zły na HD

• 36 Odpowiedzi
  • 6351 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jacek_25_25

• **
  • 221
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Ipad 2
zły na HD
« dnia: Marzec 20, 2009, 08:04:03 »
Witam Wszystkich Serdecznie
Zakupiłem ten sprzęt  pod koniec lutego br i ciągle coś mnie denerwuje.Może ktoś będzie wiedział jak rozwiązać problemy?
1. Mam ustationy duży zegar ale raz dziennie robi się ten mały i muszę resetować urządzenie żeby wrócił ten duży
2. Mam w domu sieć bezprzewodową,telefon się z nią łączy ale wyświetla tylko np pół strony i pojawia się jakiś błąd  :mad:
3. Wypadł mi już z niego rysik ( niestety zorientowałem się za poźno )
4. Często jak ktoś zadzwoni i chce odebrać telefon poprzez naciśnięcie zielonej słuchawki to przycisk nie zaskakuje

Czy może mi ktoś pomóc? Myslałem,że jak przejdę z Noki na to cudo to będe hiper zadowolony a tu lipa

*

Offline pegaziatko

• 49
  • Sprzęt: Note2, S3, BB9700, HTC Touch HD, FS560, N73, VARIO
Odp: zły na HD
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 20, 2009, 08:12:49 »
ad 1 jak masz mały zegar to paluchem przeciągnij od góry do dołu i po kłopocie, przesunięcie z dołu do góry na dużym zegarze robi mały
ad 3 sam wypadł??????  :O
ad 4 zainstaluj łatki ze strony htc

*

Offline jacek_25_25

• **
  • 221
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 20, 2009, 09:12:36 »
Dzięki za radę z zegarem i łatkami:) Co do rysika to wypadł i to nie raz tylko,ze za każdym razem go znalazłem a dziś rano już nie niestety

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2009, 09:41:51 »
Witam Wszystkich Serdecznie
Zakupiłem ten sprzęt  pod koniec lutego br i ciągle coś mnie denerwuje.Może ktoś będzie wiedział jak rozwiązać problemy?
1. Mam ustationy duży zegar ale raz dziennie robi się ten mały i muszę resetować urządzenie żeby wrócił ten duży
2. Mam w domu sieć bezprzewodową,telefon się z nią łączy ale wyświetla tylko np pół strony i pojawia się jakiś błąd  :mad:
3. Wypadł mi już z niego rysik ( niestety zorientowałem się za poźno )
4. Często jak ktoś zadzwoni i chce odebrać telefon poprzez naciśnięcie zielonej słuchawki to przycisk nie zaskakuje

Czy może mi ktoś pomóc? Myslałem,że jak przejdę z Noki na to cudo to będe hiper zadowolony a tu lipa

Może masz jakąś podróbkę ?  :D

*

Offline jacek_25_25

• **
  • 221
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2009, 10:26:02 »
Nawet mnie nie straszcie:) Kupiłem go w sklepie,w Warszawie i mam go od nowości

*

robi6969

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 20, 2009, 10:39:54 »
Co do pkt. 2 probowales HR, jesli nie pomaga to proponuje zmiane romu bo ten dostarczany orginalnie z HD`kami wg mojej opini jest kiepski.

*

Offline hesus86

• 42
  • Sprzęt: Blackstone
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 20, 2009, 11:57:51 »
co do WiFi to u mnie po zmianie RadioRomu na nowszy zdecydowanie się poprawiło:)

*

Offline jacek_25_25

• **
  • 221
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 20, 2009, 12:32:35 »
Zmiana romu to tylko w serwisie?

