podziekowałem s2u2 .....

M

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 07, 2008, 09:00:14 »

sorry ale s2u2 to lipa

pomysł świetny ale :

1. nieważne która wersja (nawet naj naj nowsze) pożerają 4 mb ramu, do tego im wiecej razy odpalona tym wiecej pożera po całym dniu nawet 10 mb
2. czesto potrafi nie zareagować na slide2answer
3. zawsze po zianstalowaniu s2u2 mam opóżnienie w słyszeniu dzwonka przychodzącej rozmowy nawet po do 5-6 sygnałow (średnio 3-4)

dlatego podziekowałem s2u2 .....

M

Kilkakrotnie o tym pisałem (ad 1),dobrze że ktoś to jeszcze zauważył bo kilku użytkowników na tym forum twardo twierdzi że nie.Sam producent tego softu o tym napomina... Popróbuj PocketShield jest póki co niedopracowany ale zobaczysz jak śmiga,trial na stronie producenta.:wink:

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 07, 2008, 09:06:36 »
szkoda, że nie ma wersji lite s2u:/ sam używam tego softu bo pomysł uważam za genialny! Niestety aplikacje na PPC (szczególnie te zapożyczone z iphona) są przeważnie przekombinowane. Mi by wystarczyło, żeby aplikacja działała tylko na przycisk "power" i nie potrzebny mi nawet config do tego:P

Szukałem kiedyś odpowiednika iAno na PPC (pocket piano) i znalazłem z 10 wersji z możliwością ustawiania wszystkiego co się da.. niestety żadna nie działa poprawnie a te, które są w miarę OK mają klawiaturę na 1/3 i tak małego ekranu Diamonda:) wnioski ?

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 07, 2008, 09:13:42 »
Polecam zainstalować DiamondTweak http://www.[*********]/Chomik.aspx?id=xcoom&sid=10
wybrać zakładkę 4.1 i ustawić na Enabled i zrobić softreset. Od tej chwili gdy wciśniemy przycisk od wybudzania Diamonda nasz sprzęcik będzie miał zablokowany ekran i który możemy w łatwy sposób odblokować tapając w 2 miejsca na ekranie.
DO tego Answerkeys Disabler 0.5.1 http://handheld.softpedia.com/get/System-Utilities/Enhancements/Answerkeys-Disabler-68559.shtml i wszystko ładnie śmiga  :)
Polecam bo jednak S2U2 jest przekombinowany i potrafi zwolnić.
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2008, 09:21:11 wysłana przez wozny87 »
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 07, 2008, 09:22:23 »
Mi by wystarczyło, żeby aplikacja działała tylko na przycisk "power" i nie potrzebny mi nawet config do tego:P

kumpel ma cos takiego, tylko ze na asusa. Sluzy do blokowania, brak zadnego configa, wyglada identycznie jak s2u2... tylko nie wiem czy u nas bedzie dzialac...
ale jak by co to sie spytam co to za program

*

Offline zmrok

• **
  • 128
    • Urban Highline Festival w Lublinie
  • Sprzęt: DHD
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 07, 2008, 09:34:16 »
wlasnie sie przesiadlem z s2u2 (ktory bylby naprawde niezly gdyby nie jego pzaernosc na pamiec i baterie) na pocketshield i... jestem zadowolony ;] PS odblokowuje przesunieciem palucha w dol, czujnikiem swiatla lub podwojnym shake'iem ;p polecam

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 07, 2008, 09:37:57 »
wlasnie sie przesiadlem z s2u2 (ktory bylby naprawde niezly gdyby nie jego pzaernosc na pamiec i baterie) na pocketshield i... jestem zadowolony ;] PS odblokowuje przesunieciem palucha w dol, czujnikiem swiatla lub podwojnym shake'iem ;p polecam

Pisaliśmy już o tym w tym poście i dotyczącym PocketShield i póki co kolego to szkoda kasy (10 USD) wersja 1.13 jest z bugami.Ma tez problemy z współpracą z innymi językami w TF3D niż oryginalny,jeśli nie miałeś z tym programem problemów to mieć je bedziesz.Proponuję zaczekać na wersję 2.0-jak piszą producenci już niebawem! :wink:

*

Offline idas

• **
  • 169
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 07, 2008, 21:32:26 »
Ehmmm...Panowie wedlug mnie odbiegacie troche od tematu :/

