[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 696199 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
Odp: [04.07.09][ROM][2.07][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2 (v6.0) [build 21051]
« Odpowiedź #2100 dnia: Lipiec 21, 2009, 23:17:39 »
możliwe, bo ja to wzialem z dzialu Topaza, to pewnie bedzie VGA
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline kmaro

• 366
  • Używaj GOOGLE rece nie bedą bolały:P
  • Sprzęt: przejściowo SE W705
« Odpowiedź #2101 dnia: Lipiec 21, 2009, 23:49:18 »
Nawet już jest  :wink:

« Odpowiedź #2102 dnia: Lipiec 21, 2009, 23:50:26 »
Witaj Kucharzu ;)

A jak Twoje plany wypuszczenia romu bez manili? Pisałem na priva, ze jestem chetny do testow - u mnie diamond na spb sheluu hula az milo ;)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #2103 dnia: Lipiec 21, 2009, 23:55:06 »
Witaj Kucharzu ;)

A jak Twoje plany wypuszczenia romu bez manili? Pisałem na priva, ze jestem chetny do testow - u mnie diamond na spb sheluu hula az milo ;)

Niech sie najpierw ogarne po wolnym ;) Reszta na PW ;)

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #2104 dnia: Lipiec 22, 2009, 10:21:36 »
Ja rowniez witam Kucharza i pozdrawiam.  :ok:
Rom V6.0 jest naprawde swietny no i pojawila sie nowa wersja klawiaturki gdzie niema problemu ze spacja.

Prosiłbym o linka do niej ... Wowczas o wiele sprawniej pojdzie mi dodawanie nowych rzeczy do kolejnej wersji :) Nie bede musiał tracic czasu aby znalezc konkretnie cos nowego :)
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=139926.0

od razu trzeba by zaznaczyć że po instalacji tej klawiaturki znika w SIPmenu ta mała klawiaturka "systemowa qwerty".jest to może tylko problem tego że wersja 2.1 nakłada się na wersję wotowaną.przez wgotowanie w ROM może być przyjemniej.można by z niej usunąć od razu tą klawiaturkę mini qwerty czy jak się ona tam nazywa bo nie wiem czy ktoś w ogóle korzysta z tego wynalazku a przynajmniej ja tak robię przed instalacją.no i chwilkę zajmie spolszczenie menu setting jak i w Twoim przypadku zmiany na odpowiednie wersje kolorystyczne bo w menu występują teraz suwaki.poza tym trzeba przyznać że wersja dość fajna.błąd spacji wyeliminowany i jest to wersja ze strzałkami które można włączać i wyłączać kiedy się chce.coś dla tych którzy takich używali.
HTC One V

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2105 dnia: Lipiec 22, 2009, 10:30:43 »
Ja rowniez witam Kucharza i pozdrawiam.  :ok:
Rom V6.0 jest naprawde swietny no i pojawila sie nowa wersja klawiaturki gdzie niema problemu ze spacja.

Prosiłbym o linka do niej ... Wowczas o wiele sprawniej pojdzie mi dodawanie nowych rzeczy do kolejnej wersji :) Nie bede musiał tracic czasu aby znalezc konkretnie cos nowego :)

od razu trzeba by zaznaczyć że po instalacji tej klawiaturki znika w SIPmenu ta mała klawiaturka "systemowa qwerty".jest to może tylko problem tego że wersja 2.1 nakłada się na wersję wotowaną.przez wgotowanie w ROM może być przyjemniej.można by z niej usunąć od razu tą klawiaturkę mini qwerty czy jak się ona tam nazywa bo nie wiem czy ktoś w ogóle korzysta z tego wynalazku a przynajmniej ja tak robię przed instalacją.no i chwilkę zajmie spolszczenie menu setting jak i w Twoim przypadku zmiany na odpowiednie wersje kolorystyczne bo w menu występują teraz suwaki.poza tym trzeba przyznać że wersja dość fajna.błąd spacji wyeliminowany i jest to wersja ze strzałkami które można włączać i wyłączać kiedy się chce.coś dla tych którzy takich używali.