*

robi6969

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 20, 2009, 12:44:23 »
Nie :) Mozesz to zrobic sam. Na poczatek przeczytaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=123708.0
a tu romy: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=118993.0
Osobiscie polecam rom Dutty bardzo stabilny i szybki w wersji 2.3
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2009, 12:46:10 wysłana przez robi6969 »

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 20, 2009, 13:28:43 »
Myślę, że poniższy opis wgrywania nowego ROMu będzie najlepszy dla początkującego "tłikera". Kroczek po kroczku i za rączkę. :ok:

Procedura dotyczy wgrywania każdego rom-u (nie tylko polskiego). Touch HD jest na topie więc ROM-y można zmieniać jak rekawiczki :-) Na xda-developrs codziennie są nowe dostawy http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=453 . Osobiście czekam na ROM L26_THDV2.0_WWE_Ultimate [Topaz Based] bez denerwującej mnie rotacji,
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2009, 14:34:51 wysłana przez Dżdżownica »

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 20, 2009, 14:32:02 »
Co do pkt. 2 probowales HR, jesli nie pomaga to proponuje zmiane romu bo ten dostarczany orginalnie z HD`kami wg mojej opini jest kiepski.

Kiepski ?  Dziwne 4 miesiące używam i nic się nie dzieje,  żadnych błędów ani problemów, chyba trochę przesadzasz. Do tego radzenie człowiekowi który ma problem z "zegarkiem i poprawkami"  zmianę softu na nieoryginalny (i ewentualną utratę gwarancji) jest trochę dziwne - będziesz mu później pomagał jak bootloader nic nie załaduje :) ?
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

robi6969

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 20, 2009, 14:42:53 »

Kiepski ?  Dziwne 4 miesiące używam i nic się nie dzieje,  żadnych błędów ani problemów, chyba trochę przesadzasz. Do tego radzenie człowiekowi który ma problem z "zegarkiem i poprawkami"  zmianę softu na nieoryginalny (i ewentualną utratę gwarancji) jest trochę dziwne - będziesz mu później pomagał jak bootloader nic nie załaduje :) ?

Jaka utrate gwarancji?? korzystajac z USPL nic nie tracisz poza tym wgrywajac HSPL mozesz przywrocic orginalny stock. Nie mowie o bledach w dzialaniu programow tylko szybkosci dzialania tych orginalnych romow, zaladowalem wiec mam porownanie, nie mow mi tylko ze filmy chodza Ci bez przycinek bo w to nie uwierze, na org romie byly z tym problemy poza tym zamulanie TF3D, a na romie Duttego wszystko pieknie smiga, na chwile obecna (testuje od wczoraj) nie mam z nim najmniejszego problemu i reasumujac nie zamienil bym go nigdy w zyciu na org rom, sprobuj moze sam zmienisz zdanie. :)

*

Offline jacek_25_25

• **
  • 221
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 20, 2009, 20:14:25 »
Łatki pomogły i urządzonko działa lepiej.Rysik zapasowy tez wydaje się trzymać mocniej i mam nadzieje,ze tak zostanie.Nie udało mi się rozwiązać problemu przeglądania internetu przy użyciu wi-fi.Jedną stronę otwiera pare minut.Tragedia...

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 20, 2009, 20:37:09 »
W HD oprócz standardowego IE jest również Opera. W obu przeglądarkach jest tak samo?
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 20, 2009, 20:41:41 »
Jaka utrate gwarancji?? korzystajac z USPL nic nie tracisz poza tym wgrywajac HSPL mozesz przywrocic orginalny stock.
Pod warunkiem że da radę wrócić. Gorzej jak uwali urządzenie że nic wstanie :).

Nie mowie o bledach w dzialaniu programow tylko szybkosci dzialania tych orginalnych romow, zaladowalem wiec mam porownanie, nie mow mi tylko ze filmy chodza Ci bez przycinek bo w to nie uwierze, na org romie byly z tym problemy poza tym zamulanie TF3D, a na romie Duttego wszystko pieknie smiga, na chwile obecna (testuje od wczoraj) nie mam z nim najmniejszego problemu i reasumujac nie zamienil bym go nigdy w zyciu na org rom, sprobuj moze sam zmienisz zdanie. :)
Kilka dni temu miałem Duttego i Bysia - jakoś nie widziałem dużych różnic pomiędzy nimi a 1.14.479.3 WWE w szybkości działania "gołych okienek". Być może dlatego że nie używam TF3D bo jak dla mnie to jest gadżet, filmów też nie oglądam - używam czystego windows'a bez nakładek PL i innych cudów.

