Po dzisiejszym testowaniu romow od mike 1986 i DI2 powrociłem do xcoom FR 841.Nie wiem ale wydaje mnie sie ze to jeden z najszybszych jak i najlepiej dzialałacych romow, aczkolwiek trzeba przyznac ze inni walcza z manilia 2 cz tez z WM 6.5 i chwała im za to.Jednakze jesli chodzi o WM 6.1 i manilie 1 to nie ma lepszego romu. Autor romu obiecal nam w maju nowy romik a tu maj sie konczy i nie ma nic .Obiecalem sobie ze jak xcoom juz nie wypusci nowego romu to przesiade sie na Palm Pre oczywiscie jak tylko bedzie dostepny.
Potwierdzam, że 8.4.1 jest najlepszym romem jaki miałem w telefonie, aczkolwiek ostatnio wgrałem sobie dark innovation 2 (4.0) od Krzysiecw i powiem szczerze, po dniu użytkowania i "dostrajania" wszystkiego jestem równie zadowolony jak z romu xcooma. Jest to co prawda manila2 i ma jakieś tam wady, ale moim zdaniem każdy rom wady ma. Jeśli chodzi o szybkośc działania to mogę powiedzieć że dark innovation jest nawet "ciut" szybszy od fireromu, ale to może być tylko moje odczucie.
Jeśli chodzi o całą resztę, czyli maile, sms-y, kalendarz itp. to to jest tylko kwestia przyzwyczajenia a w niektórych przypadkach jak np. zakładka "ludzie", gdzie można dodawać zdjęcia do kontaktów, troszkę mi kłopotu przysporzyła, bo po wstawieniu fotek do kontaktów wszystkie zdjęcia były "rozmyte"....
Tutaj pomógł zwykły windows i zmniejszenie rozmiarów zdjęć... teraz wyglądają jak w romie xcooma...

Resztę ustawiłem jak w poprzednim romie i potwierdzam, że jest dobry i chodzi równie dobrze...
Swoją drogą też czekam i czekam na jakiś znak że "będzie nowy rom" od xcooma ...a tu cisza...

Trzeba chyba jeszcze poczekać...