EzInput 2.1

• 19 Odpowiedzi
  • 9457 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
EzInput 2.1
« dnia: Lipiec 15, 2009, 14:33:50 »
takie cosik ukazało się dzisiaj moim oczom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=536215
Napisane: Lipiec 14, 2009, 23:21:45
przyznam że używam od wczoraj tej wersji i narazie błąd spacji się nie pojawił.zobaczymy jak będzie dalej.wystarczy przetłumaczyć menu na polskie,pozbyć się niepotrzebnych języków i można wgotować w rom ale to zadanie dla specjalistów :)
Napisane: Lipiec 15, 2009, 09:02:34
mam pytanko do specjalistów bo widzę że zainteresowanie tą wersją EzInput nie jest zbyt duże.może sam temu podołam które pliki usunąć aby odchudzić klawiaturę tak by pozostały jedynie polski i angielski język? ze spolszczeniem ustawień chyba nie będzie kłopotu bo są one wszystkie w jednym miejscu.
HTC One V

*

Offline Kamill

• 357
  • Sprzęt: SGS
Odp: EzInput 2.1
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 15, 2009, 14:54:47 »
Jedyny duży minus tej klawiatury to biały ekran podczas wpisywania odbiorców na ekranie sms. Poza tym jest świetna

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 15, 2009, 15:26:01 »
troszkę zmieniło się ustawienie przycisków dzięki temu spacja wydłużyła się(klawiatura telefonu tej akurat używam) i szybkie pisanie jest jeszcze łatwiejsze.mówiąc wprost łatwiej w nią trafić hehe
HTC One V

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 15, 2009, 16:59:39 »
NIE polecam tej klawiatury użytkownikom starszych ROMów. Mi tak namieszała w systemie, że zmieniła okna dialogowe na te z Diamonda 2, po odinstalowaniu straciłem w ogóle możliwość wyboru standardowej klawiatury qwerty i compact qwerty (na szczęśćie miałem zainstalowaną też finger keyboard, która działała...), system zaczął się wieszać i odstawiać totalne szopki (pomógł dopiero hard reset). Jak dla mnie to amatorszczyzna i niedorobiony bubel. O niebo lepsza jest Finger Keyboard, która nie robi z systemu śmietnika.

ps. Ez instalowana na czysty system
ps2. ROM 2.03.510.2 Classic by Billyj80
ps3. Nie polecam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2009, 17:02:36 wysłana przez aope »
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

*

Offline Kamill

• 357
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 15, 2009, 17:45:45 »
aope, masz TF3D 2?

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 15, 2009, 21:10:34 »
NIE polecam tej klawiatury użytkownikom starszych ROMów. Mi tak namieszała w systemie, że zmieniła okna dialogowe na te z Diamonda 2, po odinstalowaniu straciłem w ogóle możliwość wyboru standardowej klawiatury qwerty i compact qwerty (na szczęśćie miałem zainstalowaną też finger keyboard, która działała...), system zaczął się wieszać i odstawiać totalne szopki (pomógł dopiero hard reset). Jak dla mnie to amatorszczyzna i niedorobiony bubel. O niebo lepsza jest Finger Keyboard, która nie robi z systemu śmietnika.

ps. Ez instalowana na czysty system
ps2. ROM 2.03.510.2 Classic by Billyj80
ps3. Nie polecam

jak to często bywa ostatnio Rom Romowi nie równy.mi śmiga wyśmienicie.przynajmniej jak na razie nie mam karygodnego jak dla mnie bugu ze spacją o którym już gdzieś kiedyś pisałem.co do odinstalowania często tak było od dawien dawana z ta klawiaturą że po odinstalowaniu "zabierała" ona ze sobą do kosza pliki odpowiedzialne za inne rzeczy i ja się do tego przyzwyczaiłem jeszcze za czasów XDA Orbit.czy to jest wada,hmmm może drobna.HR mi nie straszny jak niektórym.Finger keyboard będzie dla mnie odpowiednią klawiaturą jak wyjdzie w końcu porządna skórka 12-sto klawiszowa.ja tylko takich używam.narazie jest dla mnie bezużyteczna.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2009, 21:19:16 wysłana przez fala77 »
HTC One V

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 16, 2009, 08:30:23 »
@Kamill: nie :) TF3D, wersja druga jest dla mnie jeszcze zbyt niestabilna :)
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

*

Offline Kamill

• 357
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 16, 2009, 09:49:50 »
A widzisz, tu tkwi problem:
It doesn't work on ROMs that doesn't have Topaz/Rhodium Packages, if you install it on this kind of ROMs, it may cause a not bootable system after the soft reset.

