zmiana języka - jak zrobić?

• 8 Odpowiedzi
  • 3393 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zmiana języka - jak zrobić?
« dnia: Październik 01, 2010, 09:23:28 »
Witam i przepraszam jezeli to jest zły temat.
Mam HTC touch HD z werją softu oficjalnego ze strony HTC 1.56.401.0_radio 52.62.25.34 _1.13.25.24 ship . Pobierałem wersje Europe 1 i Europe 2 i zawsze mam język systemowy angielski. Na Euro 1 pisze ze jest m.in. wersja francuska, którą chcę mieć. Już kilkakrotnie szukałem możliwości wyboru języka i nie znalazłem. Czy znajdzie się dobra dusza i wyjaśni mi co robię źle, albo jak mam wgrać ROM aby był dostępny język francuski. Robiłem już HR i SR z kartą SIM i bez karty z kartą pamięci i bez. I nic nie ulega zmianie. Zawsze to samo- angielski.  Jężeli ktoś mi może pomóc to bardzo proszę.
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2010, 09:30:23 wysłana przez synagoga »

*

Offline RaadiYoo

• 433
  • Sprzęt: HTC Touch HD -> HTC Sensation XE ->SGS4 ->SNote4
Odp: zmiana języka - jak zrobić?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 01, 2010, 11:44:34 »
a może wgrać po prostu "francuski" ROM? niemało ich na XDA, choćby od NRGZ (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=562952 - największy obecnie wybór, choć poziomu "francuskości" nie znam, bo nie używam wersji FRA) ... albo kombinować ze zmianami w rejestrze ...  :worried:

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 01, 2010, 13:00:29 »
Dziękuję za odpowiedź. Czyli mam rozumieć że nie da się zmienić wersji językowej. Jest tylko jedna słuszna i własciwa. To poco informacje o dostępnych wersjach językowych są podawane na oficjalnej stronie HTC.  Pewnie stosują taką politykę: mamy oczywiście inne kolory samochodów ale tylko produkujemy czarne. A może się mylę?

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 01, 2010, 13:23:18 »
[...]
A może się mylę?
raczej mylisz sie
o ile pamietam to InterWrite tlumaczy na kilka roznycj jezykow, nie tlko na PL
sprawdz
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 01, 2010, 13:30:23 »
na pewno gdzieś na francuskich stronach (u nas Sunnysoft) jest udostępniony InterWrite do zmiany na język francuski, niestety z przyczyn oczywistych my Ci nie pomożemy ;)
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline RaadiYoo

• 433
  • Sprzęt: HTC Touch HD -> HTC Sensation XE ->SGS4 ->SNote4
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 01, 2010, 14:34:24 »
A może się mylę?
zdaje się, że SunnySoft organicza się tylko do języków słowiańsko-bałkańskich (patrz: http://www.sunnysoft.com/htc/)
natomiast przez proste (!) zmiany w rejestrze można przynajmniej nakładkę Sense "zjęzykować" -
uruchomić RegEdit (jeśli ine ma, to trzeba zainstalować), następnie w kluczu HKEY_CURRENT_USER/MUI zmienić wartość CurLang na 40c(system szesnastkowy) albo 1036 (system dziesiętny)-  i po restarcie powinno być już sporo francuskiego. Żeby mieć całość systemu we francuzczyźnie, trzeba poszukać ROMu FR (jak pisałem, NRGZ takie wypieka, ale o jakości tłumaczenia żadnej informacji nie mam) ...
a z tego, co  znalazłem o owych "Europe 1" i "Europe 2", to (chyba) są to aktualizacje, które można instalować na wymienionych wersjach ROMów, ale nie zmieniają języka ROMu ani Systemu!
http://www.htc.com/europe/supportdownload.aspx?p_id=179&cat=2&dl_id=533

[The update is available for the following languages: English (Pan Europe and UK), Italian, Dutch, French, Finnish, Portuguese, Danish, Norwegian, Swedish, Spanish and German.]

zatem, tak czy inaczej, francuski ROM najpierw trzeba wgrzać, a droga do znalezienia takowego najpewniej przez XDA forum poprowadzi ... :P!
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2010, 15:03:06 wysłana przez RaadiYoo »

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 01, 2010, 17:45:25 »
RaadiYoo Twoja odpowiedź wiele mi wyjaśniła. Teraz wiem jak mam sie do tego zabrać. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Będę próbował zmieniać tak jak opisałeś, a co z tego wyjdzie dam znać. Pozdrawiam wszystkich.

*

Offline bdt

• 16
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 10, 2010, 21:46:02 »
Podłączę się. Kupiłem telefon w Playu prawie 2 lata temu i teraz chcę go sprzedać. Aby wyczyścić wszystkie swoje dane itd użyłem systemowej funkcji usunięcia wszystkich danych. Po restarcie touchflo jest po angielsku. Byłby ktoś tak miły i napisał jak włączyć polski bez wgrywania romów? W końcu romu nie zmieniłem więc domyślam się, że coś trzeba doinstalować tylko, ale co?

*

Offline puker

• **
  • 125
  • Sprzęt: Asus P550, GSMART S1205, SGN,
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 10, 2010, 22:34:47 »
W moim hadeku po każdym HR i wstępnej personalizacji system pyta się o wybór języka.
Do wyboru jest kilka, m. in. polski i angielski.
Pliki lokalizacyjne to:
- HTC_HD_5in1_1_56_401_EEU_V03.cab,
- sunnysoft_ulc_htc.cab,
które znajdują się w katalogu Windows.
Wpierw instalujesz ten drugi, a później ten pierwszy.

Możliwe, że po HR pominąłeś instalację PL, albo w romie Playa tych plików nie ma - sprawdź wpierw.