Jak wgrać ROM do HD krok po kroku

• 54 Odpowiedzi
  • 39452 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Nijoo

• 286
Jak wgrać ROM do HD krok po kroku
« dnia: Styczeń 28, 2009, 07:58:24 »
Witam, przeszukałem całe forum na temat wgrywania ROM'u do HD. W różnych wątkach znajdowałem nie do końca pełne informacje czasem sprzeczne. Chciałbym prosić o pomoc osoby które maja już za sobą instalację ROM'u o podanie przepisu krok po kroku jak to zrobić jakie programy trzeba przygotować przed rozpoczęciem operacji oraz co może pojawić sie podczas lub po wgraniu ROM'u jakie problemy instalacyjne lub po instalacyjne i jak z tego wybrnąć.

Podaje dane urządzenia na które będzie wgrywany ROM
wersja pamięci 1.14.479.3 (25874)WWE
data pamięci ROM 11/12/08
wersja radia 1.09.25.14
wersja protokołu 52.49a.25.26W
wersja ExtPkg 1.2.479.301

Jeszcze raz proszę o dokładny przepis.

Odp: Jak wgrać ROM do HD krok po kroku
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2009, 08:45:01 »
dołączam się do pytania i czy po HR można powrócić do oryginalnego roma?

pozdr

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2009, 09:08:03 »
dołączam się do pytania i czy po HR można powrócić do oryginalnego roma?

pozdr

Po HR wracasz do czystego ostatnio wgranego ROMu.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2009, 09:08:48 »
Postaram sie to opisac w miare dokladnie:

1) zrob soebie backup obecnych ustawien a szczegolnie ksiazki adresowej - w tym pomoze ci PIM Backup albo SBP Backup, SpriteBackup
kazdy z tych programow potrafi backupowac duzo wiecej, najszybszy i najprostrzy bedzie PIM Backup
2) backup zgraj sobie na kare czy na kompa jak wolisz
3) sciagnij sobie rom ktory ciebie interesuje
4) jesli jest nieoficjalny to musisz rowniez sciagnac hardspl - to cos co ominie blokade wgrywania romow nieoficjalnych i niededykowanych  - wgrywa sie to raz i mozesz pozniej zmieniac romu jak chcesz - hardspl masz w watku: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=431217
7) jak juz wgrasz HardSPL po resecie laczysz znow urzadzenie po AS
5) Hardspl wgrywasz - podlaczajac HTC do kompa synchronizujesz przez AS odpalasz tego execa - postepujesz z instrukcja. Po pomyslnym wgraniu masz juz na stale hardspl - uwaga tracisz gwarancje wiec jak cos sie bedzie dzialo z urzadzeniem i bedziesz chcial je odeslac na gwarancji muszisz przywrocic oryginalny SPL ( oczywiscie jesli urzadzenie nie padlo na maxa i mozna cos w nie wgrac )
6) ewenrualne przywracanie oryg. SPL masz w tym watku: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=431217
luzak wgrywasz ROM jaki chcesz uruchamiajac execa i wykonujac instrukcje krok po kroku
9) po wgraniu romu reebocie i pierwszej konfiguracji cieszysz sie nowym ROMem.

10 ) radio Rom wgrywa sie tak samo jak rom czyli odpalasz execa radioromu i postepujesz z instrukcja
zmiana radio romu nie jest koniecznoscia.

11) przywracasz backup z PIM Backupu i juz.

Mam nadzieje ce cos juz wiecej wiesz
---------------------------------------------------
HW:        HTC Touch HD
SW:        HTC ROM Tester:P
Obecnie: 6.5

*

robi6969

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2009, 09:59:13 »
Mnie natomiast interesuje cala operacja przy pomocy USPL, jakie rom`y mozna wczytac po wgraniu uspl i jak wyglada cala operacja przywrocenia orginalnego  rom`u.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 28, 2009, 10:02:16 »
Mnie natomiast interesuje cala operacja przy pomocy USPL, jakie rom`y mozna wczytac po wgraniu uspl i jak wyglada cala operacja przywrocenia orginalnego  rom`u.

robi6969 to nie jest lista życzeń tylko wątek na temat: Jak wgrać ROM do HD krok po kroku. Nie rób OT
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 28, 2009, 10:10:03 »

Poczytaj wiec watek na xda o samym USPL i to ci rozjasni sytuacje:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=462347

cheers
Adam

*

robi6969

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 28, 2009, 10:48:36 »

robi6969 to nie jest lista życzeń tylko wątek na temat: Jak wgrać ROM do HD krok po kroku. Nie rób OT

Hmm dziwne jest Twoje podejście do moderacji skoro twierdzisz, ze moje pytanie to OT, za pomoca USPL tez mozna wgrac rom, mysle ze wiekszosc zielonych osob ktore nigdy nie flashowaly swoich zabawek zainteresuje rowniez operacja flashowania po ktorej bedzie mozna wrocic do org romu aby nie miec problemow np z gwarancja i warto bylo by aby ktos kto juz to robil wyjasnil krok po kroku.

