Zalany HD

• 10 Odpowiedzi
  • 2172 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ethaniel

• 9
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Zalany HD
« dnia: Październik 29, 2010, 10:46:36 »
No coz, jak w temacie, jest jeszcze na gwarancji, ale wiem ze serwis takich napraw nie swiadczy(chyba ze sie myle), mozecie cos poradzic?

Odp: Zalany HD
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2010, 11:05:28 »
No coz, jak w temacie, jest jeszcze na gwarancji, ale wiem ze serwis takich napraw nie swiadczy(chyba ze sie myle), mozecie cos poradzic?
Przeżyłem to samo a nawet gorzej. Telefon został wyprany :/ I jeszcze przez całą noc leżał w pralce w wywirowanych spodniach :) Dopiero nad ranem zona mi przekazała smutną informacje. Mój plan ratowania wyglądał tak:
1. Nie włączać, nie ładować! Nie suszyć suszarką!
2. Rozebrać ile się da i wrzucić do michy z ryżem (nie gotowanym, surowym :P).
3. Szukać instrukcji jak rozebrać HDka. (http://www.pdacenter.ru/razborka/htc-touch-hd/)
4. Po rozebraniu przeczyścić wszystkie styki na tasiemkach łączących moduły telefonu.
5. Jeszcze raz sprawdzić czy aby na pewno wszystkie styki zostały przeczyszczone!
6. Złożyć telefon.
7. Jeśli została "kałuża" wody między digitalizerem a wyświetlaczem to się nie przejmować i naładować telefon.
8. Żyć z plamą wody na wyświetlaczu (ja tka mam :) z dnia na dzień coraz mniejsza) lub kupić nową obudowę. Komplet z wyświetlaczem i digitalizerem na allegro widziałem za 269zł.
Dziękuję za uwagę.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2010, 11:08:10 wysłana przez papierix »

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2010, 14:07:35 »
end of fear
yo is here

*

Offline ethaniel

• 9
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2010, 15:52:20 »
a na przyszłość szukamy zanim zapytamy
http://pdaclub.pl/forum/serwisowanie/zalales-pda-to-ci-powinno-pomoc/

widzialem, czytalem, tylko myslalem o jakiejs metodzie bez tracenia gwarancji, szczegolnie ze mam ja jeszcze rok, jakies pomysly?;>

*

Offline piotrkovski

• 694
  • Sprzęt: nokia n łosiem
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2010, 18:15:35 »
Już nie masz gwarancji i na to nic nie poradzisz :evil:
Racja jest jak d**a, każdy ma swoją.

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 29, 2010, 20:00:39 »
zawsze mozesz zaryzykowac.rozebrac bez sladu i usunac wszystkie slady ingerencji cieczy(plamy i osad)nawet kontrolke wilgoci idzie w komisach zalatwic.i wyslac na serwis...a moze przejdzie...

*

Offline ethaniel

• 9
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 29, 2010, 20:17:09 »
zawsze mozesz zaryzykowac.rozebrac bez sladu i usunac wszystkie slady ingerencji cieczy(plamy i osad)nawet kontrolke wilgoci idzie w komisach zalatwic.i wyslac na serwis...a moze przejdzie...

juz mi sie podoba:D a jak wyglada ta kontrolka zebym wiedzial czego szukac w telefonie;)

//edit i jak deliktanie zdjac naklejke void ze srubki?:p
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2010, 20:21:17 wysłana przez ethaniel »

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 29, 2010, 20:30:24 »
z void nie probowalem nigdy.aha a htc ci dziala czy martwy?bo wiesz,jak  jest martwy to co masz do stracenia.kontrolka-biala naklejka,w twoim przypadku zapewne juz czerwona.pamietaj wyczysc wszystkie slady cieczy i wszystkie slady ingerencji

*

Offline ethaniel

• 9
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 29, 2010, 21:18:32 »
martwy;( pewnie go rozkrece, aczkolwiek przydalaby sie ta nalepeczka, jakis pomysl skad takowa dorwac?;> na dzis juz dosyc zmartwien ide na piwo...

*

Offline ethaniel

• 9
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 04, 2010, 16:05:03 »
papierix powiedz mi jak twoj telefon wygladal po rozkreceniu, bo moj wyglada jakby w nim kazda tasiemke spalilo, w sensie niektore piny, ale nie wyglada to ladnie...

/// edit czyscilem IPA, zlozylem, i bez oznak zycia... orientuje sie ktos ile kosztowalaby naprawa?
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2010, 17:40:26 wysłana przez ethaniel »

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 04, 2010, 17:47:30 »
papierix powiedz mi jak twoj telefon wygladal po rozkreceniu, bo moj wyglada jakby w nim kazda tasiemke spalilo, w sensie niektore piny, ale nie wyglada to ladnie...

U mnie ko kilku dniach w ryżu wyglądał całkiem ok. Nawet nie było śladów zalania poza wspomnianą kałużą na wyświetlaczu i zaśniedziałymi stykami. Podejrzewam, że mógł HDka uratować fakt, że bateria była prawie rozładowana. Generalnie nie miałem śladów wypalenia taśm ani styków. Jedynie zielona śniedź.