Swoją drogą TF3D 2 jest na tyle dopracowany, że można bez problemu pracować na nim - polecam :)

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 17, 2009, 09:56:37 »
Tak to bywa jak sie nie doczyta odpowiedniego watku w całości...

Manila 2 jest już dopracowana i można ją z powodzeniem instalować. A klawiaturka - rozwija się już od dość dawna aczkolwiek nie jest to coś wyjątkowego na tle konkurencji.
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 17, 2009, 13:16:13 »
Tak to bywa jak sie nie doczyta odpowiedniego watku w całości...

Manila 2 jest już dopracowana i można ją z powodzeniem instalować. A klawiaturka - rozwija się już od dość dawna aczkolwiek nie jest to coś wyjątkowego na tle konkurencji.

w zasadzie używam teraz DI v6 i wcale nie zauważyłem żeby była niedopracowana,tu masz całkowitą rację chociaż faktycznie nie jest to jeszcze wersja finalna.nie działają wideo rozmowy i konferencje ale i tak z tego nie korzystam,zresztą chyba nie jestem wyjątkiem :) co do klawiaturki faktycznie EzInput rozwija się już od dawna zamieściłem tylko ten temat bo jest to poprostu odsłona 2.1 i mnie działa o wiele lepiej niż 2.0.
HTC One V

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 17, 2009, 23:12:29 »
DI 2 v6.0 ;)
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 18, 2009, 11:43:59 »
ta klawiaturka blokuje mi dostep do tej standardowej klawiaturki WM6 tej malutkiej, czy tez tak macie???

ps. chyba dobra wiadomosc dla mike'a ta klawiaturka dziala dobrze na wm6.5, to znaczy mozna zmieniac klawiaturki normalnie z dolnego menu
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2009, 11:55:13 wysłana przez billyj80 »
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 18, 2009, 12:26:09 »
ta klawiaturka blokuje mi dostep do tej standardowej klawiaturki WM6 tej malutkiej, czy tez tak macie???

ps. chyba dobra wiadomosc dla mike'a ta klawiaturka dziala dobrze na wm6.5, to znaczy mozna zmieniac klawiaturki normalnie z dolnego menu

blokuje tą klawiaturkę. też tak mam.
HTC One V

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 18, 2009, 13:46:05 »

to swietnie, dzieki Billy. a jest polska wersja? mozesz mi podeslac na maila bo nie mam tu mozliwosci zabawy w zmiane na pl

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 18, 2009, 14:02:06 »

to swietnie, dzieki Billy. a jest polska wersja? mozesz mi podeslac na maila bo nie mam tu mozliwosci zabawy w zmiane na pl

nie ma aż takiej zabawy.wystarczy wyedytować EzInputSettings.exe lub jego mui i zmienić wpisy w rejestrze.HLM-->HTC-->ezsip-->SIPItemName co by w menu SIP były polskie nazwy
HTC One V

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 18, 2009, 19:41:33 »
przyznam że używam od wczoraj tej wersji i narazie błąd spacji się nie pojawił.zobaczymy jak będzie dalej.wystarczy przetłumaczyć menu na polskie,pozbyć się niepotrzebnych języków i można wgotować w rom ale to zadanie dla specjalistów :)
Napisane: Lipiec 15, 2009, 09:02:34
mam pytanko do specjalistów bo widzę że zainteresowanie tą wersją EzInput nie jest zbyt duże.może sam temu podołam które pliki usunąć aby odchudzić klawiaturę tak by pozostały jedynie polski i angielski język? ze spolszczeniem ustawień chyba nie będzie kłopotu bo są one wszystkie w jednym miejscu.
Witam.
Umnie tez juz niema bledu spacji ale za to jak dam nowy sms i chce wybrac do kogo to nie dziala mozliwosc wybrania osoby z listy. Trzeba dopiero wejsc w opcje i dodaj odbiorce. Tez tak macie ?
Rom Dark Innovation 2

*

Offline Kamill

• 357
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 18, 2009, 19:52:41 »
Wystarczy wgotować klawiaturkę w rom i wszystko działa git.

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 08, 2009, 09:31:07 »
Witam, jak pobrać tą klawiaturkę, bo wchodze na stronkę z linkami i nie ma... szukałem w gogle, na RS, torrencie... help

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 08, 2009, 09:46:53 »
oj kolo,kolo przeczytaj dobrze bo w linku xda na pierwszej stronie jest jak byk DOWNLOADS.
HTC One V

*

Offline xander122

• 514
  • Sprzęt: e52
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 13, 2010, 19:59:04 »
nie wiem dlaczego ale ja mam tylko pełną quwerty.nie ma natomiast numerycznej t9.jakieś sugestie??