Juz pracuje nad odchudzeniem klawiaturki ze zbednych jezykow ... odnosnie spolszczenia menu ... to jest najmniejsze piwo ... gorzej z pracochlonnoscia nad wersjami kolorystycznymi ;) Ale wszystko po kolei ... Co do COMPACT qwerty ... tworca wlasnie oczekuje na w pelni działający pakiet w ktorej rowniez i ta klawiaturka działa ... Tak czy siak ... narazie przerabiam to co mam ... Jak wyjdzie razem z działającą CQ to przerobie i tamta ... Podkreslam ze moja wersja robocza jest wersja green i to na niej gotuje... potem testuje a na koncu zabieram sie za kolorowania itp ...

W kolejnej wersji ROMu przywroce tez oryginalna kolorystyke paskow Volume Control ... Co do IE to przyznam sie wam szczerze, że ja z nim nic nie robiłem ... Dopiero wy zwrociliscie mi uwage ze on nie działa ... mozliwe ze to wina jeszcze innego buildu 051 ktory zasotoswałem ... Ale jak mowie ... Powracam do 046 bo z nim nie było zadnych problemow, wiec moze i IE zacznie spowrotem działac  ... a od czasu 051 cały czas cos sie dzieje ... v 4.0 DI2 była na 046 tak ? (bo juz sam nie pamietam a kuchnie poszły w niepamiec po problemach z laptopwem kiedys tam ...

Takze to sa moje plany w kolejnej wersji:

- powrot do buildu 046
- nowsza klwaiturka (nad nia glownie będę pracował)
- oryg. kolorystyka paskow Volume Control (kolorowe beda w postaci CABow na chomiczaku)
- dodania do dodatkow CAB deaktywujacy dilaer Tachi. (Ja juz go miałem od dawien dawna tylko jakos cały czas o nim zapominałem, żeby zamiescic potrzebujacym ;)
- ...
- ...

zobaczymy co jeszcze ;)

a tak BTW:

Widzieliscie ten fajny mod do manili ? :) Ciekawa sprawa ... tylko ma jeszcze pare niedociagniec ale ogolnie spoko:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=539122
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 10:36:23 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline mobzd

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Legend
« Odpowiedź #2106 dnia: Lipiec 22, 2009, 10:41:45 »
Korzystam od jakiegoś czasu z ciekawego 'task managera'. Pozwala również na proste 'kolorowanie' więc można go łatwo dostosować do kolorystyki ROMu.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 10:51:29 wysłana przez mobzd »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2107 dnia: Lipiec 22, 2009, 10:47:58 »
Korzystam od jakiegoś czasu z ciekawego [url'http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=530564&highlight=Showcase]'task managera'[/url]. Pozwala również na proste 'kolorowanie' więc można go łatwo dostosować do kolorystyki ROMu.

Miałem go kiedys zainstalowanego ... ale brakowało mi tego skroconego szybkiego podgladu zuzycia pamieci jak to ma miejsce w oryginalnym i dlatego go wywalilem ... Wydaje mi ie ze tego typu rzecz mozna doinstalowac :) Gdyz nie widze konfliktow po instalacji ... Ale owszem ciekawy on jest :)

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #2108 dnia: Lipiec 22, 2009, 10:57:49 »

Juz pracuje nad odchudzeniem klawiaturki ze zbednych jezykow ... odnosnie spolszczenia menu ... to jest najmniejsze piwo ... gorzej z pracochlonnoscia nad wersjami kolorystycznymi ;) Ale wszystko po kolei ... Co do COMPACT qwerty ... tworca wlasnie oczekuje na w pelni działający pakiet w ktorej rowniez i ta klawiaturka działa ... Tak czy siak ... narazie przerabiam to co mam ... Jak wyjdzie razem z działającą CQ to przerobie i tamta ... Podkreslam ze moja wersja robocza jest wersja green i to na niej gotuje... potem testuje a na koncu zabieram sie za kolorowania itp ...