Pozdr

cheers
Adam

Dla wgrywania romu po instalacji HSPL tez mozna bylo dac odnosnik do xda-developers ale chyba nie o to chodzilo w tym watku.

Pozdr

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 28, 2009, 11:11:19 »

Hmm dziwne jest Twoje podejście do moderacji skoro twierdzisz, ze moje pytanie to OT, za pomoca USPL tez mozna wgrac rom, mysle ze wiekszosc zielonych osob ktore nigdy nie flashowaly swoich zabawek zainteresuje rowniez operacja flashowania po ktorej bedzie mozna wrocic do org romu aby nie miec problemow np z gwarancja i warto bylo by aby ktos kto juz to robil wyjasnil krok po kroku.

Pozdr

cheers
Adam

Dla wgrywania romu po instalacji HSPL tez mozna bylo dac odnosnik do xda-developers ale chyba nie o to chodzilo w tym watku.

Pozdr

Z Twojej wypowiedzi rozumiem ze oczekiwales ze i tym razem albo napisze z glowy jak to zrobic albo ci przetlumacze xda bo twoj angielski nie pozwala na zapoznanie sie z tamtym watkiem? sam juz nie wiem.

Oczekujesz pomocy dostajesz ja i to bardzo szybko a nie precyzujesz w swoim poscie ze chodzi ci o USPL a nie o HSPL.
A teraz cytujesz nas z odczuwalnym obuzenieniem z Twojej strony.

*

robi6969

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 28, 2009, 11:24:47 »
Widzisz to jednak zle mnie zrozumiales, nie oczekiwalem ze akurat Ty mi to napiszesz tylko osoba, ktora juz to robila i wie dokladnie co i jak a nie na zasadzie przeczytania xda-developers i przelozenia tego na pdaclub, tak sie sklada, ze moj angielski jest na wysokim poziomie i nie ma problemow z czytaniem i zrozumieniem xda natomiast zalozylem konto na polskim forum i oczekiwalem informacji ze strony rodzimej i nie odbieraj moich postow jako atak na kogokolwiek z forumowiczow bo tak nie jest  :smile: Jesli moderator twierdzi ze moje pytanie bylo OT moge zalozyc koleny temat ale czy ma to sens?,  wszystkie informacje na temat flashowania czy to za pomoca hspl czy tez uspl mogly by byc w jednym watku. Odnosnie mojego postu to dokladnie sprecyzowalem ze chodzi o USPL  :wink:

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 28, 2009, 11:40:01 »
Nie chodzi o to, że pytanie było bezzasadne ale, że nie może być wszystko w jednym wątku na zasadzie: pytanie - odpowiedź. Na forum obowiązuje netykieta i Regulamin czyli masz problem to otwierasz wątek (pod warunkiem, że nie było już o tym na forum). Wtedy jest o wiele łatwiej coś znaleźć. Jeśli stworzycie wątek z info jak wrócić do oryginalnego oprogramowania z linkami to się przypnie a tak zginie ta odpowiedź w wątku jak wgrać ROM.

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 28, 2009, 11:44:22 »
Widzisz to jednak zle mnie zrozumiales, nie oczekiwalem ze akurat Ty mi to napiszesz tylko osoba, ktora juz to robila i wie dokladnie co i jak a nie na zasadzie przeczytania xda-developers i przelozenia tego na pdaclub, tak sie sklada, ze moj angielski jest na wysokim poziomie i nie ma problemow z czytaniem i zrozumieniem xda natomiast zalozylem konto na polskim forum i oczekiwalem informacji ze strony rodzimej i nie odbieraj moich postow jako atak na kogokolwiek z forumowiczow bo tak nie jest  :smile: Jesli moderator twierdzi ze moje pytanie bylo OT moge zalozyc koleny temat ale czy ma to sens?,  wszystkie informacje na temat flashowania czy to za pomoca hspl czy tez uspl mogly by byc w jednym watku. Odnosnie mojego postu to dokladnie sprecyzowalem ze chodzi o USPL  :wink:

Ciesze sie ze twoj angielski pozwala na zrozumienie xda. Wiem ze nie oczekiwales ze ja ci odpisze i dlaczego zakladasz ze ja tego nie robilem ? Czyzby podpisz w mojej stopce? wiesz na samochodzie mam napis GDI i ludzie mysla ze to diesel a tak nie jest... wiec nie odbierz mnie niegrzecznie ale nie ma w twoim pierwszym poscie nawet cienia informacji ze nie chcesz wiedzy o HSPL tylko o USPL.

