SPV M2000 Blue Angel

• 40 Odpowiedzi
  • 7163 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV M2000 Blue Angel
« dnia: Lipiec 23, 2009, 16:39:23 »
Witam. Dostałem palmtop co w opisie. Jest on z Holandii. Jestem laikiem w tych sprawach. Mam do niego tylko ładowarkę. Chciałbym wgrać mu najnowsze oprogramowanie i język polski. Co jest niezbędne aby to zrobić ?
Prosiłbym o linki do jakiegoś kabla do programowania. Rysik obojętny ? Czy musi byc specjalny do modelu ? Ale to chyba bez różnicy :D Czy potrzebna jest karta? Bo takiej nie posiadam a na razie nie mam tyle pieniędzy, choć jeśli jest niezbędna to będę musiał kupić.

Proszę o pomoc krok po kroku co mam robić. Co ściągnąć? Co wgrać? Proszę o sprawdzone pliki :) Jeśli trzeba to podam jakieś informacje które można wydobyć z telefonu tylko proszę napisać co mam podać i gdzie mogę to odczytać.

Z góry dziękuje :)

Pozdrawiam

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: SPV M2000 Blue Angel
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 23, 2009, 17:09:25 »
1. przeczytaj po kolei wszystkie tematy z pierwszej strony tego działu(zacznij od dołu) :)
2. potrzebny jest kabel albo lepiej stacja dokująca (stabilniejsza)
3.rysik jest dedykowany, ale działać bedzie kazdy
4. karta jest wskazana chociażby 128MB, max to 4GB SD nie SDHC
5. Tu nikt nie prowadzi za rączkę, doceniana jest samodzielność i czytanie ze zrozumieniem.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 17:11:35 wysłana przez Antej »

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 26, 2009, 16:25:51 »
Jak chcesz dobra pomoc to napisz do mnie na gg 4795645(zawsze niewidoczny)

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 06, 2009, 13:26:26 »
Już sobie poradziłem :) Mam wgrany Windows 6.1 PL . Na razie go testuję ponieważ miałem 6.5 ale strasznie mulił.
Mam kilka pytania :
1. Jak i czy jest sens podkręcać procesor?
2. Jaką baterię kupić? Ponieważ moja trzyma niecały dzień. I ile nowa bateria powinna trzymać?

Pozdrawiam

*

Offline pllonger

• *
  • 81
  • Sprzęt: IPAQ h6340 || Samsung i780 || Motorola Cliq
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 06, 2009, 14:15:58 »
ad 1.) podkrecac warto...szczegolnie do grania, emulacji itp... wtedy to bardzo przydatna rzecz ;) A jezeli pda nie muli to do zwyklego uzytkowania mozna zmniejszyc taktowanie procesora i zaoszczedzic na bateri.
ad 2.) bateria trzyma 1 dzien...ale jakiego uzytkowania?? Moze to po prostu znaczy ze bardzo intensywnie uzytkujesz swoj sprzet...Generalnie jezeli palmtop wylancza sie w "okolicach" 0% naladowania bateri jest ona w dobrym stanie i nowa nie bedzie trzymac duzo dluzej.
Pozdrawiam
Po rozum do głowy chodzą tylko ci,którzy mają nadzieję  go tam spotkać...

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 06, 2009, 16:07:48 »
Tak, gram w gry i pewnie pomogło by mi podkręcenie procesora :) Mógłbyś mi napisać jak to zrobić bo nigdzie nie mogę znaleźć :)

Co do użytkowania telefonu to tak:
około 50 wiadomości tekstowych wysyłanych jak i odebranych
chwila gry :)
czasami internet przez wifi
oraz sluchanie mp3 na sluchawkach

Pozdrawiam

*

olmeca

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 06, 2009, 16:33:42 »

*

Offline pllonger

• *
  • 81
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 06, 2009, 20:31:14 »
Ewentualnie jeszcze Pocket Hack Master. A Blue Angela nie mam wiec nie wiem czy przy takim uzytkowaniu dzien na bateri to duzo czy malo ;)
Pozdrawiam

