Włączenie ekranu po otrzymaniu raportu - FireRom

• 10 Odpowiedzi
  • 1873 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Włączenie ekranu po otrzymaniu raportu - FireRom
« dnia: Maj 25, 2009, 00:41:15 »
Witam

Pisałem juz o tym w wątku o FireRomie ale nie spotkałem się z odzewem. Problem dotyczy włączenia się ekranu po otrzymaniu raportu. Odtwarzany jest (domyślny w romie) dzięk "dostałeś smsa.. "  i ekranik się włącza. Pytanie - jak to zlikwidować?

Dodam, że gdy dostaje normlanego smsa ekran się nie włącza, a w AC przy wake up on new sms mam ustwione poprawnie czyli disable.
Zainstalowany jest także RaportEraser ale to chyba nie ma wpływu.

Generlanie niby drobnostka a jednak troche przeszkadza, po wysłaniu smsa nie można od razu wsunać telefonu do kieszeni, trzeba odczekać na raport i dopiero uśpić go.

Aha - wiem ze mozna raporty całkowicie wyłączyć - ale nie o to chodzi..

*

Offline homas

• 13
Odp: Włączenie ekranu po otrzymaniu raportu - FireRom
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 25, 2009, 11:37:10 »
Podpinam sie do pytania, mam dokladnie ten sam problem.
Mile widziane rozwiazanie nie zawierajace HR.

*

Offline picio23

• 14
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 25, 2009, 12:15:13 »
Odpalamy SMS Report Eraser i na samym dole odhaczmy ptaszka pod tytułem: Nie wyświetlaj wiadomości o wysłaniu.  Sprawdźcie czy to o to Wam chodziło.

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 25, 2009, 13:10:22 »
Niestety powoduje to tylko dodatkowy "beep"  po wysłaniu smsa. Problem zostaje

*

Offline picio23

• 14
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 25, 2009, 13:31:47 »
A w programach jest jeszcze coś takiego jak Raport doręczenia Włącz-Wyłącz. Spróbuj z tym pokombinować

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 25, 2009, 16:16:29 »
No jest.. i działa dokładnie tak jak powinno - włącza i wyłącza raporty w ogole.  Nie o to chodzilo..  jakis inny pomysł?

grr:/ jednak nie działa.. wyłączyło otrzymywanie raportów ale już włączyć nie chce. Pomogło włączenie normlanie w opcjach smsów. Ale problem został
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 16:35:04 wysłana przez frytek »

*

Offline wojtekml

• 423
  • Sprzęt:HTC Buzz(Wildfire), LG GT540(Swift)
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 25, 2009, 18:08:54 »
No jest.. i działa dokładnie tak jak powinno - włącza i wyłącza raporty w ogole.  Nie o to chodzilo..  jakis inny pomysł?

grr:/ jednak nie działa.. wyłączyło otrzymywanie raportów ale już włączyć nie chce. Pomogło włączenie normlanie w opcjach smsów. Ale problem został
To samo zauważyłem i również nie mam pojęcia już jak z tym walczyć....
Wydaje mi się jednak że opcja "wiadomość została dostarczona" jest tylko dla opcji mms, bo ten dźwięk jest dostępny w start/ustawienia/dźwięki tylko dla wiadomości mms. Nie ma opcji dostarczenia sms-a. Wymuszanie doręczenia natomiast jest dostępne w opcjach sms stąd słychać informację. No i ekran się załącza.

Dokładnie to chodzi mi o to, że w ustawieniach telefonu i dźwięków nie ma opcji "wysłanego sms-a", a zauważcie że gdy dostajemy sms-a to ekran się nie wzbudza, bo ma ustawiony dźwięk w opcjach dźwięków telefonu, jakby była opcja wysłanego sms-a to pewnie też by się nie wzbudzał, a tak to lipa...

Może xcoom mógłby jakoś temu zaradzić albo chociaż podpowiedzieć....   :grin:
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 20:21:10 wysłana przez wojtekml »
HTC Buzz (Wildfire) , Android 2.2.1 (2.22.405.1), radio 3.35.20.10
LG GT540 (Swift) , v20A Eclair 2.1

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 25, 2009, 22:05:27 »
No dokładnie - to jest jakby inna katagoria tego dźwięku;)  Potrwiedza to dziwny fakt ze np w momencie jego odtwarzania jak wygasze ekran to dźwięk gaśnie ale jak za jakis czas go włącze do dzwięk jest dogrywany do końca. Tak jakby umiał być "grany" tylko przy włączonym wyświetlaczu.

Ktoś ma jakiś pomysł?   Fajna opcja z tymi raportami szczegolnie wlasnie w połączeniu z raport eraserem.. nie martiwsz sie wtedy o nie w ogole.. tylko ze no..  w przypadku jezeli ekran sie zalacza to nieco dyskwalifikuje to...

*

Offline homas

• 13
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 25, 2009, 22:57:27 »
Odnosnie wypowiedzi tutaj i w watku z FireRomem, ja mam wrazenie ze problem pojawil sie po pewnym czasie uzytkowania romu.
Na poczatku pojawil sie tylko przy wylaczony dzwieku, gdy telefon byl ustawiony na wibracje ale teraz mam juz pelen pakiet tej zlosliwosci :)
Wydaje mi sie, ze moze jakis inteligenty wpis do rejestru cos by pomogl, tylko watpie abym sam go wymyslil.

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 26, 2009, 00:07:27 »
No ja tez raczej nie będę próbował;p 

No coż, jakby ktoś z bardziej doświadczonych forumowiczów zajął się problemem byłoby miło.

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 03, 2009, 23:58:30 »
Sorry, ze tak bezczelnie odświeżam wątek, ale problem nie został rozwiązany a może teraz ktoś jeszcze go dostrzeże.