Jezeli chodzi jednak o USPL to moje doswiadczenie podpowie ci ze dokladny opis z xda pozwala na wykonanie tego - oczywiscie jewsli ktos sobie tego zyczy moge napisac i tutaj po naszemu. Nie ma z tym zadnych problemow i to dziala. przywracanie tez dziala do tych dwoch wersji spl co sa na xda.

Co do romu i polecenia obecnie testuje Dutty 1.7 i touch of HD i przewaga poki co po stronie duttego :) Na diamonda mu romu nie szly a tu jest ok.:)

Poza tym mogles napisac w odpowiedzi na moje nie krotkie wypociny chociaz dziekuje i ze twoj blad precyzji bo nie o to ci chodzilo :)

Pozdrawiam
Adam

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 28, 2009, 11:49:02 »
Co do romu i polecenia obecnie testuje Dutty 1.7 i touch of HD i przewaga poki co po stronie duttego :)

A w jakim sensie przewaga? co jest lepsze? szybciej/stabilniej? :P

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 28, 2009, 11:50:39 »
Co do romu i polecenia obecnie testuje Dutty 1.7 i touch of HD i przewaga poki co po stronie duttego :)

szybszy i stabilniejszy ,
touch of hd juz klika razy polozylem :)

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 28, 2009, 11:55:49 »

a czy próbowałeś może black pearl??

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 28, 2009, 11:56:47 »

a czy próbowałeś może black pearl??

bede testowal po weekendzie.

*

robi6969

« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 28, 2009, 12:01:41 »

Ciesze sie ze twoj angielski pozwala na zrozumienie xda. Wiem ze nie oczekiwales ze ja ci odpisze i dlaczego zakladasz ze ja tego nie robilem ? Czyzby podpisz w mojej stopce? wiesz na samochodzie mam napis GDI i ludzie mysla ze to diesel a tak nie jest... wiec nie odbierz mnie niegrzecznie ale nie ma w twoim pierwszym poscie nawet cienia informacji ze nie chcesz wiedzy o HSPL tylko o USPL.

Jezeli chodzi jednak o USPL to moje doswiadczenie podpowie ci ze dokladny opis z xda pozwala na wykonanie tego - oczywiscie jewsli ktos sobie tego zyczy moge napisac i tutaj po naszemu. Nie ma z tym zadnych problemow i to dziala. przywracanie tez dziala do tych dwoch wersji spl co sa na xda.

Co do romu i polecenia obecnie testuje Dutty 1.7 i touch of HD i przewaga poki co po stronie duttego :) Na diamonda mu romu nie szly a tu jest ok.:)

Poza tym mogles napisac w odpowiedzi na moje nie krotkie wypociny chociaz dziekuje i ze twoj blad precyzji bo nie o to ci chodzilo :)

Pozdrawiam
Adam

W pierwszym moim poscie zawarlem informacje ze chodzi mi o USPL: "Mnie natomiast interesuje cala operacja przy pomocy USPL...", poza tym wydaje mi sie ze na forum sa rowniez osoby ktore nie znaja az tak dobrze j.angielskiego oraz spotykaja sie z urzadzeniem na WM6.1 po raz pierwszy - to dla nich bylo by to jakies ulatwienie, experience2007 dzięki

Nie chodzi o to, że pytanie było bezzasadne ale, że nie może być wszystko w jednym wątku na zasadzie: pytanie - odpowiedź. Na forum obowiązuje netykieta i Regulamin czyli masz problem to otwierasz wątek (pod warunkiem, że nie było już o tym na forum). Wtedy jest o wiele łatwiej coś znaleźć. Jeśli stworzycie wątek z info jak wrócić do oryginalnego oprogramowania z linkami to się przypnie a tak zginie ta odpowiedź w wątku jak wgrać ROM.

Zgadzam się z Tobą ale czy flashowanie po wgraniu USPL to rowniez wgranie romu krok po kroku, btw: przydalo by sie zbierac wszelkie wskazowki z postow i przenosic je do  pierwszego aby nie trzeba bylo przeszukiwac calego watku tak jak to jest na xda

Pozdro

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 28, 2009, 12:18:55 »
Panowie mam problem ściągnąłem HardSPL ale po odpaleniu na telefonie występuje błąd "nie można odnaleźć nazwy pliku lub zestawu 'System Version 2.0.0.0, Culture= neutral  PublicKey Token = B77A5C561934E089'

Co teraz zrobić ?