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 07, 2009, 13:47:47 »
Nie będę zakładać nowego tematu. Potrzebuję program do nagrywania dźwięku. Przez notatkę jest ok ale tylko nagrywa 3:10 i trzeba od nowa. A potrzebuję na jakieś 30 min. Coś takiego :) Czy mógłby mi ktoś podać taki program ? :) niestety nie mogę znaleźć. Sama nazwa wystarcz :) linki też mile widziane :D I jeszcze jedno pytanie :D Czy może jest taki program że nagrywa i działa w tle? :D tzn że mógłbym pisać w tym momencie smsa? :) lub szperać po menu ? :D

Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam

EDIT

Mam już XCPUScalar. Co teraz zrobić? które suwaki mam przesunąć i do ilu ? :) Czy jak zmniejsze procesor do 100 Mhz to zużycie baterii będzie mniejsze ? :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2009, 14:03:51 wysłana przez Muran »

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 07, 2009, 17:19:10 »
Sprawdź w notatniku gdzie jest zapisywany plik(storage czy pamiec glowna) i odłącz wyłącznie podświetlenia. Ostatnio nagrałem 30minut rozmowy u lekarza wiec da sie.
U mnie pamiec głowna jest na poziomie 25MB free, a mialem zapis do pamieci urzadzenia, moze malo miejsca w pamieci jest powodem krotkich notatek.

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 08, 2009, 00:17:52 »
A czy jest jakiś program który działa w tle ? :)

Ponawiam pytanie co do instrukcji podkręcania :)

*

Offline pllonger

• *
  • 81
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 08, 2009, 14:16:27 »
Instrukcja będzie pod Pocket Hack Mastera...Jestem z dala od stacjonarnego neta a pakietu szkoda na download XCPU :P
1. Instalujemy i uruchamiamy pocket hack mastera
2. klikamy speed configuration, naszym oczom ukazuje się lista predefiniowanych ustawień. Próba ich przetestowania zazwyczaj kończy się zwisem i SR. Przytrzymujemy rysik gdzieś na liście  z menu wybieramy   add manual speed i wtedy możemy zmieniać szyne (L), mnożnik CPU(N), szyne pamięci(A, jest tylko do wyboru 0 i 1 , czasami wymaga przestawienia) oraz taktowanie LCD_26(to chyba akcelerator 2D :P, ustawienia analogiczne jak w A). Resztę opcji najlepiej nie zmieniać. Warto gdzieś zapisać domyślne ustawienia i dopiero wtedy  zaczynać zabawę ;) Po skończonym ustawianiu(panel z prawej pokazuje jak ustawienia wymiernie przekładają się na taktowanie) klik w  "ok" i na dole listy z częstotliwościmi są nasze ustawienia.
3. Przytrzymujemy na nich rysik i wybieramy test setting. Jeśli test zakończy się pomyślnie możemy dodać ustawienia do ulubionych, ustawić je jako domyślne przy starcie PHM etc. Natomiast zwis oznacza że trochę przedobrzylismy :P
Myślę że opis w miarę czytelny i zrozumiały ;)
Ps. Lepiej zwiększać szyne niż mnożnik...to daje większego kopa :P
Pozdrawiam

« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 13, 2009, 22:20:58 »
Nie będę zakładał nowego tematu więc zapytam tutaj.

1. Dziś zobaczyłem że jest Windows 6.1 PL z kuchnią. Co to takiego jest ? :)
2. Mam Windows 6.1 PL od Ham3r. Słyszałem że jest jakaś wersja windowsa szybsza od tego. Zależy mi na jak najszybszym windowsie po PL. Mógłby mi ktoś doradzić jaki? :)
3. Od pewnego czasu gdy wysuwam w połowie BlueAngela obraz zaczyna szwankować. Coś z taśmą na pewno. Kiedyś czytałem że do innego HTC jest jakiś sposób żeby tą taśmę czymś obkleić. Jakimś sreberkiem. Mam nadzieje że ktoś wie o co chodzi. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 13, 2009, 22:26:11 »
1. Zestaw narzędzi dla zaawansowanych użytkowników do zbudowania nowego ROMu
2. PL masz niewielki wybór chyba po jednym z każdej edycji, szukaj czytaj i testuj. Każdy WM ma jakieś niedociągnięcia
3. Tak zwykle to kres taśmy=> w BA oznacza to wymiane całego LCD. O naprawach taśmy szukaj w FAQ w dziale Wizard