W kolejnej wersji ROMu przywroce tez oryginalna kolorystyke paskow Volume Control ... Co do IE to przyznam sie wam szczerze, że ja z nim nic nie robiłem ... Dopiero wy zwrociliscie mi uwage ze on nie działa ... mozliwe ze to wina jeszcze innego buildu 051 ktory zasotoswałem ... Ale jak mowie ... Powracam do 046 bo z nim nie było zadnych problemow, wiec moze i IE zacznie spowrotem działac  ... a od czasu 051 cały czas cos sie dzieje ... v 4.0 DI2 była na 046 tak ? (bo juz sam nie pamietam a kuchnie poszły w niepamiec po problemach z laptopwem kiedys tam ...

- powrot do buildu 046
- oryg. kolorystyka paskow Volume Control (kolorowe beda w postaci CABow na chomiczaku)
- dodania do dodatkow CAB deaktywujacy dilaer Tachi. (Ja juz go miałem od dawien dawna tylko jakos cały czas o nim zapominałem, żeby zamiescic potrzebujacym ;)
- ...
- ...

zobaczymy co jeszcze ;)

a tak BTW:

Widzieliscie ten fajny mod do manili ? :) Ciekawa sprawa ... tylko ma jeszcze pare niedociagniec ale ogolnie spoko:

Witaj po urlopie.
Tak, wersja 4.0 była na 046.
Info w 1 poście :ok:

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2109 dnia: Lipiec 22, 2009, 11:04:32 »

- powrot do buildu 046
- ...
- ...

zobaczymy co jeszcze ;)

a tak BTW:

Witaj po urlopie.
Tak, wersja 4.0 była na 046.
Info w 1 poście :ok:

heh widzisz co Urlop ze mna zrobil ? ;) sam 1 posta nie czytam :) Ale tak to jest jak sie jeszce nie oespalo 30 h w autokarze ;)

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
« Odpowiedź #2110 dnia: Lipiec 22, 2009, 11:11:03 »
Jeszcze troszkę i przestawisz się na odpowiednie tory :D

A na 051 (wersja w 6.0) nie miałem do tej pory żadnych problemów.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 11:26:27 wysłana przez dominik1980 »

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #2111 dnia: Lipiec 22, 2009, 11:31:04 »

Ja rowniez nie, pozatym ze raz mi sie kolko swiecilo a nie bylo sygnalu sms, ale powtarzam ze zdarzylo mi sie to tylko raz :mysli:, i wskaznik baterii mam np: 50% zrobie SR i spada do 42% a pozatym bardzo dobry rom :ok:
Rom Dark Innovation 2

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2112 dnia: Lipiec 22, 2009, 11:32:25 »

Ja rowniez nie, pozatym ze raz mi sie kolko swiecilo a nie bylo sygnalu sms, ale powtarzam ze zdarzylo mi sie to tylko raz :mysli:, i wskaznik baterii mam np: 50% zrobie SR i spada do 42% a pozatym bardzo dobry rom :ok:

Rysiek wlasnie to miałem napisac ... odnosnie tego kolka ;) I miałem to rowniez RAZ doslownie :) Ale nie wiem czy to było spowodowane jakims brakiem zasiegu Roaming czy poprostu buildem ...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 11:37:17 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #2113 dnia: Lipiec 22, 2009, 11:38:22 »

Rysiek wlasnie to miałem napisac ... odnosnie tego kolka ;) I miałem to rowniez RAZ doslownie :) Ale nie wiem czy to było spowodowane jakims brakiem zasiegu Roaming czy poprostu buildem ...
To dobrze ze tez to miales bo nikt nie pisal o tym i myslalem ze moze juz mam jakies omamy :grin:
Pozdrawiam
Rom Dark Innovation 2

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
« Odpowiedź #2114 dnia: Lipiec 22, 2009, 11:39:32 »
Ciekawe. Ja nie miałem jeszcze takiej przygody :wink:

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2115 dnia: Lipiec 22, 2009, 11:42:52 »
Bywa ;)