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 28, 2009, 12:19:03 »
[...]
luzak wgrywasz ROM jaki chcesz uruchamiajac execa i wykonujac instrukcje krok po kroku
[...]

czy na pewno kazdy ?
nawet    RUU_BlackStone_HTC_WWE_EastEurope_1.14.479.3_Radio_52.49a.25.26_1.09.25.14_Ship.exe    moze wgrac bez obaw ?
Takim ROMem oczywiscie nabije swojego pocketa, ale co pozniej dzieje sie z jego HardSPL'em ktorego wczesniej wgral ??
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 28, 2009, 12:38:04 »
[...]
[...]

czy na pewno kazdy ?
nawet    RUU_BlackStone_HTC_WWE_EastEurope_1.14.479.3_Radio_52.49a.25.26_1.09.25.14_Ship.exe    moze wgrac bez obaw ?
Takim ROMem oczywiscie nabije swojego pocketa, ale co pozniej dzieje sie z jego HardSPL'em ktorego wczesniej wgral ??

cesare mialem na mysli produkcje gotowane np duttego, panosha itd.

A co sie stanie z hardspl > dobre pytanie ?
Przyznam ze nie wiem i nigdy bez wracania do orygnalnego spl nie wgrywalem romu htc.

Adam
Napisane: Styczeń 28, 2009, 12:36:22

W pierwszym moim poscie zawarlem informacje ze chodzi mi o USPL: "Mnie natomiast interesuje cala operacja przy pomocy USPL...", poza tym wydaje mi sie ze na forum sa rowniez osoby ktore nie znaja az tak dobrze j.angielskiego oraz spotykaja sie z urzadzeniem na WM6.1 po raz pierwszy - to dla nich bylo by to jakies ulatwienie, experience2007 dzięki

Przepraszam moj bald - zapedzilem sie na sama gore i przytoczylem go jako twoj post :)
My bad :)

Pozdr.
Adam

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 28, 2009, 12:40:03 »
A co myślicie o Laurentius26 Touching HD v7.3

*

robi6969

« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 28, 2009, 12:43:51 »
Panowie trzymajmy sie watku temat dotyczy wgrywania Rom`ow a nie wymiany opini na temat rom`ow - watek poswiecony rom`om juz jest :smile:

*

Offline cesare

• 1059
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 28, 2009, 13:03:52 »
[...]
A co sie stanie z hardspl > dobre pytanie ?
Przyznam ze nie wiem i nigdy bez wracania do orygnalnego spl nie wgrywalem romu htc.

no to tak na szybko.........
mamy sobie np. oryginalny ROM od producenta:

patrzymy co jest w srodku:

teraz przyjrzyjmy sie temu plikowi, to ten co nas interesuje nabardziej

a teraz to co w nim znajdziemy:

1. radiorom
2.obrazek startowy
3.spl
4.windows mobile

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 28, 2009, 13:12:37 »
OK instrukcje wgrania ROM'u już mamy a teraz kwestaj spolszczenia Bardzo Prosze o podpowiedź jak to zrobić

*

Offline cesare

• 1059
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 28, 2009, 13:23:10 »
[...]
a teraz kwestaj spolszczenia Bardzo Prosze o podpowiedź jak to zrobić
[...]

w kwestii watku:
znajdujemy sie w "Jak wgrać ROM do HD krok po kroku"

spolszczenie:
nie pamietam, ale zaladuj sobie http://pdaclub.pl/forum/index.php?board=161.0 i poszukaj

« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 28, 2009, 13:26:10 »
@Nijoo

wszystko jak na dłoni masz tu:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=120778.0    B)

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 28, 2009, 13:44:30 »
OK instrukcje wgrania ROM'u już mamy a teraz kwestaj spolszczenia Bardzo Prosze o podpowiedź jak to zrobić

leniszek ... szukać szukać
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Nijoo

• 286
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 29, 2009, 07:18:23 »
No niestety nie da sie spolszczyć do końca niby wszystko spolszczone ale występuje bład w TouchFlo jakieś błędne podpisy wyskakują zamiast napisów. I sposób na nadpisanie nie działą dostęp zabroniony pomimo że TouchFlo wyłączone

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 29, 2009, 08:39:52 »
No niestety nie da sie spolszczyć do końca niby wszystko spolszczone ale występuje bład w TouchFlo jakieś błędne podpisy wyskakują zamiast napisów. I sposób na nadpisanie nie działą dostęp zabroniony pomimo że TouchFlo wyłączone

Co ty piszesz człowieku ??? Jak sie nie da ??? Przeczytałes to co napisalem 2 posty wyzej ??? OSWIADCZAM CI ZE SIE DA I JAK CHCESZ TO ZARAZ CI TU PARE OSOB TO POTWIERDZI .

- straszny ignorant z goscia.
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline adrock

• 428
  • Sprzęt: HD2 SGS2
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 29, 2009, 08:48:06 »
To ja może potwierdzę jako pierwszy...
Wszystko działa jak należy!!!