Polecam zainstalować DiamondTweak http://www.[*********]/Chomik.aspx?id=xcoom&sid=10
wybrać zakładkę 4.1 i ustawić na Enabled i zrobić softreset. Od tej chwili gdy wciśniemy przycisk od wybudzania Diamonda nasz sprzęcik będzie miał zablokowany ekran i który możemy w łatwy sposób odblokować tapając w 2 miejsca na ekranie.
DO tego Answerkeys Disabler 0.5.1 http://handheld.softpedia.com/get/System-Utilities/Enhancements/Answerkeys-Disabler-68559.shtml i wszystko ładnie śmiga  :)
Poki co zastosuje to rozwiazanie, choc i tak nie jest ono dla mnie w 100% satysfakcjonujace, poniewaz:
- bedac w domu, kiedy telefon lezy sobie na biurku nie ma potrzeby blokwac ekranu. Blokowanie jest pozadane, gdy gdzies ide i niose Diamonda w kieszeni.
- przy dluzszej chwili zastanowienia, w momencie kiedy wylaczy sie ekran od razu uruchamia sie blokowanie ekranu, co moze mnie zaczac draznic po jakmis czasie, ale na razie sprobuje.

Naprawde posrod calej masy dostepnego softu nie ma tak banalnego rozwiazania blokowania ekranu? Moze chociaz jest program, ktory blokuje ekran po nacisnieciu przycisku zasilania, ale nie blokuje w momencie samoczynnego wygaszenia ekranu?

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 07, 2008, 21:40:26 »
Więc tak..Kolego gdy chcesz zablokować ekran wychodząc naciśnij Power i tyle.Jeśli siedzisz w domu to wygaszacz przy ustawieniach o jakich pisze kolega z poprzedniego posta -sam wygasi ekran i przy powtórnym odpaleniu telefonu nie ma blokady,więc w czym kłopot?Rozumiem że chciałbyś mieć te opcje auto?Jest tylko jedno rozwiązanie -PocketShield i Light Sensor ..poczytaj ,zainstaluj...

*

Offline idas

• **
  • 169
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 07, 2008, 23:14:57 »
Właśnie zainstalowałem PocketShield i jestem bardzo zadowolony :D Na prawdę świetna aplikacja! O czymś takim właśnie mówiełem [czyt. zablokowanie/odblokowanie światłem] :)

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 08, 2008, 15:34:56 »
Więc tak..Kolego gdy chcesz zablokować ekran wychodząc naciśnij Power i tyle.Jeśli siedzisz w domu to wygaszacz przy ustawieniach o jakich pisze kolega z poprzedniego posta -sam wygasi ekran i przy powtórnym odpaleniu telefonu nie ma blokady,więc w czym kłopot?

Przecież po ustawieniu w DT opcji 4.1 (Autolock) blokada jest uruchamiana po każdorazowym wygaszeniu podświetlenia (co skutkuje tym, że załącza się, gdy przyciskamy Power oraz gdy sam telefon nam się wygasi). Chyba, że czegoś nie zrozumiałem z Twojej wypowiedzi...
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 08, 2008, 23:37:58 »
Panowie, ale czy naprawde nie da sie przypisać któremuś softkey-owi czegoś co działa po naciśnięciu "blokada urządzenia" we wszystkich WM6 i 5 ?? Może ktoś potrafi wyciągnąc co to uruchamia - ja po kilku godzinacha szukania chyba odpadama ale przecież są Goście co potrafią nie takie cuda wyciągać. Ja jak przypisać to wiem, potrzebuje tylko wiedzieć "co". Jak przypisać cos pod softkeye jest tu http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105440.msg789535#msg789535

*

Offline idas

• **
  • 169
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 09, 2008, 00:39:21 »
Panowie, ale czy naprawde nie da sie przypisać któremuś softkey-owi czegoś co działa po naciśnięciu "blokada urządzenia"
No to byłoby najprostsze i najlepsze rozwiązanie, ale nic takiego nie znalazłem :/ Ludzie tworzą mnóstwo dziwnego zaawansowanego oprogramowania, ale o najprostszych rozwiązaniach można pomarzyć...

« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 09, 2008, 02:23:43 »
A próbowałeś Shine 2.4 Full , trzymam chwile słuchawkę i się blokuje po chwili gaśnie ekran ...  :shock:

« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 10, 2008, 09:14:39 »
A tak wogóle to wie ktoś dlaczego ooryginalny sposób blokowania (przytrzymanie czerwonej słuchawki" nie działa ??!! czasem działa tak jak "przesuń w prawo, a czasem się odblokuje i działa prawidłowo - Nie ma na to jakiejś łaty ??