ps. I czekam na SPB Mobile Shell 3.0 :).
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 20, 2009, 21:55:38 »
W HD oprócz standardowego IE jest również Opera. W obu przeglądarkach jest tak samo?
To raczej Opera jest bardziej kiepskawa jeśli chodzi o stabilność. Daje nieporównywalnie lepsze opcje oglądania strony, ale ze stabilnością to u niej bardzo kiepsko niestety. A IE działa normalnie.
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline jacek_25_25

• **
  • 221
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 20, 2009, 21:58:13 »
Pojadę jutro do jakiegoś centrum handlowego i sprawdzę bo w domu i jedna i druga źle działa.Czy to może być kwestia jakiś ustawien?

*

Offline LaPlagne

• 28
  • Sprzęt: Motorola Photon Q
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 20, 2009, 22:12:11 »
Co do szybkości otwierania stron - nie wiem jak jest w HD'ku, ale zerknij do ustawień WiFi i sprawdź (o ile jest taka opcja) czy nie jest ustawiony odbiornik na oszczędność baterii - jeżeli tak to przestaw go skrajnie na wydajność ;)

« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 21, 2009, 01:37:14 »
Czy to może być kwestia jakiś ustawien?

wiec jeszcze sie nie upewniles !!??  :O
zaczymasz od romow skoro nie ogarniasz podstaw :/
no offence
pozdr

*

Offline Quark79

• *
  • 90
  • Sprzęt: tytn II,Touch HD,desire hd => sgs  II
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 22, 2009, 12:11:59 »
Witam

Jak czytam wszystkie posty na temat HDeka, to naprawde uwazam sie za szczesciarza. Moj htc niczego nie gubi, rysik i farba  na miejscu (mam jeden mikroskpijny odprysk na budowie ale to chyba z wlasnej winy), gdy nie przesadzam z kombinacjami z softem i grzebaniem w rejestrze to tez nie mam problemow z stabilnoscia urzadzenia i SR zdarza sie naprawde, rzadko, wifi smiga, telefon nie gubi zasiegu a jesli chodzi o jakosc rozmow to nigdy nie mialem lepszej sluchawki. W sumie jestem b. zadowolony :) I naprawde nie obchodze sie z nim jak z jajkiem, bo poprostu nie mam na to warunkow.

*

Offline porosiu

• **
  • 169
  • Sprzęt: htc hd, htc desire,evo 3d
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 22, 2009, 12:23:32 »
Witam

Jak czytam wszystkie posty na temat HDeka, to naprawde uwazam sie za szczesciarza. Moj htc niczego nie gubi, rysik i farba  na miejscu (mam jeden mikroskpijny odprysk na budowie ale to chyba z wlasnej winy), gdy nie przesadzam z kombinacjami z softem i grzebaniem w rejestrze to tez nie mam problemow z stabilnoscia urzadzenia i SR zdarza sie naprawde, rzadko, wifi smiga, telefon nie gubi zasiegu a jesli chodzi o jakosc rozmow to nigdy nie mialem lepszej sluchawki. W sumie jestem b. zadowolony :) I naprawde nie obchodze sie z nim jak z jajkiem, bo poprostu nie mam na to warunkow.

u mnie dokladnie tak samo :ok: jedynie moze byc ruznica ze moj jest kupiony w uk w sieci orange :wink:

« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 22, 2009, 13:48:54 »
To raczej Opera jest bardziej kiepskawa jeśli chodzi o stabilność. Daje nieporównywalnie lepsze opcje oglądania strony, ale ze stabilnością to u niej bardzo kiepsko niestety. A IE działa normalnie.

qrzysztof,

HD-ka mam 4 miesiące. W internecie buszuję codziennie. Nie zauważyłem ŻADNEJ niestabilności Opery. Dodam, że przerabiałem różne wersje tejże. Przepraszam, że nie na temat, ale musiałem zdementować tę plotkę :-)

Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Romek.