Na każde z tych pytań znalazłbyś odpowiedź szukając na tym forum a głównie czytając FAQ z każdego działu.

« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 13, 2009, 23:02:08 »
Dzięki wielkie. Czy jest możliwość aby mój internet radiowy rozdzielić po wifi do pocketpc? Tzn chodzi mi o to czy na jednej antenie można łączyć się z nadajnikiem i telefonem aby udostępnić te łącze? Czy tylko router?

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 13, 2009, 23:28:57 »
O ile sie dobrze orientuje to jest taki program na PDA, płatny.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 14, 2009, 10:41:14 »
Muran, żaden soft nie pomoże.
Jedna karta sieciowa WLAN potrafi działać tylko na jednym SSID na raz (poza szczególnymi przypadkami z dwoma SSID, ale na jednej częstotliwości po użyciu specjalnych technik dostępnych na niektórych chipsetach i systemach, głównie w routerach), a poza tym tylko w jednym trybie na raz (ad-hoc albo klient w trybie infrastructure, czyli podłączony do routera).
Jedyna teoretyczna możliwość, to zakupienie dodatkowej karty WLAN na SDIO (wsadzanej do portu SD) i udostępnienie sieci za pomocą softu takiego, jak ICSControl z jednej karty na drugą. Ale karta taka przekroczy w cenie wartość samego BA :)
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 14, 2009, 11:31:29 »
mam info ze na Kaiser ten program dzialal, nie testowalem go wiec nie znam szczegolow. Co do karty WiFi to jesli mowisz o standardowej karcie to jej kosz jest w okolicach 100-140zl

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
  • Sprzęt: MDA III HTC HD2 SG NOTE 3
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 14, 2009, 15:20:44 »
Dzięki wielkie. Czy jest możliwość aby mój internet radiowy rozdzielić po wifi do pocketpc? Tzn chodzi mi o to czy na jednej antenie można łączyć się z nadajnikiem i telefonem aby udostępnić te łącze? Czy tylko router?

Chłopaki już zakombinowali chyba za dużo.

Chodzi Tobie by udostępnić net do Twojego PPC , a twój net dochodzi do Ciebie od jakiegoś operatora drogą radiową (tak jak w moim przypadku) , a nie podzielić net poprzez PPC do innych urządzeń. Niektórzy operatorzy dają Access Pointa , który ma Wi-Fi , musisz zobaczyć. Jeśli nie ma to niestety zostaje dokupienie rutera. Sam posiadam w domu NETGEARA WGR614 , którego na Allegro wyrwiesz już za 80 zeta z przesyłką. Podpięte do niego 3 stacjonarki po kablu, 2 lapy po Wi-Fi i 2 PPC też po Wi-Fi (dwaj bracia w jednym domu , wiadomo   :grin: ) i daje rade.
Narażać się? Po co? I tak z Władzą nie wygramy! Permanentna inwigilacja ;-)

« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 14, 2009, 20:40:03 »

Chłopaki już zakombinowali chyba za dużo.

Chodzi Tobie by udostępnić net do Twojego PPC , a twój net dochodzi do Ciebie od jakiegoś operatora drogą radiową (tak jak w moim przypadku) , a nie podzielić net poprzez PPC do innych urządzeń. Niektórzy operatorzy dają Access Pointa , który ma Wi-Fi , musisz zobaczyć. Jeśli nie ma to niestety zostaje dokupienie rutera. Sam posiadam w domu NETGEARA WGR614 , którego na Allegro wyrwiesz już za 80 zeta z przesyłką. Podpięte do niego 3 stacjonarki po kablu, 2 lapy po Wi-Fi i 2 PPC też po Wi-Fi (dwaj bracia w jednym domu , wiadomo   :grin: ) i daje rade.