Ja zrobie sobie teraz ROM na 046 i zobacze czy kiedy kolwiek mnie sie to zdarzy znowu ... Jesli tak to bede miał mały zgryz WTF ;) Ale potestuje zobacze ... narazie jeszcze kawalek drogi przedemna zanim sobie nawet taki ROM sklece :)

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
« Odpowiedź #2116 dnia: Lipiec 22, 2009, 11:46:32 »
Ja dość długo byłem na 4.0. Między innymi z powodu "awarii" 5.0 i nie miałem przygody z kółkiem. No ale Diamond Diamondowi nie równy. Tak samo MDA Compact IV :wink:

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #2117 dnia: Lipiec 22, 2009, 11:47:00 »

mnie się to nie zdarzyło jeszcze.przyznam to jeszcze raz.jak dla mnie najmniej awaryjna wersja jaką testowałem.w zasadzie bezawaryjna.wgrałem zaraz jak wyszła i dopiero wczoraj robiłem HR bo za dużo testów z różnościami było.poza tym żadnych problemów.

P.S.już to gdzieś pisałem ale byłeś na wywczasie.zniknęły te strzałeczki do przesuwania w zakładce sms.podobno nigdy ich nie było jak ktos napisał ale gryzie mi się to z tym że w zakładce zdjęcia nadal są.to albo w oby dwóch by się przydały albo w żadnej bo gestami można przesuwać.
HTC One V

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
« Odpowiedź #2118 dnia: Lipiec 22, 2009, 11:50:53 »
Hmm... U mnie strzałki są zarówno w zakładce wiadomości jak i w zakładce zdjęcia

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2119 dnia: Lipiec 22, 2009, 11:53:48 »
Hmm... U mnie strzałki są zarówno w zakładce wiadomości jak i w zakładce zdjęcia

W wiadomosciach HTC usuneło te strzaleczki w manili2 w Zdjeciach zostawiło ... nie wiem czego ... mozna te strzalki dodac tylko instalując CABa z dodatkow z chomika munrus zoom extension czy jakos tak ... ale wtedy przywraca sie windowsowy czat sms :/ Niestety tak juz to HTC zaprogramowało w obecnej wersji manili2. pliki za to odpowiedzialne sa zbyt skomplikownaie powiazane zeby dalo sie z nich tylko wyciagnac stringi odpowiedzialne za same strzaleczki ... i tak chcac dodac strzaleczki plik wylacza rowniez nowy czat :/ Bo odpowiada z to ten sam plik ... a ja nie umiem bawic sie w kodowanie w mode9 i lua
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 11:55:47 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
« Odpowiedź #2120 dnia: Lipiec 22, 2009, 12:03:59 »
Rzeczywiście strzałki są tylko w zakładce zdjęcia.
Sorry za wprowadzanie w błąd że również są w zakładce wiadomości, ale pisałem z pamięci.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2121 dnia: Lipiec 22, 2009, 13:29:25 »
Ugotowałem sobie taki probny ROM na starszym buildzie 046 i z nowa klawiaturka ... to build był winowajca nie działającego IE bo teraz smiga ... A co do klawiaturki ... Niestety rowniez po wgotowaniu odchudzonej przezemnie wersji 2.1 z innych jezykow deaktywuje ona mozliwosc wyboru zwyklej windowsowej malej klawiaturki ... I wy zadecydujcie co z tym fantem ... czy wgtowac 2.1 ? Bo mnie osobiscie to dynda ze nie mam do wyboru tej malej ... i tak jej nigdy ale to nigdy jeszcze nie uzylem ... BTW ... U mnie smigaja wszystkie 3 klawiarurki ... Kompaktowa, Full, i Telefonu ... myslalem zei tu kompaktowa nie działa a jednak chodzi ... U was tez ?