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 24, 2009, 21:27:59 »
HD-ka mam również 4 miesiące

Przerabiałeś różne wersje. Może tu jest pies pogrzebany. Romy też różne przerabiałeś?

Ja mam ten zainstalowany fabrycznie, Operę również fabryczną i z domyślną konfiguracją. Tu nic nie majstrowałem, za to innych różnych aplikacji, które mogą być w konflikcie ze stabilnością Opery mam trochę.

Opera często mi się przycina. Tzn pasek postępu zatrzymuje się w miejscu i tak stoi, nic się nie pojawia. Wyłączenie programu i włączenie nie daje efektu. Co ciekawe w tym samym czasie można spokojnie buszować po necie za pomocą Internet Explorera. Po takim zacięciu Opera wraca do normalności dopiero po soft resecie. Parę drobniejszych problemów też zauważyłem, ale ten jest główny.
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline Quark79

• *
  • 90
  • Sprzęt: tytn II,Touch HD,desire hd => sgs  II
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 25, 2009, 09:34:53 »
HD-ka mam również 4 miesiące

Przerabiałeś różne wersje. Może tu jest pies pogrzebany. Romy też różne przerabiałeś?

Ja mam ten zainstalowany fabrycznie, Operę również fabryczną i z domyślną konfiguracją. Tu nic nie majstrowałem, za to innych różnych aplikacji, które mogą być w konflikcie ze stabilnością Opery mam trochę.

Opera często mi się przycina. Tzn pasek postępu zatrzymuje się w miejscu i tak stoi, nic się nie pojawia. Wyłączenie programu i włączenie nie daje efektu. Co ciekawe w tym samym czasie można spokojnie buszować po necie za pomocą Internet Explorera. Po takim zacięciu Opera wraca do normalności dopiero po soft resecie. Parę drobniejszych problemów też zauważyłem, ale ten jest główny.

zainstaluj opere bulid 15202 i Twoje problemy z opera raczej sie rozwiaza.

pzdrawiam

« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 26, 2009, 15:15:51 »
Tak, przerabiałem różne ROM'y (Black Pearl, Dutty, Davideuck) i różne Opery. 15202 oraz 15086 to faworytki :-). Nigdy nie miałem z nimi problemów.

« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2009, 22:01:37 wysłana przez rkorczyk »
Pozdrawiam.
Romek.

*

Offline jacek_25_25

• **
  • 221
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 31, 2009, 18:52:10 »
Czy Wam też giną rysiki? Bo już mi wypadł drugi.

*

Offline bioly

• **
  • 154
    • Moja Galeria
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 31, 2009, 18:55:53 »
Mnie jeszcze nawet nie spróbował wypaść. Może coś nie tak z Twoim HD
Copyright by bioly

*

Offline jacek_25_25

• **
  • 221
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 31, 2009, 19:00:51 »
Nosze go w pionowym futerale,który ma akurat dziurę tam gdzie jest rysik i juz dwa razy się zdziwiłem jak nie było rysika po wyjęciu HTC z futerału.

*

Offline bioly

• **
  • 154
    • Moja Galeria
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 31, 2009, 19:10:56 »
jacek_25_25 to zaszyj dziurę  :mrgreen:
Copyright by bioly

*

Offline kondziaq

• **
  • 102
  • Kondziu
    • Tytuł strony
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 31, 2009, 20:16:54 »
Czy Wam też giną rysiki? Bo już mi wypadł drugi.
Zweryfikuj element magnetyczny w HD ( por. Serwis ASO) , oraz rzeczywiście bądź bardziej czujny :-) zamiast gapiostwa