Dokładnie tak jak mówisz :) To w takim razie pomyśle nad ruterem :) Wielkie dzięki :)

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 14, 2009, 20:53:41 »
Może i zakombinowaliśmy, ale ktoś zapytał dość niejasno. I wyszło że chce postawić PDA w miejsce routera.

*

Offline sirkyllan

• 14
    • Moja firma
  • Sprzęt: 1x SPV M2000 3x Motorolla A1000
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 23, 2009, 09:17:58 »
Kolego przed zakupem baterii, zainteresuj sie zmiana radioromu. w moim przypadku przy rr 1.06 bateria trzymala moze 1 dzien przy srednim obciązeniu i nie wykrywało 3G, zmienilem na rr na 1.12 i o niebo lepiej. GSM nie gubi zasiegu, jest 3G i bateria trzyma ze 2 3 dni.

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 23, 2009, 09:35:44 »
3G w BA no prosze co za ciekawe newsy.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 23, 2009, 10:33:05 »
Właśnie, od czego pochodzi ten skrót 3G? w każdym razie w odniesieniu do BA?
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline ynoee

• *
  • 54
    • Klid.pl
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 24, 2009, 20:37:43 »
http://pl.wikipedia.org/wiki/3G

Ciekawi mnie tylko jak to możliwe :)

//edit
A może miał na myśli tą ikonkę [G] pojawiającą się po transmisji danych?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2009, 20:47:24 wysłana przez ynoee »
null

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 27, 2009, 20:59:11 »
//edit
A może miał na myśli tą ikonkę [G] pojawiającą się po transmisji danych?

Na 90% tak, ale poczekajmy, nie ma co zgadywać "co autor miał na myśli"

A nóż dowiem się coś nowego o BA.

*

Offline sirkyllan

• 14
    • Moja firma
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 04, 2009, 20:17:15 »
Właśnie to G pojawiające się przy ikonce zasięgu :) I mam rację pojawia się ona tylko wtedy gdy jesteś w zasięgu sieci 3G. GPRS' a na BA nie mam skonfigurowanego więc o zadnej transmisji mówić nie można :P

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 04, 2009, 20:29:12 »
Właśnie to G pojawiające się przy ikonce zasięgu :) I mam rację pojawia się ona tylko wtedy gdy jesteś w zasięgu sieci 3G. GPRS' a na BA nie mam skonfigurowanego więc o zadnej transmisji mówić nie można :P

Nie masz racji.
Oj słabiutko z wiedzą. A wystarczyło sprawdzić że BA nie ma obsługi niczego powyżej GPRS, więc 3G w BA można między bajki włożyć.
Ta ikona może pojawiać się w momencie wykrycia zasięgu GPRS lub w momencie nawiązania połączenia z siecią przez GPRS w zależności od ustawień w PDA.

*

Offline kao3991

• **
  • 157
  • Sprzęt: HTC BlueAngel, HTC Universal
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 04, 2009, 20:34:16 »
G w każdym PDA oznacza GPRS... Przynajmniej z tego co ja wiem. 3G jest oznaczone 3G albo U.

*

Offline sirkyllan

• 14
    • Moja firma
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 04, 2009, 21:28:26 »
GPRS class 10 :) zgadza się :P BA nie obsługuje umts :(  macie rację chodzi o gprs :P Dotychczas używałem Motorolii A1000 i tam pokazywało czy jestem w 2G, 2,5G  czy 3G może stąd to skojarzenie :P BA to mój 1-wszy palmfon więc wybaczcie  :ok:

Swoją drogą szkoda, że nie można w BA uruchomić videorozmów, to super sprawa dlatego moja Motka zawsze będzie ze mną :)
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2009, 21:32:33 wysłana przez sirkyllan »