EDIT:

Musze wam powiedziec, że ta klawiatura jest poporstu zaj....sta :) Zastnawiałem sie jak dodac słowka do slownika... a ona jakos sama dodaje jak sie napisze je w trybie ABC ... Musze jeszcze tylko male błędy w tlumaczeniu poprawic i klawiaturka gotowa :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 13:49:22 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #2122 dnia: Lipiec 22, 2009, 13:56:16 »
u mnie też chodzą wszystkie tzn.chodziły dopóki jej sobie nie usunąłem z caba bo nie korzystam z niej.kombinowałem też z wpisami do rejestru które są zawarte w cabie i udało mi się jedynie przywrócić ustawienia tej małej klawiaturki w "wprowadzanie danych" ale niestety samej klawiaturki nadal nie mam.z SIPmenu znika też mało istotny napis inne metody wprowadzania danych.nie wiem też jak jest z ustawieniami po wotowaniu w rom ale jak się instaluje z caba to w opcjach "angielskich" nazwijmy to nie pokazuje się wyłączanie wibracji mimo iż jak się wejdzie do samego pliku setting klawiatury 2.1 to są takie opcje.poprostu ten setting robi się jakby okrojony.
HTC One V

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2123 dnia: Lipiec 22, 2009, 13:59:25 »
No to jeszcze jedno ... czy wam ta klawiaturka podpowiada po wpisaniu kilku liter do kogo wyslac SMS bo wiem ze niektorzy z was z tego korzystaja a u mnie tylko takie biale pole wyskakuje i nie widze kontaktow podpowiedzianych do kogo mam wyslac sms po wpisaniu liter w polu do: ...

Juz sie doczytałem ze to znany problem ... Ale niestety rozwiazania nie widze ... u jednych działa u innych nie  ... jakichs pakietów brakuje a jendi albo nie moga pomoc (bo im ktos tam zabrania pakietow zamieszczac) a drudzy poprostu nie wiedza co powoduje ze im to działa :/ Mnie osobiscie to nie potrzebne ale wiem ze takie cos dla niektorych dyskwalifikuje te klawiaturke ...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 14:46:29 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline warper

• *
  • 83
  • Sprzęt: (...) HTC ELFIN -> MDA COMPACT IV, Soft: Dark Innovation v7.0
« Odpowiedź #2124 dnia: Lipiec 22, 2009, 20:34:29 »
Witam ja mam pytanie z innej beczki:
(w sumie w imieniu znajomego)

Poprzedni właściciel telefonu wgrał wersję 6.0 i jest taki motyw ze po wybudzeniu telefonu za kazdym razem jest chwila przestoju ok 5 sek zanim mozna cokolwiek zrobić, czy to norma czy ten model tak ma z każdym innym softem. Tak samo jak ktoś opisywał sprawę ze zdjęciami przy wejściu w album nic nie da sie zrobic trzeba odczekac swoje.

Przepraszam z góry jak sprawa była poruszana.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2125 dnia: Lipiec 22, 2009, 20:38:15 »
Witam ja mam pytanie z innej beczki:
(w sumie w imieniu znajomego)

Poprzedni właściciel telefonu wgrał wersję 6.0 i jest taki motyw ze po wybudzeniu telefonu za kazdym razem jest chwila przestoju ok 5 sek zanim mozna cokolwiek zrobić, czy to norma czy ten model tak ma z każdym innym softem. Tak samo jak ktoś opisywał sprawę ze zdjęciami przy wejściu w album nic nie da sie zrobic trzeba odczekac swoje.

Przepraszam z góry jak sprawa była poruszana.

Lekki eopoznienie po wybudzeniu Diamonda zawsze było ... ale na pewno nie az 5 sec ...

Co do albumu ... taki urok tego albumu ... aby potem mozna było plynnie palcem machac musi on wladowac w RAM troche zdjec stad takie chwilowe opoznienie zanim da sie cos zrobic ...

