Internet poprzez USB, problem (DELL Axim x5).

• 5 Odpowiedzi
  • 1969 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Internet poprzez USB, problem (DELL Axim x5).
« dnia: Wrzesień 04, 2008, 17:42:47 »
Witam. Mam problem dotyczący połączenia internetowego pomiędzy komputerem stacjonarnym a kieszonkowym (PPC). Otóż, gdy podłączam mojego PDA (Dell Axim X5) poprzez kabel USB, to internet (poprzez router, nie żadna bezprzewodowa radiówka) niby jest (gadu-gadu działa), lecz przeglądarka nic nie wyświetla i zwraca komunikat ˝Nie znaleziono poszukiwanej strony.˝ Słyszałem, że to może mieć związek z jakimiś ustawieniami serwera DNS, ale nie jestem pewny. Bardzo proszę o instrukcje i o to, by nie pisać odpowiedzi typu ˝po co ci internet poprzez USB jeśli masz go na komputerze?˝ Z góry dzięki, pozdrawiam.

P.S
Do synchronizacji używam ActiveSync'a, a do przeglądania stron - Internet Explorer'a lub Opere.

*

Kordus

Odp: Internet poprzez USB, problem (DELL Axim x5).
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2008, 23:14:28 »
Opera na x5? ile masz wolnego ramu?
Spróbuj HR, nigdy nie próbowałem udostępnić neta przez usb, ale najpewniej masz coś pokopane w ustawieniach.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 06, 2008, 15:08:43 »
Tak, opera działa na x5 (WM 2003 SE). Mam sporo wolnej pamięci i 64 ramy. Też myślę, że trzeba zmienić coś w ustawieniach ale nie wiem jak :/ Jeśli ktoś się orientuje to proszę o odpowiedź.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2008, 15:11:06 wysłana przez knopeck »

*

Kordus

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 06, 2008, 19:02:31 »
sporo? opera potrafi zajmować nawet 40mb, u mnie max 20cos.  Przez usb powinno działać na fabrycznych ustawieniach, próbowałeś hr?

*

krisbaran

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 06, 2008, 21:15:57 »
Ewentualnie sproboj zrobic rest routera, do ustawien fabrycznych... a ustawienia DNS i IP? najlepiej automatyczne...powinno od razu wykrywac...

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 07, 2008, 15:20:41 »
Zrobiłem HR. Kiedy, np. wypalam gg i klikam na "statystyki" to pisze, że odbiera pakiety. Ale tu raczej nie chodzi o samo połączenie ale o skonfigurowanie przeglądarki internetowej lub coś w ustawieniach połączeń internetowych. No cóż, nie tylko na tym forum nie ma jednoznacznej odpowiedzi na mój problem. Widocznie coś jest nie tak z moim PDA, ale będę szukał dalej.

dodane:
Znalazłem jakiś artykuł. Jak myślicie, wypali?
http://www.pocketpcfrance.info/default.asp?r=ras

dodane:
Dziękuje wam za próbę udzielenia pomocy. Już jest wszystko ok.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2008, 16:08:43 wysłana przez knopeck »