*

Offline warper

• *
  • 83
  • Sprzęt: (...) HTC ELFIN -> MDA COMPACT IV, Soft: Dark Innovation v7.0
« Odpowiedź #2126 dnia: Lipiec 22, 2009, 20:52:40 »
Czyli najpewniej HR i wgrać od nowa soft.? (czyściłem pamięć) Teraz sprawdzałem trwa to dokładnie 5 sek strasznie to irytujące jak trzeba gdzieś szybko zadzwonic. Jeżęli macie jakieś porady to proszę coś doradzcie strasznie nie lubie wgrywać softu.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2127 dnia: Lipiec 22, 2009, 20:55:47 »
Czyli najpewniej HR i wgrać od nowa soft.? (czyściłem pamięć) Teraz sprawdzałem trwa to dokładnie 5 sek strasznie to irytujące jak trzeba gdzieś szybko zadzwonic. Jeżęli macie jakieś porady to proszę coś doradzcie strasznie nie lubie wgrywać softu.

Ja Ci od siebie powiem tylko tyle ... Zapomnij jesli w Diamondzie chcesz gdzies cos zrobic naprawde szybko ;) Nie ma takiej mozliwosci na zadnym z ROMow ... Niestety :/ Taki juz jest Diamond.

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
« Odpowiedź #2128 dnia: Lipiec 22, 2009, 22:04:01 »
Krzysiecw mam pewna solucję, którą (jak myślę) warto dopisać do 1 posta. Otóż:

Zakupiłem Diamonda z Ery czyli MDA compact IV (dla brata, bo nie mógł przeżyć że mam Diamonda a on nie  :E ). Miał wszystko oryginalne, nigdy nie modyfikowany. Od razu poszedł HardSPL, zmieniłem ROM na DI v.6, później Radio (1.15), screen splash - krótko mówiąc wszystko to, co sam miałem w moim diamondzie, dosłownie to samo wrzuciłem na nowy nabytek MDA compact IV.

I co się okazało: Tylna kamera dawała podgląd w 256 kolorach (lub zdeformowanych kolorach, przeważał różowy). Zdjęcia również wychodziły takie jak na podglądzie. I nie była to wina ustawień, bo przegrzebałem dosłownie wszystko wraz z niektórymi modyfikacjami rejestru. Pomyślałem, że koleś sprzedał mi wadliwego diamonda z uwaloną kamerą (bo wcześniej nie sprawdzałem aparatu). Przełączyłem się na przednią kamerkę VGA i to samo - efekt różowości 256 kolorów. Tak więc stwierdziłem, że problem leży jednak w sofcie. Na naszym forum nie znalazłem absolutnie nic. Ludzie mają problemy z kamera która się nie odpala, nie zapisuje zdjęć, nie chce łapać focusa, ale nikt nie miał problemu z brakiem kolorów na podglądzie i zdjęciach i to na obu kamerach (przedniej i tylnej).

Dogrzebałem się na forum XDA tutaj: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=404712&highlight=camera+problem
Problem podobny (nie identyczny), ale rozwiązanie to samo.

Próbowałem postąpić tak jak ze znanym problemem SF=HR czyli sflashować Diamonda oryginalnym ROMem 2.03 dla HTC Diamond (nie brandowanego): RUU_Diamond_HTC_WWE_2.03.405.2_Radio_Signed_Diamond_52.51.25.26_1.09.25.23_Ship.exe
A później wgrałem znowu DI v.6. Efekt zerowy. Ciągle kamikadze z aparatem.

Aby rozwiązać problem, należy sflashować ROMem oryginalnym 1.93 a nie 2.x. Ja użyłem brandowego z T-Mobile konkretnie RUU_Victor_TMO_PL_1.93.118.3_Radio_Signed_Diamond_52.29a.25.13_1.00.25.16_Ship.exe  dostępnego na chomiku XCOOM. Później wgrałem DI v.6 i jak ręką odjął.

Stracha miałem, bo sprzęt nie był już na gwarancji, a na dodatek nie był mój :D
Dopowiem jeszcze, że w między czasie sprawdziłem także DI v.4 i problem takze występował. Nie wiem czy to wina całej rodziny DI czy ogólnie gotowanych ROMów. Spotkaliście się kiedyś z czymś podobnym?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2129 dnia: Lipiec 22, 2009, 22:13:50 »
Krzysiecw mam pewna solucję, którą (jak myślę) warto dopisać do 1 posta. Otóż:

Zakupiłem Diamonda z Ery czyli MDA compact IV (dla brata, bo nie mógł przeżyć że mam Diamonda a on nie  :E ). Miał wszystko oryginalne, nigdy nie modyfikowany. Od razu poszedł HardSPL, zmieniłem ROM na DI v.6, później Radio (1.15), screen splash - krótko mówiąc wszystko to, co sam miałem w moim diamondzie, dosłownie to samo wrzuciłem na nowy nabytek MDA compact IV.

I co się okazało: Tylna kamera dawała podgląd w 256 kolorach (lub zdeformowanych kolorach, przeważał różowy). Zdjęcia również wychodziły takie jak na podglądzie. I nie była to wina ustawień, bo przegrzebałem dosłownie wszystko wraz z niektórymi modyfikacjami rejestru. Pomyślałem, że koleś sprzedał mi wadliwego diamonda z uwaloną kamerą (bo wcześniej nie sprawdzałem aparatu). Przełączyłem się na przednią kamerkę VGA i to samo - efekt różowości 256 kolorów. Tak więc stwierdziłem, że problem leży jednak w sofcie. Na naszym forum nie znalazłem absolutnie nic. Ludzie mają problemy z kamera która się nie odpala, nie zapisuje zdjęć, nie chce łapać focusa, ale nikt nie miał problemu z brakiem kolorów na podglądzie i zdjęciach i to na obu kamerach (przedniej i tylnej).

Dogrzebałem się na forum XDA tutaj: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=404712&highlight=camera+problem
Problem podobny (nie identyczny), ale rozwiązanie to samo.

Próbowałem postąpić tak jak ze znanym problemem SF=HR czyli sflashować Diamonda oryginalnym ROMem 2.03 dla HTC Diamond (nie brandowanego): RUU_Diamond_HTC_WWE_2.03.405.2_Radio_Signed_Diamond_52.51.25.26_1.09.25.23_Ship.exe
A później wgrałem znowu DI v.6. Efekt zerowy. Ciągle kamikadze z aparatem.

Aby rozwiązać problem, należy sflashować ROMem oryginalnym 1.93 a nie 2.x. Ja użyłem brandowego z T-Mobile konkretnie RUU_Victor_TMO_PL_1.93.118.3_Radio_Signed_Diamond_52.29a.25.13_1.00.25.16_Ship.exe  dostępnego na chomiku XCOOM. Później wgrałem DI v.6 i jak ręką odjął.

Stracha miałem, bo sprzęt nie był już na gwarancji, a na dodatek nie był mój :D
Dopowiem jeszcze, że w między czasie sprawdziłem także DI v.4 i problem takze występował. Nie wiem czy to wina całej rodziny DI czy ogólnie gotowanych ROMów. Spotkaliście się kiedyś z czymś podobnym?

Kaamien dzieki za info ale jesli chodzi o problem sr=hr ... na XDA pisza aby flashowac ROMem 2.03 oryginalnym wiec sam juz nie wiem ... problem wystepuje tylko w blednym flsshu sektorow ROMow gotowanych ... znane task 29 ... Mozliwe ze 1.93 robi poprostu to samo ... Aczkolwiek narazie w 1 poscie nic niebede ruszał ;) Poki ludziom pomogło to co napisane było to nie bede zmienial ... jesli jednak ktos bedzie miał jakies problemy z aparatem to od razu odesle do Twojego posta w 1 poscie ... narazie takich nie zaobserwowałem ;) niemniej jednak dzieki za cynk w razie W.

Ja cały czas walcze zeby ta nowa klawiaturka podpowiadała mi adresatow w SMS... niestety narazie bezskutecznie :/

EDIT:

No i musze sie wam pochwalic ... Udało mi się zmusic swoj własny pakiet klawiatury 2.1 zeby podpowiadał adresatow ;) Tak wiec prace nad ROMem ida do przodu :) To tyle z placu boju :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 22:35:58 wysłana przez Krzysiecw »